Træningsudstyr til hjemmet

Coronakrise og graviditet

Umiddelbart ikke ligefrem 2 ord, der klinger godt sammen. Hvis jeg skal være helt ærlig, så er det først nu, jeg synes det har ramt og påvirket mig, som gravid. I starten af Lock Down og hele den her epidemi, har jeg ikke været særlig bekymret. Men nu hvor jeg har ramt 3. trimester og Danmark igen begynder at lukke op, så er bekymringerne og frygten kommet med 110 km/t i timen.

Billedet er taget, da jeg var gravid i uge 36 med Theodor

Jeg tror det handler om, at institutionerne er de første der åbner op, og dermed også Theodors vuggestue. Men skal han sendes af sted eller skal han blive hjemme af forsigtighedsprincip? For der er ikke nogen der siger decideret ja eller nej til, at det er farligt for gravide og spædbørn med Coronavirus, simpelthen fordi man ikke ved det. Og det er der jo en grund til, vi har som nation eller verden aldrig været i den her situation før.

Min læge har frarådet mig at sende Theodor af sted i vuggestue, mest fordi jeg er så langt i graviditeten og at det ikke vides, hvad der evt. vil ske mig eller baby, hvis vi bliver ramt af Corona. Nu har vi fået endelig besked fra vuggestuen, og der er åbent fra kl.8-15, hvor de skal være ude hele tiden i små grupper med 1 voksen og max 5 børn. Det har fået tvivlen igang hos mig, for nu overvejer jeg at aflevere ham kl.8-8:30 og hente ham igen når han skal sove lur kl.12. På den måde får han nogle timer sammen uden for sammen med 4 andre børn, men sover i sin barnevogn hjemme. Og det vil kun være 2 dage om ugen, de 3 andre dage kan han sagtens være hjemme hos mig. Men jeg skal lige høre med min læge igen, og så må vi se. Vi har i forvejen valgt at tage en uge af gangen herhjemme.

Jeg spurgte på min IG story, hvad jeres tanker og bekymringer er som gravid og her svarene. Især den sidste, synes jeg, alle gravide burde lytte til, jeg skal i hvert fald selv i morgen:

 • fødsel uden partner grundet sikkerhedsforanstaltning?
 • kæreste med til fødsel?
 • besøg efter fødsel: man vil jo gerne vise baby frem
 • førstegangsgravid og ift. indlæggelsestid efter fødsel (indtil hælprøve og høretest)
 • hvis far bliver smittet inden, skal min mor med til fødslen
 • jeg har termin i morgen. Jeg kommer til at mangle barselsbesøg og cafebesøg
 • jeg er bange for at skulle på arbejde på et tidspunkt. Pædagog i børnehave, 19+1
 • lysten til at sende sin første af sted i dp men gør det ike pgfa risiko for baby i maven
 • usikkerheden over ikke at vide, hvornår man trygt kan vise sit vidunder frem (termin d.22/4)
 • er sindsygt bange for at skulle føde alene, hvis enten mig eller min mand får det
 • jeg er i uge 28 og er lærer. Er meget bekymret for, hvis jeg skal starte på arbejde onsdag
 • svært at finde ud af, hvor udsat man er og hvor stor risikoen er ved at få Corona
 • fødte i mandags og er indlagt med min lille pige, som jeg kun kan vise frem på FaceTime
 • lyt til podcasten Fødselskanalens afsnit om Coronavirus. Det hjalp mig!

Har du andre bekymringer eller tanker du vil dele? Så skriv en kommentar. Du er ikke alene <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træningsudstyr til hjemmet