Jeg er nysgerrig! Hvem læser med?

Halvvejs i min graviditet – sådan er det gået!

Den er god nok. Jeg er nu halvvejs i min graviditet – jeg er nemlig i uge 21 eller mere korrekt 20+1 i dag. Og det er fandme vildt! Jeg er både pisse bange, men samtidig så glæder jeg mig også helt vildt 🙂 Hvis du vil læse om de første 3 måneder af min graviditet, så klik her og her.

For at være helt ærlig, så synes jeg mine følelser tager sig en rutsche tur eller 5 en gang i mellem. Lige pludselig kan jeg blive vildt bange og skræmt over, at jeg snart skal føde og sætte et lille barn i verden. Så kan jeg begynde at tude og tænke; ‘den klarer vi aldrig’, eller at jeg ikke kan finde ud af, at være mor. Men jeg ved det er hormonerne der blomstrer og får tankerne og følelserne igang, og mon ikke det er meget normalt at have det sådan? Det håber jeg.

img_0663

Billedet til venstre er fra uge 12+4 og billedet til højre er 20+0

En af de ting, jeg har skullet forlige mig med, er tanken om at min krop ændrer sig og maven og brysterne vokser. Når sundhed, træning og en aktiv livsstil har været min hverdag i mange år, er der bare nogle ting jeg ikke længere kan eller som jeg må gøre på en anden måde. Min appetit har fuldstændig ændret sig, og jeg spiser slet ikke som før. Ofte har jeg ikke nogen appetit eller lyst til noget, men mad det skal jeg have. Min træning kører stadig, og det er jeg virkelig glad for. Jeg har siden jeg fandt ud af, jeg var gravid, styrketrænet 3 x ugen og lavet cardio eller intervaltræning 2 x ugen. Og jeg bliver ved så længe jeg kan, for jeg elsker at træne og give min krop og baby de bedste betingelser for både graviditet og fødsel.

Jeg har taget ca. 2,2 kg på. For de nysgerrige så er jeg 176 cm høj, og vejede 72 kg inden jeg blev gravid. I morges vejede jeg mig i Repeat, og her sagde vægten 74,2 kg. Jeg tror det er meget normalt, og jeg ved at kiloene nok skal komme, men jeg har da et mål om kun at tage ca 10 kg på. For selvom jeg er gravid, så skal jeg ikke spise for 2, og jeg skal ikke droppe træningen. Vil du have en god vejledning til både kost og træning, så vil jeg klart anbefale dig Mette Lyngholms bog “Gravid & Fit”. Du kan også læse Sundhedsstyrelsens anbefalinger for kost, træning og vægtstigning for gravide her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er nysgerrig! Hvem læser med?