"Jeg synes, det er så svært"..

Skillmill – hvorfor er det så hårdt?

Mange af jer har sikkert set jeg, at jeg på det seneste har løbet en del på et skillmill, og måske tænkt; hvad fa’en er det hun mener? Jeg har fået et par kommentarer fra flere, som gerne vil vide hvad det går ud på og hvorfor det er så hårdt ift. at løbe på et almindeligt løbebånd. Og det vil jeg gerne prøve at forklare jer 🙂

Skillmill, også kaldet curve treadmill er et kurve-formet løbebånd, uden motor. Dvs så snart du begynder at gå eller løbe på det, så ruller båndet. Det er nok den største forskel ift. et almindeligt løbebånd, hvor du selv sætter én bestemt fart, som løbebåndet ‘holder’ for dig. Skillmill har multidrive teknologi, så du kan “skifte gear” og vælge forskellige niveauer af modstand, fra modstandsfri løb til skub af en prowlerslæde (båndet er meget tungt at trække i gang). Nogle studier har vist en langt højere aktivering af de bagerste muskler (gluteus og hasemuskulaturen) end ved løb på almindeligt løbebånd.

IMG_5597

På et skillmill forbedrer du din styrke, hastighed, udholdenhed og agility. Skillmill bliver ofte betegnet, som det ultimative bedste redskab til at træne som en atlet, fordi du vil kunne lave høj intensiv interval træning (HIIT). Skillmill udfordrer din neuromuskulære koordination, dvs din bevægelighed, balance og stabilitet. Du løber også med en bedre holdning, så du kan undgå skader.

Der er altså mange fordele ved at løbe på skillmill! Men det er hårdt, og er du lige startet med at løbe og vil du gerne prøve kræfter med skillmill, så vil jeg anbefale dig at tage et par powerwalks på det først, før du går i gang med at løbe. Men så kan du efterfølgende også gå i gang med at løbe intervaller. Jeg har givet mit bud på de mest effektive intervaller lige her.

Jeg løber gerne mine sprints i mine Nike Free Run Flyknit, de er lette og føles bedst for mig at have på.

img_7429

Selv min kæreste synes det er hårdt, haha! Her havde vi løbet intervaller, hvor vi skiftevis løb en all out sprint (ca. 5-10 sek) x 10 hver. Puha! 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Jeg synes, det er så svært"..