Inspiration til din fullbody workout!

Mit bedste tip til forbedret kondition og effektiv fedtforbrænding…

… Er intervalløb! Jeg har selv mærket effekten af intervaltræning i mit løb, og jeg kan se fremgangen hos mine klienter, når jeg udsætter dem for en masse dejlige, hårde intervaller, både når de træner hos mig, men også når de skal træne på egen hånd. Det ses på deres kondition, udholdenhed og så er det med til at booste deres fedttab.

Intervaltræning er super godt, hvis du gerne vil forbedre din kondition og dermed din løbetid – medmindre du skal løbe marathon, så vil intervaltræning fylde mindre i din træning. Intervaltræning er også med til at booste din fedtforbrænding, så du forbrænder flere kalorier på kortere tid end ellers.

intervalløb2

Hvad er intervaltræning?

Intervaltræning er træning i intervaller, det vil sige træning med skift mellem relativt korte, intensive arbejdsperioder med høj puls efterfulgt af pauser. Pauserne kan være aktive, hvor man bevæger sig ved lav intensitet (så pulsen falder) eller hvor man holder helt pause, og bliver klar til næste interval/arbejdsperiode. Man kan lave både korte og lange intervaller. Arbejdsintensiteten i intervaltræning skal være MAX og pulsen skal bankes helt op – du skal virkelig ville holde pause, så hårdt skal det være/føles 🙂

Hvordan laver man intervaltræning?

Du kan lave intervaller på løbebåndet eller uden for, på cyklen, romaskinen, crosstraineren, airdyne eller med sjippetov. Vælg det du bedst kan lide eller det du gerne vil forbedre! Arbejdsperioden til dine intervaller kan være korte fra 5-20 sek op til fx 2-6 min. Pausen i dine intervaller kan være halvdelen af din arbejdsperiode, kortere eller længere. Jeg kan bedst lide, at de er halvt så lange som min arbejdsperiode, fx 1 min arbejde/30 sek pause. Er mine pause-intervaller længere end 1 min., så gør jeg dem aktive og går/ror langsomt.

30 min effektiv intervaltræning kan være: 10 min let opvarmning, 10 x 1 min arbejde/30 sek pause og 5 min let nedkøling.

Som variation til intervaltræning, kan man også lave intervaller efter distance, med pause interval på tid eller distance. Du kan fx løbe 300-500 m efterfulgt af 30 sek pause eller 100 m gang.

30-40 min effektiv intervaltræning kan være: 10 min let opvarmning, 10 x 300 m arbejde/100 m pause med gang, 5 min let nedkøling.

Har du ikke mulighed for at løbe indenfor med ur/stop ur/tæller på løbebånd eller uden for med pulsur, så kan du også benytte dig af bakker eller trapper. Mange parker har rigtig gode bakker eller trapper (fx Frederiksberg Have eller Kastellet), så her kan du løbe op og ned mellem 10-20 gange – det er lige så effektivt som med fast tidsinterval!

ferie 5

Effektiv fedtforbrænding!

Intervaltræning er effektiv træning især i forbindelse med fedttab, fordi man udfordrer kredsløbet mere og forbruger mere energi, og det giver samtidig også en forbedret kondi. Win-win 🙂 Selvom man periodisk træner mere intensivt end ved kontinuerlig distancetræning, giver det flere forbrændte kalorier.

intervalløb

Mit tøj kan du finde på www.workoutshop.dk 🙂

5 kommentarer

 • Martin michael

  Hej Line jeg har et spørgsmål ang løbetræning.
  Jeg er begyndt på en livsstilsændring med kost og træning, men mit spørgsmål er at når jeg løber og får pulsen op begynder jeg pludselig at få ondt i halsen hvordan kan det være?
  Og hvordan kan jeg træne mig selv op til at kunne løbe ca 3 km eller mere uden pause?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Martin Michael. Ingen anelse med din hals. Hvis du gerne vil træne dig op til at løbe 3 km vil jeg anbefale dig starter ud med at løbe så langt du kan, går lidt og så løber igen. På den måde laver du en form for intervaltræning og træner dig op til at løbe længere og længere. Ellers skal du følge et specifikt program.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hvornår kan man starte med at løbe intervaller ?
  Jeg har ikke løbet i lang tid og vil gerne igang igen. Men vil gerne bruge mindre tid på min løbetræning men mere effektivt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du kan starte når du vil – men interval er også godt hvis du starter op igen efter fx en længere pause. Så kan du lave intervaller hvor du skifter mellem at løbe og gå. Det er bare at kaste sig ud i det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Argh for pokker. Jeg fandt det 👏🏼 hurraaaa og tak. DU er virkelig min største inspiration. Havde jeg ikke boet i Jylland havde jeg haft forløb hos dig 🙏🏼🖖🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration til din fullbody workout!