Afslutning på 6 ugers kostchallenge

Derfor går dine nytårsforsæt og slankekur i vasken!

Jeg er af den overbevisning, at det er vigtigt at sætte sig nogle mål, og at man skal arbejde for at nå dem og sine drømme. Men jeg oplever, at rigtig mange sætter baren alt for højt for alt det de gerne vil opnå – på rekord tid. Januar måned er især kendt for at bugne med nytårsforsæt og en kæmpe bunke af mål for det nye år:

– Jeg skal træne min 4 x ugen
– Jeg skal droppe sukker og sodavand
– Jeg skal stoppe med at ryge
– Jeg skal sove min 7imer om natten
– Jeg skal tabe 5 kg
– Jeg skal spise mere grønt
– Jeg skal være mere aktiv med mine børn
– Jeg skal løbe hver dag
– Jeg skal drikke min 2,5 L vand hver dag
– Jeg skal tage elevatoren og ikke trappen
– Jeg skal tage cyklen i stedet for bilen
– Jeg skal bage og lave sund mad
– Jeg skal være en gladere og mere positiv kæreste/mand/kone
… Og meget meget mere.

Hvis du sætter alt for mange mål, og alt for høje forventninger til dig selv, bliver det op af bakke fra start af. Dine ambitioner er tårn høje, og når det hele vælter, fordi du en dag tømmer slikskålen, dropper træningen og bliver trist og ked af det, så vil det hele føles umuligt,og du kaster håndklædet i ringen…

Mit bedste råd til dig, er at du deler dine mål op, sænker dine ambitioner og forventninger, og hæver dit bundniveau. (Læs mere her). Gør du det, vil du få en langt bedre kontrol over din vej mod dine delmål, og hvis du fejler på vejen – hvilket er helt normalt, er det op på hesten igen dagen efter og videre. Små skridt er vejen frem for holdbare og vedvarende vaner, og husk at hvad andre gør er ikke nødvendigvis vejen frem for dig. Find frem til, hvad der virker for dig og arbejde dig frem derfra 🙂

Ps. Husk også at en livsstilsændring, hvor du oplever mindre oppustethed, mindre hovedpine, mere energi, mere livsglæde og mere selvsikkerhed vejer en helveds bunke mere end tallet på din badevægt! (Undskyld mit sprog 😉 )

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afslutning på 6 ugers kostchallenge