Løbefamilien med skader og selfies...

De bedste sundheds tip!

… Ja dem findes der rigtig mange af! Og jeg forstår virkelig godt, hvis mange synes det er en jungle at finde rundt i, hvad der er bedst når det handler om vægttab, træning og sund balance.

  • Du skal holde dig fra hvidt brød, pasta og sukker // Pas på du ikke bliver kulhydrat forskrækket!
  • Du skal spise meget protein // Pas på du ikke spiser for meget protein!
  • Du skal skære ned på fedtet // Pas på du ikke bliver fedt forskrækket!
  • Du skal træne på tom mave // Pas på du ikke giver din krop nok næring inden træning!
  • Du skal droppe alkohol // Pas på du ikke går glip af det sociale!

 

Svært at finde ud af? Det er der ikke noget at sige til. Mange af de piger jeg hjælper i mit arbejde som personlig træner og kostvejleder, kommer med mange af de samme spørgsmål og frustrationer omkring hvad de skal gøre med deres kost og hvordan de skal træne. For der findes uendelige mange svar og måder at både spise og træne på! Men jeg tror på, at hvis man holder det simpelt og lige til, vil det ikke føles som en jungle af forskellige råd, og det vil heller ikke føles som en streng kur. Derfor vil jeg gerne komme med mine 5 bud på, hvordan du kan skabe en sund balance, en sund hverdag, et vedvarende vægttab, hvor der er plads til både-og, og hvor du ikke skal tælle kalorier, sulte dig eller kede dig til træningen:

  1. Se på mængden af dine måltider og brug dine hænder til at fylde tallerkenen op: 1 stor håndfuld kød/fisk/fjerkræ, 2 håndfulde grønt (her kan 0,5-1 håndfuld være fuldkorns ris, pasta, kartofler, quinoa, bulgur m.m.) og tilsæt så lidt sundt fedt, fx 1 spsk pesto/olie/feta/parmesan eller 0,5 avocado. Begynd at skære ned på portionerne og mærk efter inden du tager 2. eller 3. gang.
  2. Drik mellem 2,5-3 liter vand, og start gerne dagen med 1 stort glas vand (helst ikke for koldt, kog det evt og lad det køle af og tilsæt lidt citron). Brug 5-6 køkkenelastikker, sæt dem rundt om en flaske vand og brug dem til at holde styr på, hvor meget vand du får drukket!
  3. Skær ned på sukker (de tomme kalorier), og husk at hvis du tager 1 stk chokolade eller 1 stk kage, så lad vær med at gå amok og gå all-in. I stedet for at tænke “det hele kan være ligemeget nu, jeg kan lige så godt spise det hele”, så nyd det ene stykke kage du spiser og hold dig til det.
  4. Træn det du kan lide! Hvis du elsker at løbe, så løb. Hvis du elsker at løfte vægte, så løft. Hvis du elsker holdtræning, så deltag. Hvis du ikke kan komme op fra sofaen, så tænk på den følelse du har efter træning, kom af sted og lov dig selv at du bare som min. skal lave noget i 20 min. Udnyt tiden, skru op for tempoet og giv den gas.
  5. Ros dig selv, elsk dig selv og sæt pris på dig selv! Du opnår de bedste resultater og dem der holder, ved at acceptere dig som den du er. Vi er ikke ens og vi skal ikke gøre alt på samme måde. Du skal spise og træne, som det passer til dig og din krop, og der hvor du føler du opnår dine drømme og mål. Det kræver hårdt arbejde at ændre sine vaner, at tabe sig og komme i form. Men tror du på dig selv, så vil du få succes!

 

I min optik handler det om at gøre hverdagen så nem som muligt, med en kost der er sund og ikke føles som en kur (altså det der med ikke at gå efter enten-eller men gå efter både-og!) og med træning, der gør at man godt kan lide at komme af sted og kan se der sker noget.

Jeg vil meget gerne vide, hvad der har virket for dig, hvordan du trives bedst med din kost og træning! Så smid endelige en kommentar 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Løbefamilien med skader og selfies...