1,5 år og fuld fart på!

Hælspore og springerknæ?

Heldigvis (hvis jeg kan sige det!) har jeg ikke begge dele. Jeg har været til fysioterapeut i dag, fordi jeg har haft smerter i mit knæ, som jeg først troede var tegn på springerknæ. Men han kunne konstatere, at det ikke var et springerknæ, jeg har fået mig. Jeg døjer dog desværre stadig med min hælspore under højre fod, og nu dårligt knæ på venstre. Og jeg ved jo egentlig godt hvorfor…

Jeg har inden for de sidste måneder givet den gas med løb og intervalløb ude, og så løb jeg 3 Coopertest inden for 14 dage. Det er dumt, fordi du under en Coopertest presser dig selv til MAX, det kan kroppen ikke holde til. Desuden har jeg løbet meget intervalløb ude, og hver gang jeg har løbet mine alm ture, har jeg hele tiden presset mig selv og øget min pace og fart. Og det bider mig i røven nu.

Måske du selv har haft springerknæ og ved hvad det er, men hvis ikke, så kan jeg kort fortælle, at det giver smerter ved bevægelse eller tryk lige under den nederste spids på knæskallen. Smerten er som regel en specifik stikkende eller skærende smerte, der sidder lige under knæskallen. Ømheden omkring knæet opstår særligt, når der er belastning på knæet, eksempelvis ved trappegang, spring eller eksplosive øvelser, hvor der stilles krav til mange accelerationer og decelerationer. Jeg har selv døjet med den skærende smerter ved trappegang og løb op af bakke, men især trapperne gør ondt. Det gør dog mere ondt på indersiden af knæet ved knæskallen. Det viser sig, at min knæskal vender ind ad, og skaber smerten. Derfor har jeg fået tape på, som skal være med til at vende den tilbage på plads. Jeg må gerne styrketræne, men skal holde 2 ugers pause fra løb.

Tilbage i 2015 blev jeg ramt af plantar fasitiis, som minder om hælspore i højre fod, smerten sidder lige i svanget. Det gjorde jeg måtte holde en lang pause fra løb. Nu kan jeg ikke gå i sandaler, hvor der er rem mellem tæerne, og lige nu kan jeg også mærke, at jeg kan tricke smerten, hvis jeg går i sandaler som klipklapper. Det er så øv.

Nå, men det betyder altså en løbepause på 2 uger, og så er jeg forhåbentlig tilbage på løbestierne igen. Desværre må jeg melde fra til Ragnar Relay på lørdag i Stockholm, som jeg skulle have løbet sammen med Team Reebok Nordic. Men mit knæ kan ikke klare 21 km sammenlagt lige nu. Det er bittert, og jeg har været rigtig ked og frustreret de sidste dage over at måtte melde fra i sidste øjeblik, men jeg er nødt til at lytte til min krop. Desuden vil jeg gerne blive klar til Etape Bornholm sidst i juli. Så kryds lige alt for mig!

2 kommentarer

 • Cecilie Overgaard Jensen

  Hej Line,
  Krydser alt hvad jeg kan for dig.

  Jeg har desværre rigtig slem hælspore i begge mine hæle, så mit løb er også på pause.
  Har heldigvis lært at holde af spinning, men gud hvor jeg savner at løbe nu hvor sommeren er over os.

  Kan du løbe uden problemer med din hælspore?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Cecilie. Tak! Og hvor er det bare øv for dig, det gør så ondt. Jeg har kun ondt i perioder, især hvis jeg har gået i sandaler, så kan smerten godt komme og mærkes lidt mere. Men ellers har jeg de sidste år sagtens kunne løbe, uden at have ondt. Men jeg var også ude i en lang periode, hvor jeg brugte romaskinen rigtig meget og blev drøn god til det – men som du skriver, så er det bare dejligt at løbe ude, og i den grad befrierende fordi du kan gøre det uden nogle redskaber. Jeg krydser alt for dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1,5 år og fuld fart på!