Jeg drømmer om...

#42 Mandags intervaller

Så blev det endnu en gang mandag i en ny måned, og det betyder nyt intervalprogram, til jer der har lyst til at træne med 🙂 I får faktisk 2 forskellige programmer! Husk opvarmning på 5-8 min:

  1. Lange intervaller (forbedring af løb på de lange distancer 8-15 km):
    5 x 4 min høj intensitet efterfulgt 4 min lav intensitet
  2. Korte intervaller (forbedring af løb på de korte distancer 3-7 km):
    10 x 1 min høj intensitet efterfulgt 30 sek lav intensitet

Høj intensitet betyder fuld gas, altså hurtigt du kan løbe. Lav intensitet betyder det modsatte, altså hvor du lunter og lige får pulsen lidt ned. Programmerne her er primært til løb, men du kan selvfølgelig også bruge det til cykling og roning.

Lange intervaller vil som sagt være godt for dig, der gerne vil forbedre dit lange løb, og de korte intervaller er gode, hvis du gerne vil blive hurtigere til at løbe 3-5 km. Jeg anbefaler, at du løber intervaller 1-2 x ugen max, da det er hårdt for kroppen (især løb).

I lørdags løb jeg program 1, de lange intervaller, og jeg nåede lige præcis at løbe 9 km på de 45 min.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg drømmer om...