Theodor har fået en mindre god (men hyggelig!) vane

Min træningsuge

Flere af jer svarede ja tak til at få et indblik i min træningsuge, der er en blanding af løb og styrketræning. Jeg er begyndt at løbe lidt mere og have mere fokus på det, da jeg skal deltage i en del løb de næste 2 måneder sommeren over. Men jeg elsker at styrketræne, og derfor laver jeg begge dele. I min optik kan man godt begge dele, hvis det er det, man har lyst til 🙂

Jeg elsker at træne i mit træningstøj fra Eyda

Sidste uge så sådan her ud:

Mandag: fullbody styrketræning
Tirsdag: intervalløb
Onsdag: fullbody styrketræning
Torsdag: intervalløb
Fredag: hviledag
Lørdag: fullbody styrketræning
Søndag: lang løbetur

Og sådan ser mine uger stort set ud; oftest styrketræner jeg dog mandag, onsdag og fredag, og løber tirsdag og torsdag og evt også i weekenden, men det bliver altid tilpasset ift. Theodor, Patrick, arbejde osv. Udover min træning og løb, sørger jeg for at gå min. 10.000 skridt om dagen. Jeg går oftest til og fra Theodors dagpleje, til og fra arbejde og hvis jeg skal handle lidt ind, ja alt det tidspunkter jeg kan.

Jeg bruger mine løftesko, når jeg laver squat

Når jeg styrketræner, træner jeg hele kroppen (fullbody), fordi jeg kun kan nå 3 x styrketræning. Havde jeg haft tid til 4 styrketræninger i ugen, havde jeg trænet efter 2-split, hvor man træner underkroppen 2 x ugen og overkroppen 2 x ugen. Jeg træner i alt fra 30 min. til 60 min., det afhænger af, hvad jeg har tid til. Jeg har dog fokus på at holde mine tung løft ved lige, altså squat, dødløft og glute bridge. Og så laver jeg en del et bens øvelser for at styrke mit løb, fx walking lunges, reverse lunges, Bulgarian split squat og step ups.

‘Sådan kan du komme igang med intervaltræning’

Mit intervalløb tager ca. 30-40 min. inkl. opvarmning. Intervaltræning skal være kort og hård, ca. 15-25 min. Udover det vil jeg gerne nå en ugentlig lang løbetur på min. 8 km og max 12 km. I søndags løb jeg 10 km og slog alle rekorder! Det var så fedt! Jeg løb med pace 4:42 min/km, og nåede 10,2 km på 47:02 min.

Forrige weekend slog jeg endnu en rekord, jeg løb nemlig min hurtigste 5 km
til Fredensborg løbet. 22:05 min. Her er jeg i fuld spurt på vej i mål.

Træning for mig er mit frirum, det har jeg nævnt mange gange, og jer der har fulgt med længe, ved det sikkert godt. Jeg elsker at bruge min krop, svede, løfte vægte, løbe og udfordre mig selv. Jeg træner for at holde mig sund, rask og stærk, og fordi jeg godt kan lide det.

Hvordan ser din træningsuge ud? 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Theodor har fået en mindre god (men hyggelig!) vane