Hvornår er man en dårlig mor?

Theodor har fået en mindre god (men hyggelig!) vane

Den sidste uge har Theodor nægtet at blive puttet i sin egen seng. I mange måneder er det ellers gået rigtig godt, hvor han er blevet puttet i sin seng og sovet der hele natten, altså lige ind til kl.4-5. Ja, han vågner stadig tidligt, og så tager jeg ham ind til os, men det er ret sjældent, at han sover videre selvom jeg ikke siger noget og bare ligger mig til at sove igen (hvilket jeg så ikke kan, fordi han snakker, synger, kravler rundt og slår lidt rundt med hans nusse).

Men hele ugen har jeg puttet ham i hans seng, hvor han ret hurtigt er blevet ked, kalder på mig og bare vil op. Jeg spørger om han vil ind i mor og fars seng, og det siger han ivrigt ja til. Her til aften nåede jeg ikke at sige det, før han sagde ‘mor, far’ og pegede ind på vores værelse.

Mandag til torsdag har jeg ladet ham sove i sengen sammen med mig, men da Patrick kom hjem torsdag, bar jeg Theodor op og ind i sin seng, hvor han fint sov videre.

Derfor er det jo egentlig bare en hyggelig vane, Theodor har fået, at han gerne vil falde i søvn i vores seng, og sagtens kan bæres ind i sin egen seng senere. Nu hvor jeg er alene med ham i hverdagene, synes jeg også det er hyggeligt, at han sover hos mig. Men spørgsmålet er bare, om det er starten på en dum vane? Hvad siger i?

Alle de kys! Jeg kunne kysse på Theodor hele tiden, og det håber jeg, at jeg kan i mange år endnu indtil han synes jeg bliver for irriterende eller pinlig, haha 🙂

6 kommentarer

 • Louise

  Hej Line

  Det skal nok komme igen. Vores ældste puttede vi længe i egen seng og han faldt selv i søvn. Så rendte vi ind i en masse sygdom og han ville kun puttes i vores seng, det fik han selvfølgelig lov til og så bar vi ham ind i egen seng. Vores holdning har altid været, at ift. Putning skal det være hyggeligt og trygt. . Vi har også haft perioder, hvor han har sovet i vores seng hele natten, da han vågnede alt for mange gange i egen seng. Men det hele gik ligesom af sig selv og nu falder han atter i søvn i egen seng, men ikke alene og han bliver 4 til juli.

  Vh. Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise. Ja, putning skal nemlig være hyggeligt og trygt, det er jeg helt enig i 🙂 Derfor lader jeg også Theodor falde i søvn i vores seng, og det er faktisk hyggeligt at sove sammen nu hvor Patrick er så meget væk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Vi har været/er igennem præcis det samme med vores søn på 19 mdr., men vi har taget kampen op da han ikke er ked af kun hvis vi går fra ham inde på hans værelse så vi sidder bare på en stol ved siden af sengen med lukkede øjne og siger “Godnat, nu skal du ligge dig ned og sove” og heldigvis har det fungeret. Putningen tager dog ca. 30 min nu men hvor vi startede tog det nemt en time for ham at falde til ro, men ingen er kede af det og alle falder i søvn i hver deres seng 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Cecilie. Jeg har også gjort det samme, men lige nu vil han slet ikke ned i sin seng, så det bliver vores da jeg håber det er en fase, der går over 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Vi er fuldstændig det samme igennem med vores datter, som 1-1 1/2 måned yngre. Vi uden problemer tidligere puttet hende i egen seng, men nu er det ikke uden gråd. Vi putter derfor også med hende i vores egen, og bærer hende over i sin egen seng når hun sover.
  Det fungere upåklageligt, tager kortere tid og alle mand er glade.
  Jeg har helt personligt en formodning om at det nok skal regulere sig selv igen på et tidspunkt, men lige nu er det hendes behov så der gør vi det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Cecilie. Ja du har ret, jeg tror også det nok skal ændre sig igen, og jeg mærker også bare efter og føler for Theodors behov 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvornår er man en dårlig mor?