Vil du hjælpe mig med at støtte en god sag?

Graviditet og træning

Jeg kan tydeligt huske, alle de gange, folk omkring mig sagde, at jeg skulle skrue ned for træningen og passe på mig selv og baby inde i maven, da jeg var gravid med Theodor. For var det ikke også farligt, med al den tunge styrketræning og hurtige intervalløb? Nej, nej nej og atter nej. Sidst på eftermiddagen lørdag d.28/10 var jeg i Repeat og styrketrænede med Patrick, hvor vi lavede squat, dødløft osv. Samme aften går mit vand kl.21:30, og jeg føder Theodor søndag d.29/10 kl.9:10.

Graviditet og træning er heldigvis 2 ting, der gerne må gå hånd i hånd. Det vil kun gavne dig at træne mens du er gravid, såvel som før og efter. Så længe du træner efter dit niveau og udgangspunkt, altså hvis du starter fra nul under din graviditet, skal træningen tilpasses det. Er du vant til at træne, løbe og løfte, så kan du sagtens forsætte med det, mens du er gravid. Det handler i det store hele blot om at lytte til kroppen og mærke efter. Jeg skrev et hav af indlæg under min graviditet om træning, kost og tanker, og dem har jeg samlet her:

‘Mine bedste tips til en sund og aktiv graviditet’

“Må du godt træne, selvom du er gravid?” “Ej, du må da ikke løbe med en baby i maven?” “Er det nu også godt at få pulsen så højt op, som gravid?” “Kan du ikke tabe barnet, hvis du træner?”

Det her var bla. nogle af de spørgsmål jeg fik og hørte. Og jeg kan godt forstå, hvis man som gravid og pårørende er bekymret, men baby er altså godt beskyttet inde i maven. Jeg fødte en søndag, og torsdagen inden styrtede jeg ret voldsomt på cyklen, men fordi jeg både var stærk og lavede et flot ninja-rullefald ifølge Patrick, skete der heldigvis intet. Her var jeg i hvert fald glad for min stærke krop. Det samme under min fødsel, hvor min jordmoder roste mig, fordi hun kunne se, jeg havde en stærk krop.

‘5 gode råd til træning for gravide’

Da jeg vidste jeg var gravid, var den første bog jeg fik fingrene i ‘Gravid & fit’, som Mette Lyngholm har skrevet. Hun nævner blandt andet 12 gode grunde til at træne som gravid, og dem får du endnu en gang her, da jeg har nævnt dem før. At træne som gravid er godt, fordi det:

 1. Mindsker graviditetsgener såsom rygsmerter, forstoppelse, hævelse og oppustethed
 2. Mindsker væskeophobning
 3. Forebygger forhøjet blodtryk
 4. Mindsker risikoen for at udvikle svangerskabsforgiftning med 40%
 5. Mindsker risikoen for at udvikle graviditetssukkersyge med 70%
 6. Mindre vægtøgning under graviditet
 7. Forbedrer nattesøvnen
 8. Bedre energi og humør
 9. Aktive gravide har flere normale fødsler og oplever færre komplikationer
 10. Kroppen finder hurtigere sig selv igen efter graviditeten
 11. Styrker selvværdet
 12. Færre oplever fødselsdepressioner

Uge 27

Første træning med Theodor. 14 dage efter fødsel

 

Min form sommeren 2018

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil du hjælpe mig med at støtte en god sag?