Sommerferie på Bornholm og træning med mig?

Følger der en facitliste med til baby?

Hvor længe skal jeg amme? Er det bedst at amme eller er flaske lige så godt? Hvor mange lure skal han sove om dagen? Skal han kunne sove igennem nu? Hvad tid skal han puttes? Er det mon normalt det her? Jeg har hørt, at alle andres babyer gør sådan, sådan og sådan…

Kender du spørgsmålene?

Jeg tror ikke, der er noget, der er rigtigt eller forkert, når det kommer til at have en baby. Jeg tror på, at alle babyer er forskellige og har helt forskellige behov. Og derfor er der ikke noget, der er mere rigtigt end andet. MEN, som mor søger man efter svar og hjælp fra andre mødre og deres erfaringer – eller altså jeg gør i hvert fald. Det kan hurtigt gå hen og give én følelsen af, at man gør noget forkert eller ikke godt nok.

Mig som nybagt mor. Theodor er blot et par uger gammel.

Men følger der en facitliste med til en baby? Nej. Din fornemmeste opgave, som mor er at passe på dit barn, lytte til dit barns signaler og mærke efter, hvad du synes er det rigtige at gøre.

Det er helt op til dig, hvornår du vil stoppe med at amme/give flaske, hvornår du putter dit barn, om i samsover eller ej. Lad din inspirere af andre mødre, lyt til deres erfaringer, men gør dig også dine egne. Jeg deler selv ud af mit liv som mor til Theodor, men hvad jeg gør, er måske ikke det rigtige for dig og dit barn. Jeg har selv læst blogindlæg og Instagram post om fx manglende søvn, putterutiner osv. Og jeg har også afprøvet noget af det jeg har læst, men jeg har altid mærket efter om det nu også har passet til mig og Theodor.

Nogle gange kan det jeg læser fra andre mødre, få mig til at føle mig som en dårlig mor, og derfor opstod tanken til det her indlæg. For hvis du sidder som nybagt mor og føler dig frustreret, så er det helt normalt. Og hvis jeg siger ‘det er blot en fase’ eller ‘det bliver nemmere’, så må du ikke rulle med øjnene og stoppe med at læse videre. For jeg har selv siddet der, og rullet med øjnene ad lige netop de sætninger. Men, nu sidder jeg her med en søn på 1,5 år, og det er blevet nemmere. Altså nu er der andre former for udfordringer, men det hele føles anderledes og nemmere. Jeg føler mig hjemme i rollen som mor, og jeg har lært at acceptere, at tingene sker i Theodors tempo og som vi ønsker det – uden en facitliste <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerferie på Bornholm og træning med mig?