Er jeg inspirerende at følge?

Om tabe 12 kg på 3,5 måned

Dem der kender mig rigtig godt, ved at jeg er fars pige, og det har jeg alle dage været. Jeg er også som snydt ud af næsen på min far, ingen tvivl om det. Min far er mit store forbillede, og jeg tror faktisk, at han på en eller anden måde, har inspireret mig til at holde af sport og motion, og lade det være en del af min hverdag. Lige siden jeg kan huske, har jeg hver søndag set min far spille håndbold på højt plan på Bornholm, og vi har altid spillet fodbold eller håndbold min søster og jeg, og så har vi alle altid løbeskoene med, når vi er på ferie. Vi elsker at starte dagen ud med en løbetur sammen.

Jeg får altid af vide, at jeg er stædig, har ben i næsen og ikke giver op, og det har jeg fra min far. Sætter jeg mig et mål, så går jeg efter det med 110%! Og det gør min far også. I december måned hoppede min far på vægten, og kunne konstatere, at tallet på vægten var lige højt nok. Derfor besluttede han sig for at starte 2019 ud med nul slik og alkohol, og mindre portioner mad. Den første måned gik rigtig godt, men så gik det hele lidt i stå. Jeg lavede en kostplan til ham, som han brugte et par dage, vejede maden af og fik en ide om, hvor meget og hvor lidt, der skulle spises til hvert måltid. Efter en uges tid fik han ret godt føling med portionsstørrelser og sammensætning, og siden da er kiloene raslet af ham sammen med masser af daglig motion. Han har et aktivt arbejde, løber 2-3 gange om ugen og spiller fodbold 1 gang om ugen. Nu er der gået 3,5 måned og han har tabt over 12 kg, og det kan virkelig ses. Desværre fik vi ikke taget før-billeder eller målt ham om livet, det havde ellers været fedt at se, hvor mange cm’er der er røget. Men uanset hvad, så kan det ses og jeg synes han er SÅ sej. Der har stadig været plads til lidt god vin, en god bøf, chokolade, kage osv., men i begrænsede mængder.

Hvis du spørger mig, er det et sundt vægttab. Det har givet ham en ny livsstil og nogle gode, holdbare vaner. Nu ved han, hvor meget han skal spise for at være i kcal underskud og hvor meget han kan spise for at holde vægten. Han ved, der sagtens kan være plads til at være social med alt, hvad der hører til. Jeg har spurgt ham, hvad han har ændret og fokuseret mest på, og svaret kommer her, som gode råd til dig:

5 ting du kan fokusere på for at opnå nye sunde, holdbare vaner og vægttab

  • Mindre portioner (kun tage 1-2 gange frokost og aften)
  • Mere protein til hvert måltid (udskiftet pålæg fx skinkesalat og andre K-salater til kyllingepålæg og andet magert kød)
  • Mere grønt til hvert måltid
  • Masser af daglig motion (min. 12.000 skridt hver dag)
  • Første måned uden slik, kage, alkohol (for herefter at gøre plads til det igen i kcal regnskabet en gang i mellem)

Udover de her 5 fokusområder, er det utrolig vigtig med støtte fra dine nærmeste. Min mor har uden tvivl en stor andel i min fars flotte vægttab og livsstilsændring. For hun har bakket ham op, støttet ham og været med til at lave lækker mad med fokus på netop mere protein og masser af grønt. Hvis din familie og venner ikke støtter dig, kan det føles uoverskueligt og det er en kamp i sig selv at skulle takke nej til vin, chokolade, chips osv., hvis resten af familien spiser det hver dag foran dig. Selvfølgelig skal der være plads til lidt lækkert en gang i mellem, men jeg synes det er vigtigt, at man som pårørende viser støtte og opbakning 🙂

Jeg håber min fars historie og vægttab kan være med til at motivere dig til at komme igang! Og jeg hjælper dig gerne 🙂 Send mig en mail, lineslivsstil@gmail.com eller læs mere her.

Min fars madpakke. Mere grønt og gode proteiner!

Selvom vi ikke har målt, så kan det ses på bukserne, der nu er blevet for store!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er jeg inspirerende at følge?