Når håbet føles latterlig langt væk

Theodor elsker havregrød, og det her er mit trick

Theodor er altid mega sulten, så snart han står op, og han har nærmest ikke tålmodig nok til at vente på, at hans grød bliver kold nok. Han er også meget hurtig til at sige til Patrick ‘mig mage’, når han spiser sine havregryn (Patrick står op kl.5, og vi kommer næsten altid ned, når han sidder og spiser morgenmad).

Theodor har længe spist grød og havregrød til morgenmad, og spiser selv med ske. Det har han været god til i lang tid. Og et af mine trick til det er at lave grøden så tyk, som mulig. Det gør det nemlig nemmere for ham, at spise selv med ske. Er grøden for flydende, så kan han ikke administrere ske og mad, og nå at få det ind i munden. Grøden skal være dejlig tyk!

Og for at få ham til at spise havregrød eller øllebrød (bruger færdigblanding fra Semper), så tilsætter vi en klat smør og en god skefuld æblemos, bær eller lidt most banan. Så får grøden en god sød smag, og det bliver skovlet ind. Jeg gider heller ikke selv spise havregrød uden at den smager af fx chokolade, og tilsætter selv 1 scoop proteinpulver for at få en god smag 🙂

Jeg laver hans havregrød på 1-1,5 dl havregryn, tilsætter vand, men kun lige så det dækker grynene i gryden. Koger op, og tilsætter så en klat smør og blander æblemos i. Jeg blander også æblemos i øllebrøden, hvis han får det. Hvis Theodor ikke spiser helt op, så gemmer vi resten til hans aftensnack, som han får lige inden sengetid. Efter vi startede på det, har han sovet meget bedre 🙂

Hvad spiser jeres børn til morgenmad?

3 kommentarer

 • Charlotte

  Min datter og jeg får lidt moset banan i vores havregrød – den giver lidt sødme til grøden – vi laver vores havregrød på skummetmælk☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Åh, hvor han elsker det❤️Men hvornår får han aftengrød ifht. aftensmad og sengetid?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Eva. Ja, han er vild med det og altid meget sulten om morgenen 🙂 Det får han ved 19-19:30 tiden, medmindre vi spiser sent og/eller han har spist meget aftensmad.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når håbet føles latterlig langt væk