Når man er mor til en hysterisk tumling

Sådan ser en dag ud i måltider for mig

Jeg har skudt marts måned i gang med at tælle kcal og gå efter et højt dagligt indtag af protein. Jeg vil gerne sænke min fedt% en lille smule og tabe mig 1-2 kg. Det høje protein-indtag skal være med til at sikre, jeg bibeholder min muskelmasse og taber fedt, ved samtidig at være i et lille kcalunderskud. Jeg får mange spørgsmål hver dag lige nu omkring mine kcal, proteiner, måltider osv. Og derfor vil jeg gerne vise, hvad jeg oftes spiser til dagligt.

Jeg spiser lige nu 1.800 kcal/dagen, og 2.000 kcal i weekenden. Der er en lille forskel, fordi jeg gerne vil have lidt ekstra til weekenden. På den måde, har jeg taget lidt kcal fra i hverdagene, og kan derfor spise mere i weekenden. Det var, hvad jeg gjorde under mit forløb med Daniel Risgaard, og det fungerede godt for mig.

‘Derfor synes jeg ikke 1.200 kcal om dagen er nogen god ide’

Mange af jer, synes det er svært at få protein nok. Det synes jeg dog ikke, haha, jeg får rigeligt. Måske du kan finde inspiration her i indlægget. Jeg spiser som sagt ca. 1.800 kcal og går efter +/- 140 gr. protein. Men som jeg har skrevet før, så er det rimeligt individuelt, hvor mange kcal du skal have og hvor meget protein. Firkantet sagt, så kan du gange 1,5-2 med din vægt, og så har du ca. hvad du max skal have af proteiner, for at bibeholde muskelmasse under et lille kcalunderskud.

Morgenmad: proteinhavregrød
Mellemmåltid: bolle med ost og kyllingpålæg eller risiks med hytteost og kyllingpålæg eller grøntsager og frugt eller en proteinbar
Frokost: 300 gr. grønt og 200 gr. kylling, evt 0,5 avocado, lidt hytteost og chilisauce
Mellemmåltid: bolle med ost og kyllingpålæg eller risiks med hytteost og kyllingpålæg eller grøntsager og frugt eller en proteinbar
Aften: 300 gr. grønt og 200 gr. kylling, 0,5 avocado,lidt hytteost og chilisauce. Eller vi laver lasagne med salat, pitabrød med kylling og grønt (spiser 1 brød), wrap med kylling/okse og grønt (spiser 1 wrap). wok med kylling, laks og ris, pasta & kødsovs, hjemmelavet pizza osv. Jeg sørger oftest for at tage en portion og så ekstra grønt, hvis jeg er mere sulten
Sen aften: har jeg flere kcal tilbage og mangler protein tager jeg en proteinbar eller skyr, hytteost, riskiks med pålæg, men jeg mærker også efter om jeg er sulten eller ej.

Jeg synes ikke det er kedeligt at spise det samme hver dag. Jeg spiser salat og kylling stort hver eneste dag til frokost, og det gør mig ingenting. I weekenderne spiser vi nogle gange også take away, og det kan være Thai, durumrulle, eller sushi. Jeg spiser også gerne bland-selv-slik, og synes der skal være plads til det.

Jeg bruger app’en MyFitnessPal til at tracke min kcal og måltider, og ja det tager tid at taste ind, men sådan er det. Mange har skrevet til mig og spurgt ind til, hvordan jeg gør, men jeg gør som alle andre også er nødt til at gøre: vejer min mad og taster alt ind. Når først du har gjort det et par gange, så bliver det nemmere. Jeg gjorde det i 10 måneder under mit forløb med Daniel, og det lærte mig så meget om både min kost, men også min krop. Kcal tælling er ikke vejen frem for alle, husk det. Det virker for mig, men måske ikke for dig. For nogle år siden gik jeg ikke op i at tælle kcal, men efter jeg fik prøvet det og oplevede gode resultater, er det noget, der passer mig. Det skal hellere ikke være noget, du skal gøre resten af dit liv, men fx for en kort periode, hvis du gerne vil opnå et vægttab eller lign., have styr på kosten, mængderne osv eller se hvad det kan give dig at tracke.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man er mor til en hysterisk tumling