#38 Mandags intervaller

Theodors start i dagpleje og gode råd

Nu har Theodor gået i dagpleje i en måned, og det går bare så godt. Dagpleje var dog ikke vores førstevalg, men nu kunne jeg ikke ønske andet for Theodor. Hans dagplejemor er simpelthen så skøn, og vi kan se, hvor meget han nyder at være der. I morges nåede jeg knap at tage dragten af ham, før han vinkede og ville have jeg skulle gå igen 🙂

‘Theodor har fået institutionsplads! Desværre bare ikke vores første valg’

Allerede på dag 2 i dagpleje var han der alene hele dagen. Ugen efter græd han hver dag jeg gik, men siden da, har der ikke været noget som helst. Vi får af vide, at han elsker at være ude, at han godt kan lide musik og danse, og at han iagttager de andre børn (der er 3 andre på knap 3 år). Og vi kan virkelig også mærke, at han lærer noget nyt for hver dag der går.

Så selvom han er en dreng med krudt i måsen, så er dagpleje det helt rigtige for ham. Jeg tror også det har kæmpe stor betydning, at både Patrick og jeg kan sammen med Theodors dagplejemor. Allerede ved første besøg kunne jeg mærke, at det ville blive godt. Vi blev faktisk tilbudt en plads i vuggestuen, som var vores første valg, fra d.1/3, men takkede pænt nej.

‘Status på ø-livet’

Hvis din barsel snart slutter og dit barn skal starte i institution, så kommer her mine råd til, hvordan i kan få den bedste start. Mine råd er nok mest baseret på at starte i dagpleje, da jeg tror det er meget forskelligt fra en vuggestue:

  • Stol på din dagpleje mor/pædagog og vær åben
  • Slug klumpen og gem dine tårer (til du er alene), når dit barn græder og du skal gå. Det er HÅRDT, mega hårdt at gå fra sit barn, der bare skriger og græder. Men der går kun et lille øjeblik, og så har de glemt det
  • Afleverer og hent dit barn på nogenlunde samme tid de første 14 dage, så der kommer en god rytme fra start af, og dit barn er med på, at det er sådan hverdagen er nu
  • Invester i en god flyverdragt, støvler og vanter (især ved denne årstid)
  • Hvis i skal have en ekstra barnevogn, der fast skal stå hos dagplejemoren, så køb en brugt. Vi fandt en rigtig fin barnevogn til 1.500 kr., brugt i 2 år, men i virkelig god stand. Vi tager den dog med hjem i weekenden, fordi Theodor sover bedre i den end vores fra Stokke

Måske du har flere gode råd og tips til en god start i institution? Så skriv dem i en kommentar nedenunder, så vi mødre kan hjælpe hinanden 🙂

Næsten dagligt deler Theodors dagpleje mor billeder fra deres dag i en lukket facebook gruppe.
Det er så hyggeligt at følge med 🙂

2 kommentarer

  • Eva

    Vær forberedt på, at der kan komme tilbagefald – lige som alt bare gik godt, kan der igen komme (lange) perioder med gråd ved aflevering😬Helt normalt siger de kloge.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#38 Mandags intervaller