Hvordan er det at være på barsel?

Træning og menstruation

Lækkert lørdags tema, jeg ved det! Men det er altså noget, jeg har gået og tænkt over her på det sidste. Og nu har jeg brug for at skrive om det, og høre fra jer, om i måske føler det samme, som mig?

Som i måske ved, så fik jeg min menstruation igen i december måned efter min graviditet. Det var både super fedt, men også lidt øv, altså det der med at skulle bløde, bruge bind og tamponer m.m. igen. For er der noget, jeg virkelig ikke er særlig vild med, så er det at have min menstruation. Jeg synes både det påvirker mig, mit humør og min krop. Og især når jeg skal træne, er det bare hammer ufedt.

Jeg har aldrig været særlig vild med at gå med tamponer, og har egentlig heller ikke blødt nok, til at det har føltes behageligt at gå med. Men når jeg skal løbe eller træne, og skal have tights på, er det knap så rart at rende rundt med bind. Men åh, de der skide tamponer…

Er det bare mig, der synes det er mega ufedt at have sin menstruation, når man skal træne? Altså jeg synes heller ikke det er det mest charmerende når jeg skal sove, og sover altid med shorts, når det er. Og nu er det ikke fordi, jeg kan gå alene på toilet, når jeg er hjemme med Theodor… Lad mig bare sige, han syntes den der snor der hang ned fra mit skridt var sjov at række ud efter… Hahaha!!

Jeg skal føle mig godt tilpas, når jeg træner. Og det kan jeg altså ikke, når jeg har menstruation og tampon på…

20 kommentarer

 • Louise

  Organic cup … ellers bare en menstrationscup.. jeg var skeptisk- men har ikke brugt andet siden. Nær man lige lære, hvordan den skal sidde, er det bare perfekt! Anbefaling herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg bruger Meluna cup. Har været lidt forskelligt igennem siden jeg første gang prøvede cup for 8 år siden. Var ikke begejstret for Organic cup, men Meluna fungerer rigtig fint, og jeg mener der findes en sports-model. Prøv det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maria. Tak, så der findes flere slags, haha, så ved jeg det! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg bruger kun tamponer og også om natten. Hader at have bind på, det føltes lidt som en ble. Hehe. Jeg kan klart anbefale tampax lilla tampon som jeg kun har kunnet finde i Matas. Den er lille og super god, hvis ikke man bløder så meget 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise. Uh, sover du med tampon? Ej det ville jeg ikke kunne – altså, jeg vil da lige se nærmere på den du nævner 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg træner nærmest hver dag. Lige borset fra de 4 dage, jeg har menstruation. Ikke nok med jeg føler mig lidt halv klam, så gider jeg simpelthen ikke det bøvl med bind og tamponer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Julie. Nej sådan har jeg det også. Måske du også skulle kigge mere på den Organic flere skriver om? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Kan helt klart også anbefale en menstruationskop. Det har ingen betydning, om du bløder meget eller lidt, og der hænger ikke en snor ud, der bliver våd, når man tisser! (Haha). samtidig er det super miljøvenligt og meget billigere for pengepungen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Katrine. Dejligt i er flere, der har det godt med organic cup! Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg føler også mit humør og krop påvirkes af menstruation, men ligesom de andre må jeg også anbefale organickop eller en anden menstruationskop. Man skal lige vende sig til at sætte den op, men derefter er det fantastisk til træning og om natten 👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Christina. Ja, tak jeg vil læse mere om det og se om jeg vil give det en chance 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Kan også meget varmt anbefale Organic-cup! Den er virkelig også ideel til dig, frem for tanponer, når du skriver at du ikke bløder særlig meget. Både nat og dag👌🏼👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Du burde prøve organic-cup. Den kan man dyrke sport med, og den kan sidde i i 12 timer så man kan kun tænke på den to gange i løbet af et døgn. Plus man slipper for at kæbe bind og tamponere. Og man mærker slet ikke man har den i. Den kræver dog lidt tilvænning lige at lærer at bruge, men når først man fanger teknikken er det en fantastisk investering

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lea. Tak, som sagt så havde jeg slet ikke tænkt på organic cup, men kan se i er flere der skriver om den. Så det må jeg lige undersøge! Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Det er slet ikke kun dig! Jeg har også altid synes tamponer, og specielt bind har været trælse, men har heller aldrig rigtig blødt nok til st tamponer var behagelige. Jeg fik i stedet et tip fra en veninde om organic cup, og jeg kommer ALDRIG til at bruge andet end den nogensinde igen. Man skal ikke være bange for at “røre” sig selv, når man bruger den, men det vender man sig hurtigt til. Plus så skal den i princippet kun tømmes morgen og aften, og så er den ikke skadelig for floraen. Jeg er KÆMPE fan, og den mærkes overhovedet ikke sammenlignet med en tampon under træning og til hverdag! 🙂 Bare lige en lille opfordring!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Line. Godt jeg ikke er alene 🙂 Jeg havde slet ikke tænkt på organic cup, men kan se i er flere der skriver om den. Så det må jeg lige undersøge! Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Det er ikke bare dig. Jeg er også påvirket humørmæssigt og også “socialt” når jeg har mens. Jeg dyrker crossfit, hvor man indimellem er ret tæt på hinanden og der passer mens bare slet ikke ind. Derfor har jeg valgt det fra – gennem en spiral. Og jeg er så heldig at spiralen har den virkning på min krop.
  Ikke alle er interesseret i den slags, men for mig er det frihed ☺️🎁
  God træning

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Christina. Okay, vildt med spiral. Og fedt det giver dig den frihed! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan er det at være på barsel?