Ting, du aldrig ville gøre, før du blev mor?

Drop de dårlige undskyldninger, og kom af sted!

Som lovet kommer indlægget, som opfølgning på ‘Alle de dårlige undskyldninger for at skippe træning’. For i var rigtig mange, der skrev med alle jeres dårlige undskyldninger, og en del af undskyldningerne gik igen.

Tit får jeg spørgsmålet: hvordan finder du overskud til at træne? Eller: hvor får du energi fra til at træne, selvom du er træt efter en nat uden søvn? Og mit svar er altid: det giver mig energi og overskud at træne. Det lyder måske en tand for kliché, men det er altså sandheden. Det er sådan jeg har det. Jeg kan være så møg træt inden jeg tager til træning eller ud at løbe, men så snart jeg er kommet af sted, så rammer det mig, og giver mig energi. Jeg kommer hjem og føler mig mere ovenpå og frisk. Og lige netop den følelse gør, at jeg ikke skipper en træning eller løbetur.

Når jeg læser alle de dårlige undskyldninger, som kom med i min indbakke, vil jeg råde dig til 3 ting:

  • 1. at planlægge ugen med antal træninger, løbeture m.m.
  • 2. at planlægge træningen (fx med et træningsprogram)
  • 3. at træne det du har lyst til og som passer til dig (fx ift. skader, efter graviditet osv.)

Jeg tror nemlig, at rigtig mange af jer vil komme af sted til træning, hvis i har det planlagt:

Du skal vide, hvornår du skal træne den kommende uge, pakke tasken aftenen inden eller lægge træningstøjet frem, lave træningsaftaler med veninderne, melde dig på hold osv. Når du har et overblik over ugen, så giver det dig lidt ro, men også en forpligtelse.

Jeg ved, at jeg skal styrketræne 4 x ugen, fordi jeg følger et træningsprogram. Har jeg tid og overskud, så løber jeg eller laver anden cardio træning 1-2 x ugen udover mit program.  Men har jeg ikke et program jeg følger, så træner jeg det, jeg lige har lyst til. Træning skal være lystbetonet og det skal ikke være noget du bare skal eller have overstået, fordi alle andre træner. Det skal være fordi, du vil!

Har du læst mit indlæg ’50 gode grunde til at træne’

Er du træt og uoplagt, så kom af sted alligevel. Lad være med at tænke for meget over om du skal eller ej, det er bare om at komme af sted. Om du så løber i 15-20 min. eller træner i 25-30 min., det er bedre end ingenting. Og ofte, når du først er gået i gang eller kommet af sted på løbeturen, så ender det måske med at blive en længere løbetur end forventet eller en mega fed træning. Måske du har prøvet det? Jeg tænker ikke, du har fortrudt en træning?

Hvis du ikke har styr på træning eller ved hvad du skal gøre når først du står nede i fitness centeret, så find en, der kan hjælpe dig. Måske mig? Jeg laver gerne et træningspogram til dig, som er tilpasset dit niveau og om du vil træne hjemme eller i fitness. Læs mere her. Hvis du føler dig mere tryg ved at få en træner til at vise dig øvelser men ikke har råd til et længere personlig træningsforløb, så vil jeg klart råde dig til at bruge penge på 2-3 timer, hvor i kan gennem dit program eller teknik på de store løft som squat, dødløft og bænkpres/brystpres.

Sulten, træt og uoplagt var også nogle af undskyldningerne, og her vi tilbage til planlægning. Du kan have en snack klar i tasken, som du kan spise 1-1,5 time før træning (fx skyr, æg, frugt med mandler, proteinbar). Det giver dig energi og mæthed.

En sidste undskyldning, som jeg bed ekstra mærke i var denne: “synes det er pinligt at møde folk, jeg kender på vej hjem i min bygning efter en løbetur (bor på kollegie)”. Aldrig har jeg opfattet det at træne, løbe eller se svedig og forpustet ud som pinligt, ej heller tror jeg, at andre tænker sådan. Så til dig, der skrev det: lad være med at tænke i de baner, det er kun dig selv, der tænker andre tænker sådan. Klap dig selv på skulderen over, at du har løbet og de andre måske bare har siddet på deres flade røv 🙂 Det er dig der er mega sej og overskudsagtig.

Jeg håber mit indlæg kan være med til at sparke dig i gang, og til at
finde motivationen til at komme af sted til træning 🙂

Måske du kan forkæle dig selv med nyt træningstøj, hvis du sætter dig et mål med din træning og når det? Det kan være 2 mdr med 3 træninger x ugen, at du skal kunne løbe x km, løfte x kg i squat osv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting, du aldrig ville gøre, før du blev mor?