"Bare vent, når du stopper med at amme, tager du på igen!"

Jeg var afhængig…

Af kaffe, ville Patrick med garanti sige, haha! Og ja, det var og er jeg, altså afhængig af kaffe, men det er lidt noget andet jeg gerne vil ind på, med det her indlæg. Det handler om træning og mit pulsur.

Jeg har stadig mærke efter uret, fordi jeg har fået sol, haha.

Mine tights er fra Reebok, og jeg har også sports BH’en. Find sættet her

Jeg var nemlig afhængig af mit pulsur, og har været det længe. Jeg har før skrevet om brugen af pulsur og hvorfor det motiverer mig at kunne se, hvor høj en puls, jeg får under træning, og hvor mange kalorier, jeg får forbrændt. Men det gik hen og blev en afhængighed for mig, og jeg kunne blive helt irriteret, hvis jeg ikke ramte en høj puls (180-190) eller forbrændte nok kalorier (400-500 på en time). Nogle gange svigtede mit ur, og gav udsving på fx puls, hvor den max kom op på 99, selvom jeg var helt færdig efter at have givet mig 100%.

Derfor har jeg nu ikke haft mit pulsur på i 2 uger. Jeg valgte simpelthen at droppe det, da det ikke gavnede mig eller min træning. Jeg blev påvirket, hvis pulsuret ikke virkede og viste en meget lav puls midt under et hårdt træningspas eller løbeinterval. Egentlig burde jeg jo være ligeglad, fordi jeg vidste, at jeg havde givet mig 100%, men jeg kunne ikke lade være med at lade det påvirke mig. Og det gad jeg ikke længere.

Under min graviditet brugte jeg det også en del, til at tjekke min puls. Den kom højt op, og fordi jeg var vant til at træne og til at have en høj puls, var det okay for mig, selvom jeg var gravid.

Nu træner jeg uden pulsur, og hvis jeg har det på, er det mest for at holde øje med tiden. Jeg har haft nogle mega gode træninger, hvor humøret har været i top efter hver træning, og hvor jeg ikke har skænket hverken puls eller kalorier en tanke – simplethen fordi fokus har været på at gøre mit bedste og give mig MAX 🙂

Med det sagt, så kan du sagtens træne med pulsur, det vil jeg ikke fraråde dig. Du kan fx bruge pulsur under løb, hvis du skal ramme en specifik puls. Men jeg vil ikke råde dig at bruge et pulsur, hvis du lader dig påvirke af det, som jeg gjorde. Så er det bedre, at lade det ligge derhjemme, og træne med fokus på at give dig 100% og have det sjovt og godt med din træning! Det er dét der tæller aller mest 🙂

2 kommentarer

  • Cathrine

    Elsker det her indlæg. Jeg var også alt for afhængig af mit pulsur den gang hvor man var nødt til at have en strap om livet. Det påvirkede også min træning negativt, så jeg var nødt til at droppe det! Følte mig SÅ nøgen i lang tid. Jeg har nu et Apple ur og bruger træningsfunktionen. Det er ikke altid at jeg får et præcist resultat når jeg træner crossfit fordi jeg bevæger mine hænder mere I nogle styles workout, men det svingende resultat påvirker mig ikke på samme måde mere. Synes dog at det er sjovt at følge lidt med I nu. Pressede mig max I den her uge og havde en puls på 197bpm! Har ikke været så højt oppe længe, så det var lidt tilfredsstillende at se hvor højt pulsen var oppe, når jeg gav den 110%

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Cahtrine. Lyder også fedt med det nye ur, og så længe det ikke påvirker dig negativt som før, så er det jo kun motiverende 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Bare vent, når du stopper med at amme, tager du på igen!"