Hvilke sko er gode til de første skridt?

Jeg har et svedigt problem…

Det er faktisk et ret ømt emne for mig, men jeg skriver indlægget i håb om, at jeg ikke er alene. For det er jeg sikkert ikke, men derfor synes jeg stadig det er en smule pinligt. Jeg lider af svedeture, og har nu i snart 10 år fået sætningen “det er godt nok tideligt at komme i overgangsalderen”, smidt i hovedet. Det er jeg faktisk ret træt af.

Jeg er blevet opereret for ansigtsrødme (læs om det her), og en af bivirkningerne er, at man kan komme til at svede mere flere steder på kroppen. Efter operationen har jeg været ramt af svedeture, hvor jeg sveder en del på ryggen, mellem brysterne, ved brynene og over munden. Og det er bare møg irriterende!

Det gør bla., at jeg ofte går i sort tøj, fordi man ellers kan se, at jeg sveder, og ellers har jeg altid en undertrøje på. Bortset lige fra de flotte kjoler, jeg har købt, dem er jeg SÅ glad for, og de er dejlige luftige at have på! Det kommer selvfølgelig naturligt når jeg har cyklet, løbet eller trænet. Men det kommer også bare jeg går og får det lidt varmt. I et stykke tid har jeg været særlig hårdt ramt om morgenen. Lige pludselig rammer det bare, og jeg kampsveder på især overkroppen. Det føles lidt som en hedetur, bare med sved. Så ja, det kan da godt minde om overgangsalderen, men når jeg har haft det sådan i laaang tid og kun er 31 år, så er det nok ikke det.

Jeg har efterhånden lært at leve med det, og ved hvordan jeg skal klæde mig og tage mine forbehold. Men jeg vil gerne dele mine erfaringer og oplevelser, hvis du nu sidder derude og læser med, og lider af samme problem. Du er ikke alene 🙂

Hvis jeg fx ikke har noget under den her top, så kan den godt være helt våd på ryggen eller under brystet, når jeg bliver ramt af en svede-hedetur. Jeg kan også sagtens have shorts på og en trøje, selvom det er begyndt at blive koldere. Der skal en del til, før jeg fryser, og jeg har det bedst med ikke at have for varmt tøj på. Striktrøjer er faktisk sjældent noget jeg har på.

18 kommentarer

 • Amalie

  Hej Line 🙂
  Hvor er det fedt, at du tager sådan et emne op! Jeg døjer selv rigtig meget med ansigts sved også blot efter en meget kort gåtur, hvilket jeg synes er helt vildt flovt og meget begrænsende i hverdagen 🙁
  Laver du et indlæg med gode råd til, hvad du gør i hverdagen?
  Knus :*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Har selv lidt af voldsom svedtendens under armene indtil jeg fik 2 mira dry behandlinger! Det har været min store redning. Synes det er så ærgeligt at der ikke er mere fokus på det og behandlingsmulighederne! Men kan virkelig anbefale mira dry behandling. Fik min hos svedfri i Virum hvor hudlægen er førende inden for området!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Amalie. Hvor dejligt det har hjulpet dig! Men som jeg også skrev til Lizette, så er det ikke under armene, der er mit største problem, det er mere sved på resten af kroppen. Men tak for dit tip 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

   Tænkte også mere, at det kunne hjælpe folk, der læste kommentarerne fordi de måske havde samme problem som mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og det bare så fedt, du kommer med det råd, for det kan det helt sikkert 😀 Tak for det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Brith

   Hej.
   Der findes en sygdom der hedder Hyperhidrose, har i hørt om den?
   Hyperhidrose er en tilstand hvor kroppen sveder mere end hvad der er normalt, de mennesker der lider af disse sved problemer klæder sig tit 9.00mørkt tøj.
   Jeg arbejder til dagligt på en klinik der behandler en hel del mennesker dagligt som er generet af dette, Det er muligt at afhjælpe problemet, håber det er ok. Jeg lige informerer om dette.
   Jeg hjælper gerne med yderligere information.
   Mvh. Brith

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Brith. Nej, den har jeg aldrig hørt om. Det er helt okay du skriver om det, du er altid velkommen til at sende mig en mail med mere info, lineslivsstil@gmail.com 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lizette

  Har det samme under armene. Og altid haft det sådan.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lizette. Det er ikke sjovt, men jeg ved, at Perspirex Antiperspirant er god mod sved under armene. Måske du har prøvet det, men ellers kan jeg anbefale det. Dog føler jeg ikke, det kan bruges til resten af kroppen, sådan som jeg døjer med. Men forhåbentlig kan det hjælpe dig! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Terese

  Det er så irriterende og pinligt. Sveder især under armene, uden at have det varmt eller være i et varmt rum. Det gør at jeg ikke kan gå i alt slags tøj, simpelthen så frustrerende. Er 27 år og har nok haft problemet et par år, synes kun det bliver værre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Du skal på i Matas og købe aluminium clorid. Det dupper du under armene måske en til to gange om mnd. Så stopper sveden der. Kan også købes som en Roll on på apoteket, kan ik huske hva den hedder der, men det ved de. Suuuuper nemt, led meget i mind teenager år, indtil en fortalte mig om disse produkter og jeg bruger dem stadig (41 år gl) 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Charlotte. Tak for tip, men det er ikke det, der er problemet for mig. Jeg sveder normalt under armene, og har også brugt Perspirex Antipersiprant før. Problemet er langt mere resten af kroppen, som ryg, mave og ansigt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Terese. Det er nemlig irriterende, og frustrerende! Især at man er nødt til at undgå at gå i noget tøj, det er i hvert fald det jeg synes er mega øv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

   mira dry behandling er seriøst det bedste! Det fjerne dele af svedkirtlerne så man kan få en normal svedtes ens under armene. Og det fantastiske er at det er permanent

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Har i dag fra min kollega som godt nok er i overgangsalderen hørt at akupuktur kan hjælpe. Det kunne være det kunne fixes denne vej?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg er hverken blevet opereret eller har født og jeg er 25 år ung, så der burde også være langt til overgangsalderen her. Men jeg har samme problem – særligt om morgenen når jeg kommer ind på kontoret efter at have gået stille og roligt 300 meter udenfor – så driver sveden af mig og særligt i ansigtet, men også ryg og mellem brysterne. Jeg er på ingen måde anstrengt af gåtur og jeg forstår det ikke. Det føles super flovt som du selv skriver, så det er rigtig rart at læse at jeg ikke er alene. Jeg har ingen gode råd desværre 🙁 ikke andet end at jeg synes at cremer og makeup gør det værre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Camilla. Det er lige præcis sådan jeg har det. Og det er rigtig rart at vide, at vi er flere, selvom det ikke er særlig fedt. Jeg bruger heller ikke noget imod det, jeg har vel bare lært at leve med det, men jeg er træt af kommentarerne med overgangsalderen! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvilke sko er gode til de første skridt?