Legesteder for små børn - hvor skal man tage hen?

Til dig der har løbet et halv marathon før, hvad skal jeg gøre?

I går havde jeg brug for hjælp til legesteder jeg kan besøge med Theodor, og i dag har jeg brug for hjælp til mit halv marathon. Ja, vi kommer vidt omkring her på bloggen 😉

Jeg skal løbe CPH Half søndag d.16/9, og det er mit første halv marathon. Jeg ved en masse ift. hvad der er godt at spise inden et løb, hvor meget man skal løbe inden osv., men det er noget jeg har læst mig til i forbindelse med mit arbejde, som personlig træner. Det jeg har brug for, er gode råd fra jer, der har erfaringer og har prøvet at løbe et halvt eller helt marathon. Hvad spiser i aftenen inden og om morgenen? Hvor meget løber i ugen op til? Hit me med gode råde! Så kan jeg altid samle det i et indlæg, så vi alle får gavn af rådene 🙂

‘Så er min løbetræning til CPH Half sat i gang’

‘Om at gennemføre et marathon, og indse at formet ikke var helt som forventet’

8 kommentarer

 • Malene

  Hej Line,
  Jeg har løbet 4 halvmarathon og er vild med distancen!
  Dagen inden har jeg spist en pastaret – faktisk har det være spaghetti med kødsovs de fleste af gangene. Alle de løb jeg har været til har været om morgenen/formiddagen, så der har jeg spist en portion havregryn med æbler og det har været nogle timer inden løbet starter.
  Og eventuelt en banan en time inden løbet.

  Ugen op til løbet har jeg kun løber en til to gange korte ture i er roligt tempo.

  God fornøjelse!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia

  Jeg har løbet 2 halvmarathon, og begge gange har jeg:
  • drukket godt med vand dagene op til løbet, men ikke lige så meget på dagen
  • aftenen inden spist noget kylling og en let pastasalat
  • på dagen spist en portion havregryn til morgenmad og ca 2 timer før løbet en bolle med syltetøj for at få nogle hurtige og lette kulhydrater, og den ene gang spiste jeg en halv banan en halv time før løbet.
  • jeg har begge gange løbet senest mandag, hvor jeg skulle løbe om lørdagen, det fungerer bedst for mig, at benene får helt ro et par dage op til, har så gået lidt ture nogle af de andre dage 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Hej Line. Jeg løb CPH half sidste år. Jeg spiste en lækker HVID pastaret dagen før og drak en masse vand. Om morgenen inden spiste jeg en bolle og en banan lige inden jeg tog afsted til fælledparken. Kæmpe held og lykke og jeg håber på bedre vejr for jer i år end hvad vi havde sidste år 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Stephanie. Mange tak – jeg håber også på bedre vejr i år 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Fabrin Olsen

  Hm, synes at det er meget individuelt hvad der fungerer mht mad, jeg har det bedst med at have spist et solidt måltid, hvor andre synes at det er bedre med noget lettere flere timer før løbet. Det er en god ide at fylde sine væskedepoter op i dagene op til løbet, hvorimod man skal passe på med overdreven væskeindtag morgenen før løbet…… Så skal man nemlig tisse under løbet, ja det har jeg prøvet allerede efter 4-5 km😆 Eller er mit bedste råd at lytte til sin krop og “løbe sit eget løb” altså ikke lade sig presse af de andre løbere, det er jo fedt hvis der er lidt overskud til en slutspurt. Håber at du får et fantastisk løb

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Gitte! Det er så individuelt 🙂 Normalt når jeg skal løbe, nøjes jeg med en kop kaffe, især hvis det er intervalløb eller 5-7 km. Skal jeg løbe længere, så har jeg det fint med lige at nuppe en banan eller bolle også. Da jeg løb 15 km i søndags spiste jeg en bolle med chokolade og drak en kop kaffe inden, og det gik så godt. Så ja, jeg tror ikke jeg har brug for det helt store måltid. Men tak for tip 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Legesteder for små børn - hvor skal man tage hen?