Når man føler det har været den længste dag længe..

De dumme facts om kalorier

Overvejer du nogle gange, om du skal tage en gulerod i stedet for en is? Eller spiser du isen velvidende, at det giver dig lidt flere kalorier (kcal) på kontoen? Jeg tror, mange godt er klar over, hvor hvilke vaner de kan ændre, og på den måde tabe sig. Jeg tror også, mange godt er klar over, at der er flere kcal i en marsbar end i en salat.

Det er bare sådan nogle kedelig facts, er det ikke? Jeg tror på, at man i en sund og balanceret kost kan have plads til det, man nu har lyst til. Vil du gerne have pizza til aftensmad, bland selv slik eller en plade chokolade? Så gør plads til det. Lad være med at lade det ødelægge hele din dag ved at tænke, så kan det være ligemeget, jeg forsætter bare mit ædegilde efter du har spist det. For så er det, at det går galt.

Derfor vil jeg gerne komme med lidt kolde facts omkring kcal i forskellige retter og madvarer, sat op mod hinanden. Det kan måske kaste lidt lys over, dit eget kalorieregnskab i løbet af dagen. Ikke at du skal tælle kcal, men det er godt at have i baghovedet, hvor meget du egentlig får at spise, hvis du gerne vil tabe dig eller passe på din vægt:

 • 27 gr. slik = 100 kcal vs. 265 gr. vandmelon = 100 kcal
 • 1 bæger (til is) = 0 kcal vs. 1 vaffel = 76 kcal
 • 300 gr. gulerødder = 108 kcal vs. 1 Sneakers = 245 kcal
 • 1 slice Pepperoni Pizza fra 7-eleven = 300 kcal vs. 1 salat fra The Protein Kithcen = ca. 370 kcal
 • 250 gr. Cheasy Skyr = 158 kcal vs. 1 krydderbolle med ost = 150 kcal
 • 50 gr. chips = 258 kcal vs. 125 gr. jordbær = 51 kcal
 • 1 muslibar = 100 kcal vs. 1 skive knækbrød, 170 gr. agurk, 60 gr. hytteost = 100 kcal
 • 1 Øl = 149 kcal  vs. 1 Somersby = 190 kcal

Læs mit indlæg: ‘Forbyder du dig selv sukker og hvidt brød?’

Jeg håber det kan kaste lidt lys over de der kcal. Nogle gange er man nødt til at være bevidst omkring, hvad man egentlig putter i munden – hvis man gerne vil tabe sig eller passe på sin vægt. Jeg tror det går hen og bliver et surt show, hvis man begynder at fornægte sig selv nogle fødevarer. Det holder alligevel ikke på længere sigt. Gør plads til de ekstra tunge kcal-holdige retter og fødevarer, hvis du fx skal ud eller har lyst til take-away, bland selv slik m.m. Hav det i baghovedet, at det kræver en ekstra tur i fitness, og at du evt. spiser lidt mindre til nogle af dine andre måltider i løbet af dagen 🙂 Og husk så for pokker, at 1 enkelt dag om ugen ikke ødelægger det hele for dig – drop den der tankegange med at det kan være ligemeget, det kan det ikke!

 

‘Ser du badevægten som din fjende?’

(Jeg har fået inspiration til indlægget via profilen Mapdiet.dk på Instagram).

2 kommentarer

 • Meget godt skrevet, man bliver lidt overrasket, hvis man ikke ved det i forvejen 😀
  Har selv gået meget op i det, det burde alle læse lidt om.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Christine. Tak 🙂 Og ja, det kan være noget af en øjenåbner for de fleste!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man føler det har været den længste dag længe..