Bornholm, Bornholm, Bornholm

Så er min løbetræning til CPH Half igang!

Jeg er tilbage i Kbh efter 2,5 uges sommerferie på Solskins øen, hvor jeg bla. fik løbet Etape Bornholm (en marathon fordelt på 5 dage på 5 forskellige etaper/omgivelser). Det var pisse hårdt, og jeg har måttet indse, at jeg ikke fik trænet nok op til at løbe 5 dage i streg. Det lykkedes mig dog at komme i mål og gennemføre, men min krop var godt nok presset. Nu har jeg knap 1,5 måned til jeg skal løbe CPH Half d.16/9, og jeg har besluttet at få løbetrænet liiidt mere, så jeg er helt klar 🙂

Jeg har ikke løbet et halv marathon før. Det længste jeg har løbet er vist knap 16 km, men det er laaang tid siden. Jeg løber max 10 km lige i øjeblikket. Jeg er også en smule nervøs for at skulle løbe de 21,1 km, men jeg ved, jeg kan. Jeg har valgt at sige til mig selv, at jeg skal gennemføre uden fokus på tid, men på at få en god første-oplevelse med et halv marathon.

I dag tog jeg hul på min løbetræning. Jeg følger ikke noget program og har aldrig gjort det op til de 3 Etape Bornholm, som jeg har gennemført. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men jeg kan godt lide at løbe, det jeg nu har lyst til, og så har jeg en god ide om, hvor meget og hvad jeg skal nå i takt med mit arbejde, som personlig træner. Jeg tror dog gerne på, at et decideret løbeprogram ville være effektivt, men det er altså ikke noget, jeg lige nu har lyst til.

Jeg vil gerne dele mine programmer med jer, i håb om, at det måske kan inspirere til, hvordan i selv kan træne op til at løbe et halv marathon, eller måske 5 km eller 10 km, hvis det er det, der er målet.

Jeg løb i min nye T-shirt fra Reebok. Du finder den her.

Mit program i dag bød på 10 km inkl. tempo løb. Tempo løb er for mig lig med intervaller, bare så i forstår, hvad jeg mener:

  • 1 km (pace 5:27 min/km)
  • 3 km (pace 5:00 min/km)
  • 4 x 500 m hurtigt efterfulgt af 500 m let gang (4 km i alt)
  • 2 km (pace 5:27 min/km)

Jeg løb på løbebånd i dag, da det fungerer bedst for mig, når jeg skal løbe intervaller (= hurtigt). Jeg løb hurtigt med pace 4:08 min/km og gik med pace 9:08 min/km. Det svarer til, at jeg sætter løbebåndet til at køre med 14,5 km/t under det hurtige løb og 6,6 km/t under let gang.

Jeg har en ide om, at jeg vil prøve at løbe med en pace på ca. 5:30 min/km til CPH Half, men det er ikke noget jeg endnu har besluttet helt. Jeg vil gerne vente og se, hvor meget jeg får trænet. Ud over løbetræning, så styrketræner jeg stadig 3 x ugen, og jeg håber derfor for at nå 2-3 x løb om ugen.

Hvem skal løbe med d.16/9?? 🙂

Det var altså en hård omgang i dag, og fy for den, hvor jeg svedte!!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bornholm, Bornholm, Bornholm