#28 Mandags intervaller

Bornholm, Bornholm, Bornholm

Nu slutter min og Theodors 2,5 ugers sommerferie på Bornholm snart, og vi vender snuden hjem mod Kbh igen. Det bliver både dejligt, men også lidt trist og underligt. Vi har boet hos mine forældre, og Patrick har også været her i en uge og holdt ferie. Det har været SÅ skønt! Vi har både slappet af, badet på stranden, spist masser af is og fisk, løbet, trænet og hygget med hele familien. Nu venter hverdagen i Kbh, og det er altid lidt vemodigt at skulle tilbage, efter at have tilbragt så meget tid og nærvær med familien. Heldigvis er vi blevet enige om at flytte tilbage til Solskins øen, og det glæder jeg mig enormt meget til.

Nå, men tilbage til det med at holde ferie på Bornholm. Rigtig mange skrev til mig på IG og bad om gode tips til, hvad man skal se, hvor man skal spise brunch, og hvor man skal tage hen med babyer/børn. Jeg har derfor prøvet at samle lidt tips ind fra de steder vi selv nåede forbi, men også det jeg elsker mest ved vores ø, og som jeg gerne vil anbefale til jer!

Strande & havnebad

Jeg er opvokset i Nexø, det vil sige øst på, og kun haft 4 km til Balka Strand, der har Danmarks fineste sand. Skal du på badeferie på øen, så er det et must at være i nærheden af Balka eller Dueodde strand. Det findes simpelthen ikke flottere eller finere. Er du mere til klipper, finder du masser af badesteder langs kysten fra Svaneke til Allinge. En lille perle er Høl i Listed, der er meget småt, men utrolig hyggeligt. I Hasle finder du et nyt havnebad, en lang havnebro i Arnager, og i Rønne er der flere små strande.

Is huse

Kalas ishus i Allinge og Nørrekås ishus i Rønne er begge et besøg værd, hvis du som mig, elsker is. Deres is smager altså bare hammer godt, og begge steder kan du sidde ved havet og nyde udsigten. I Gudhjem kan du få en kæmpe is i Gudhjem Speciel, og selve byen skal opleves på gåben (der er meget bakket!). På Rønne torv kan du få den bedste hjemmelavet skyr is på cafe Love Bites, og det smager altså virkelig godt 🙂 I Snogebæk får du også god is hos Boisen Is, og ja så er der selvfølgelig et hav af is-huse rundt omkring på øen.

Morgenmad

Et af mine favoritsteder når det kommer til en morgentallerken er på cafeen ‘Syd Øst for Paradis’ i Svaneke. Jeg tror ikke du finder en mere hyggelig cafe, lige ned til vandet. Det koster 90 kr. for en bolle med ost, yoghurt med musli og en kop kaffe (den bolle smager himmelsk!). Næsten samme oplevelse får du i Nexø hos Nadia’s, hvor det dog kun koster 75 kr. men smager lige så godt. De 2 steder vil jeg klart anbefale, hvis du er i nærheden og skal have morgenmad ude. Jeg har ikke rigtig været flere steder, men der er med garanti flere steder endnu rundt på øen.

Træning

Du kan komme ud og løbe og opleve øen så mange steder. I Almindingen kan du løbe 8 km rundt i skoven, du kan løbe på Balka eller Dueodde strand eller en tur oppe ved Hammeren, der vil give dig udfordringer med stejle gader. I Nexø ligger Crossfit Bornholm (ved Møbelfabrikken), og det er altså en super fed box, hvor alle kan være med. Du kan komme og træne selv eller være med på hold/WOD. Boxen drives af frivillige, og har derfor skiftende åbningstider, men det er klart et besøg værd, hvis du gerne vil træne et super godt sted på din ferie. Der findes også andre fitness centre i Rønne og Nexø, men det er ren maskin-land og med gulvtæppe, og langt fra pengene værd (synes jeg).

Sightseeing

Der er meget man kan se på Bornholm. Jeg har prøvet at finde de steder, som jeg mener man i hvert fald skal nå at se fra nord, midt på øen til langs kysten ned øst på.

Hammerhus

Hammerode Fyr

Hammerhavnens bådfart

Opalsøen

Vang Pier

Jons Kapel (Nord for Hasle)

Rytterknægten (Almindingen)

Ekkodalen (Almindingen)

Køretur fra Hammeren mod Svaneke (kysten)

Døndalen (Gudhjem)

Rokkestenen (Paradisbakkerne)

Dueodde Strand og Dueodde Fyr

Alle rundkirkerne på øen, hvis man gerne vil se dem. I Svaneke finder du bla. en meget rød og flot kirke, og i Allinge er den del gul.

Legepladser m.m. 

Hvis du har børn med til Solskins øen, så er der lidt forskelligt man kan lave. Jeg har endnu ikke selv været andre steder end på Balka Strand med Theodor, da han ikke er helt gammel nok endnu til andet. Men næste gang vi kommer til øen, skal vi forbi Naturlegepladsen, tror jeg.

Naturlegepladsen (Almindingen)

Bornpark Minigolf (Østerlars)

Brændegårdshaven (Svaneke)

Bornholms Sommerfuglepark (Nexø)

Der er helt sikkert meget mere man kan se og opleve på øen. Selvom jeg har boet der i knap 20 år, så har jeg sikkert ikke set eller oplevet alt endnu. Måske du kan komme med nogle gode tips til, hvad man skal se? Smid gerne en kommentar 🙂 Jeg linker lige til en oversigt over, hvor det hele ligger. Klik her.

Og så får i lige en masse feriebilleder! Vi har været meget på stranden, og Theodor elsker bare at bade 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#28 Mandags intervaller