Sådan får du en flad mave

Før, under og efter et løb. Hvad skal du gøre?

Åh, jeg glæder mig altså bare helt vildt til på mandag, hvor det går løs med årets Etape Bornholm. Det er 3. gang jeg skal løbe, og jeg er faktisk både nervøs og spændt på, hvordan det skal gå. Sidste gang forbedrede jeg min samlede tid med lige knap 30 min. i forhold til året før, og det var takket være min træning sammen med Philip (aka Rebelsport).

“Når træningen giver pote, og det hele føles fedt!”

Det er 2 år siden jeg løb, og der er sket en del. Jeg er blevet mor (Theodor er knap 9 mdr.) og tiden til træningen er lidt anderledes end før. Men jeg vil gerne indrømme og stolt sige, at jeg er godt tilfreds med min form og styrke. Jeg prioriterer stadig at styrketræne 3 x ugen og nå 1-2 cardio træninger om ugen. De sidste 2 uger har målet være at få løbet 3 gange, men denne uge bliver det til 2 gange – jeg skal ikke løbe i weekenden, da jeg skal holde hvile og være klar til mandag.

Billedet er taget under 4. Etape for 2 år siden. Lad mig bare sige, at målstregen er lige foran mig og jeg har det stramt. Haha!

Jeg vil gerne fortælle lidt om, hvad jeg skal løbe i og hvorfor, og hvad jeg spiser/drikker inden, men jeg er ikke ekspert på området. Selvfølgelig har jeg en viden inden for kost og træning, men jeg er ikke løbe ekspert. Derfor er det ikke nødvendigvis det rigtige, jeg gør, men for mig virker det. Det er altid super individuelt, hvordan man har det med mad/drikke inden løb, og samtidig skal man også finde løbesko, som passer til ens løbestil. Jeg vil klart anbefale, at du får lavet en løbetest i en sportsbutik, hvor de tester det for dig på et løbebånd.

Valg af løbesko

Jeg har 2 par løbesko med, som jeg skal løbe Etapen i. Det ene par, Reebok Harmony Road 2, er lidt tungere og har god støtte, som skal bruges til de lange løb på asfalt og i skoven. Det andet par, Reebok Floatride, er lidt lettere, og dem vil jeg løbe i på stranden.

Valg af tøj

Jeg kan bedst lide at løbe i shorts, som sidder til kroppen (benene), og ikke sådan nogle løse nogle, fordi jeg føler de kravler op når jeg løber. Og så bruger jeg mere tid på at hive dem ned og rette til, og det magter jeg ikke. De lover varmt vejr, og derfor skal jeg bare have en top på, som også sidder til og ikke er løs. Hvis det bliver dårligt vejr/overskyet kan det godt være, jeg vælger at løbe i den t-shirt, jeg får udleveret, men det er ret varmt i øjeblikket, og jeg får det hurtigt varmt, så en top er nok fint 🙂

Mad og drikke inden, under og efter løb

Her på bloggen har jeg faktisk skrevet om kost i forbindelse med træning, hvor du kan læse, hvad du skal gøre. Selv sørger jeg for at spise frokost, så der er 3,5-4 timer til jeg skal løbe, ellers kan jeg smage min frokost, så snart jeg løber af sted. Jeg spiser enten en salat med kylling/fisk eller rugbrød med pålæg og grønt til. Jeg er i forvejen god til at drikke vand, og drikker gerne 2,5 L vand om dagen, men jeg vil anbefale dig at få drukket godt i løbet af dagen. Det nytter ikke helt at drikke for meget på én gang, da kroppen ikke kan nå at optage det, derfor er det bedst at drikke det løbende. 1-2 timer før løbet, får jeg evt. en snack. Det kan være lidt skyr, en banan eller Cherrios, det skal bare være let. Jeg har energidrikke fra Nocco med, som jeg kan drikke, hvis jeg føler behov for det eller et Kapow shot fra Bodylab. Jeg drikker ikke noget under løbet, da jeg ikke er vild med at få vand ned i maven, men igen er det meget individuelt, hvad man har lyst til. Efter løbet kan det være jeg lige spiser en banan, men ellers skal vi direkte hjem og have aftensmad, og derfor har jeg ikke brug for det helt store lige efter. Men vand, det har jeg helt sikkert brug for 🙂

Løbegear

Når jeg løber bruger jeg mit pulsur fra Polar (Polar M200), hvor der er pulsmåler i uret. Det viser mig den samlede tid, distance og pace, når jeg løber. Jeg bruger også app’en Endomondo, da jeg godt kan lide, at få af vide, hvordan det går undervejs. Jeg bruger et trådløst headset far Jabra, og har det bedst med at høre musik, da jeg ellers lægger for meget mærke til min og andres vejrtrækning.

Jeg glæder mig også til CPH Half d.16/9, hvor jeg vil gøre samme som ovenstående ift. mad, drikke og løbegear. Jeg regner med at løbe i mine Reebok

Efter Etapen har jeg ca. 1,5 måned til at træne mig op til CPH Half, og det glæder jeg mig til. Jeg vil, som jeg også gør nu, stadig styrketræne 3 x ugen og løbe 3 x ugen. Det vil blive 2 lange ture og 1 kort (evt. intervalløb). Jeg følger ikke noget løbe-program, og har heller ikke gjort det inden Etapen, men tager det lidt på gefülen og dagsformen. Så længe jeg får løbet og får nogle km’er i benene. Det har i hvert fald virket for mig før. Jeg vil dog gerne høre, hvordan du træner op til at løbe, hvis du også skal løbe med d.16/9?

2 kommentarer

  • Pernille

    Sparta har fælles løbetræninger hver søndag op til, kan ikke huske hvornår de starter op. Min kæreste har løbet med dem op til CPH Marathon og skal også løbe med dem nu her år de starter op med træning til CPH half. Det er hver søndag 8.30 så vidt jeg husker. Men det må du kunne slå op 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Pernille. Jep, det ved jeg, de har også spurgt om jeg kommer, men det er bare ikke altid det lige passer med Theodor 🙂 Men tak for tip!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan får du en flad mave