#13 Mandags intervaller

Jeg har taget 6 uddannelser og været til psykolog, før jeg fandt drømmejobbet

Reklame.

I en alder af 27, fandt jeg først ud af, hvad det var, jeg ville arbejde med. Jeg har aldrig rigtig haft den der drøm om noget specifikt, som fx at blive læge eller lærer, og det har betydet, at jeg har prøvet lidt forskellige studier af efter jeg færdiggjorde STX (sproglig student). Da jeg skrev indlægget ‘For 4 år siden valgte jeg en anden karriere vej‘, var der flere der skrev, at det var sejt, og at det var dejligt at vide, at de ikke er alene om at finde drømmejobbet i en ‘sen alder’.

Vejen til drømmejobbet som personlig træner, har budt på en del uddannelser, både nogle som har relevans for det jeg laver nu, men også nogle som jeg måske aldrig får brug for. Men det har gjort mig til den jeg er i dag og givet mig en masse erfaring med.

Jeg er uddannet:

 • Handelsøkonom
 • Kontorassistent
 • Kostvejleder, med speciale i sportsernæring
 • Fitnessinstruktør
 • Personlig træner
 • Sundheds- & vægttabscoach

De 2 første uddannelser fik jeg SU, og de sidste 4 er selvbetalt. Jeg har brugt knap 40.000 kr i alt. Bum. Det er sku da en del, men jeg har fået det hele igen og lidt til, når jeg tænker på alle dem jeg har hjulpet til et sundere og mere aktiv liv i mit job som personlig træner.

img_4979

I 2012, da jeg var kontorelev hos Ekstra Bladet gik jeg til psykolog. Jeg tror faktisk aldrig jeg har skrevet om det eller fortalt det til særlig mange. Jeg var røget ned i et dybt hul, og var simpelthen så frustreret over ikke at vide, hvad jeg ville med mit liv. Jeg var single og følte mig enormt ensom i store Kbh, og det hele var blevet for meget. Jeg gik på arbejde og gjorde det rigtig godt, og ingen havde mistanke om, at jeg ikke kunne lide det jeg lavede. Men jeg kedede mig og følte virkelig, at jeg spildte min tid. Men, som jeg skrev i mit tidligere indlæg, så nægtede jeg at give op halvvejs, og gennemførte derfor uddannelsen til kontorassistent. Efter en del samtaler med min utrolig gode psykolog, så besluttede jeg mig for at gå efter den lille drøm der spirerede i maven, og tog uddannelsen til kostvejleder og fitnessinstruktør, og så personlig træner.

Jeg vil så inderligt gerne være med til at bryde tabuet, hvis det stadig er der, omkring det at gå til psykolog. Det hjalp mig til at gå efter drømmen og tro på mig selv. Det fik mig op af hullet. Hvis du sidder derude og har det på samme måde eller kan nikke genkendende til noget af det jeg har været igennem, så skriv gerne en kommentar og måske kan jeg komme med et par gode råd.

 

Hvis du har mod på at forandre dit liv, så kan du undersøge metakognitiv terapi.

6 kommentarer

 • Nicoline

  Jeg skrev også til dit sidste indlæg vedr. dette et par spørgsmål, og må sige at dette indlæg rammer MEGET plet på mig – jeg er også i gang med en kontoruddannelse og er færdig her om 5 måneder, og jeg keder mig, og sidste år gik jeg også til psykolog, netop fordi jeg var så ked af det/frustreret over at jeg ikke vidste hvad jeg ville, og at jeg nu igen var i noget jeg ikke følte var mig… Jeg er i øvrigt også 23, bliver 24. Men nu tager jeg det også færdigt, og så tror jeg at jeg har en plan om at det næste år skal bruges til virkelig at mærke efter, måske rejse lidt, og så finde ud af hvad jeg kunne have lyst til! Så igen – fedt at du deler!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nicoline. Lyder meget bekendt, og helt som mig. Og god ide med at mærke efter, det kan jeg kun anbefale! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Da du blev færdig som personlig træner, startede du ud som selvstændig eller startede du i et træningscenter? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sarah. Du finder dit svar i mit første indlæg, som jeg linker til 😉 Men kort, så startede jeg i Fitnessdk hvor jeg var et par måneder 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Åh dette indlæg rammer virkelig plet.. Jeg er i øjeblikket utrolig frustreret over, hvad jeg vil. Jeg er selv uddannet personlig træner og kostvejleder (grundet personlig interesse), men jeg valgte at tage en uddannelse med erhvervsøkonomi og psykologi. Jeg bliver 25 år og er frustreret over, at jeg stadig ikke har fundet min vej eller retning til ‘drømmejobbet’.
  Jeg har et studierelevant job i rekrutteringsbranchen, men jeg keder mig. Jeg savner kundekontakt og at føle, jeg gør en forskel for nogen. Det kan være så simpelt som en god oplevelse af service.

  Min stærke side er at connecte med folk og sætte et smil på læberne. Jeg er på 6. semester og i gang med bachelor, og jeg har været tvivl et par gange, men jeg holder ved, da jeg er en stædig fighter 🙈❤️

  Nogle gode råd til en 24-årig (snart 25) bachelorstuderende?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise. Det er sejt du bliver ved, og jeg kan kun råde dig til at gennemføre uddannelsen, når du er kommet så langt. Min psykolog sagde til mig, at jeg ikke skulle se det som om jeg havde spildt tiden. For det har jo gjort mig til den jeg er i dag, og jeg synes selv jeg er en stærk person med mange gode kompentencer. Så det vil jeg også give videre til dig! Hvis du føler du keder dig nu, så tror jeg ikke du laver det rigtige. Prøv at se på, hvad der interesserer dig og hvad dig gør dig glad? Hvem vil du gerne hjælpe og servicere, og hvorfor? Hvor vil du gerne gøre en forskel? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#13 Mandags intervaller