En status på min Coopertest!

For 4 år siden valgte jeg en anden karriere vej

Det har ikke altid været min drøm eller meningen, at jeg skulle arbejde som selvstændig personlig træner. Egentlig har jeg ikke haft den der drøm om et specifikt job, som fx at blive lærer eller sygeplejerske. Da jeg tilbage i 2007 flyttede fra Bornholm til Kbh efter jeg havde færdiggjort gymnasiet, vidste jeg ikke rigtig hvad jeg skulle uddanne mig til. Derfor tog jeg et sabbatår, hvor jeg arbejde som piccoline/receptionist i et rekrutteringsfirma på Østerbro.

Sommeren 2008 valgte jeg at starte på CBS for at læse fransk og kommunikation, men allerede efter 3 måneder, stoppede jeg, fordi jeg ikke kunne se, hvad jeg skulle bruge det franske til. Kommunikationsdelen var spændende, men at sidde og lære franske verber udenad, sagde mig absolut intet. Jeg fik job som sælger og arbejdede fuldtid i første halvdel af 2009, hvor jeg efter sommeren startede på Niels Brock for at uddanne mig til Handelsøkonom. En 2-årig uddannelse, med 1 år i skole og 1 år i praktik.

I 2011 blev jeg færdig, men kunne desværre ikke finde job. Det var umuligt! Jeg kiggede på andre uddannelser inden for marketing og kommunikation, og besluttede mig for at takke ja til at starte på en 2-årig kontorassistent-uddannelse hos Ekstra Bladet i deres salgsafdeling. En meget teknisk stilling, hvor jeg sad og administrerede al trafik og reklamebanner, der kører på hjemmesiden og mobilen. Egentlig syntes jeg det var spændende og en super fed arbejdsplads med nogle skønne kollegaer, men jeg kedede mig. Allerede efter det første år vidste jeg, at jeg ikke hørte til bag en computerskærm, og med måsen placeret i en kontorstol. Jeg havde fået øjnene op for træning, sundhed og kost, og faldt over uddannelsen til kostvejleder hos AtWork. Via HK-garanti-fond hos Ekstra Bladet, fik jeg tilskud til uddannelsen og kunne tage den samtidig med min kontoruddannelse, fordi det foregik online. Jeg tog yderligere overbygningen “Sport og ernæring”, og var færdig med det i sommeren 2012. Og så havde jeg virkelig fået øjnene op for en anden verden, jeg langt hellere ville bevæge mig i end kontor-verdenen. Jeg var dog så stædig og fastbesluttet på at færdiggøre min kontoruddannelse, for jeg nægtede at stoppe halvvejs.

image

Et af de første billeder jeg fik taget, som jeg kunne bruge til reklame 

Jeg blev færdig i sommeren 2013 som kontorassistent og blev tilbudt en fast stilling hos Ekstra Bladet med en god startløn. Men allerede der har havde jeg taget et valg: jeg ville være personlig træner. Jeg havde siddet og kigget på uddannelsen, og blev enig med mig selv om, at det var det jeg skulle. Jeg ringede til mine forældre og fortalte dem min plan. Jeg ville være personlig træner, men der var et problem. Jeg manglede 20.000 kr. fordi uddannelsen er selv-betalt (fitnessinstruktør + personlig træner). Min far sagde til mig, at hvis det var dét jeg ville og troede på det, så ville de selvfølgelig støtte mig. Jeg lånte pengene af dem, og gik i gang hos AtWork. Ved siden af arbejdede jeg stadig nogle timer hos Ekstra Bladet, men fik efterfølgende arbejde som receptionist hos Fitnessdk, hvor jeg også startede op som hold- og fitnessinstruktør, og da jeg var færdig som personlig træner d.29/3 2014, startede jeg op med de første klienter i Fitnessdk på Fisketorvet. Jeg kunne dog godt se, hvor det førte hen rent pengemæssigt, da Fitnessdk tager en del af de penge, som folk betaler for en personlig træner, og min timeløn var meget lav. En god ven sagde til mig, at jeg var god til de sociale medier, og hvis jeg VIRKELIG ville den her branche, så skulle jeg gå selvstændig. Jeg glemmer aldrig da jeg cyklede hjem den dag fra Fitnessdk, og tænkte: tør jeg virkelig det? Lille mig fra Bornholm uden det store netværk? Kan jeg virkelig klare den som selvstændig i Kbh blandt så MANGE andre dygtige personlige trænere??

Jeg tog chancen! Jeg tænkte, det må briste eller bære, og jeg har et par uddannelser at falde tilbage på, hvis det er. Jeg startede op med udendørs træning nede i min gård på Amager, på Amager Strandpark, i Frederiksberg Have, på Bryggen og i Fitnessdk. Jeg cyklede mellem 20-30 km hver dag, for at tilpasse det til de klienter jeg havde. FUCK DET VAR HÅRDT (!!), og pengene var virkelig små. Men jeg kunne betale mine regninger, hvilket altid har været det vigtigste for mig, og ret hurtigt havde jeg betalt mine forældre tilbage.

I august 2014, bliver jeg henvist til Sporting Health Club af en god ven, som kender ejerne. Allerede da jeg trådte ind vidste jeg, at her skulle jeg være. Jeg skrev under på en lejeaftale efter en halv time uden at tænke over, om det økonomisk ville kunne hænge sammen, nu hvor jeg skulle begynde at betale ‘husleje’ og 100% selv sørge for klienter. Men igen tog jeg chancen og tænke: selvfølgelig kan jeg det! Jeg arbejdede på alle tider af døgnet, cyklede frem og tilbage 2-3 gange, fordi jeg både havde klienter morgen, middag og aften. Jeg tjente stadig ikke det vilde eller noget der gav overskud, det hele kørte akkurat lige rundt. Men jeg var glad og arbejdede med mennesker, hjalp dem til en sundere livsstil og dét var det vigtigste.

Det har været pisse hårdt at starte op som selvstændig. Jeg har arbejdet absurd meget og tjent absurdt lidt, men jeg har banket en virksomhed op fra bunden uden et stort netværk. Det netværk har jeg fået nu, og jeg er SÅ glad for, at jeg for 4 år siden tog skeen i den anden hånd og fulgte min drøm.

Til dig der sidder derude, og ikke ved hvad du skal lave, og synes du er for gammel til at ændre karriere. Det er aldrig for sent. Jeg var 27 år da jeg blev færdig som personlig træner.

personlig-traener

Her står jeg d.29/3-2014 og er blevet færdig som personlig træner med 12-tal!

11 kommentarer

 • Sarag

  Jeg er nyuddannet personlig træner og skal til at finde ud af hvad jeg gør nu.
  Mit spørgsmål er. Fortryder du at være startet som ansat i Fitnessdk?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Line,
  Tak for et personligt indlæg. Det er dejligt at høre at du kan leve af din drøm og dejligt der er andre i samme situation for skat, lønsum, moms osv. er virkelig besværligt men bekymringen om usikkerheden er måske en værste?
  Stærkt arbejde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Hej Line! Super sejt, og altid rart at høre andre har prøvet flere veje før de finder den rigtige for dem 😊 jeg bliver selv færdig med en uddannelse her til sommer, som også giver god startløn, men jeg føler også jeg har for meget krudt bagi til at sidde på kontor – og eftersom jeg selv træner nærmest hver dag, har jeg også kigget på at uddanne mig til personlig træner! Så må jeg spørge om det løber bedre rundt i dag ift hvad du beskriver i starten og også hvordan dine forhold egentlig var under barsel, når du står med din egen virksomhed? Jeg ved godt du ikke kan svare i kroner og øre, og det forlanger jeg heller ikke, men er bare lidt nysgerrig – jeg tror det er usikkerheden der lidt hele tiden afholder mig fra det nemlig… for selvom jeg synes mit job er kedeligt, kan jeg sgu meget godt lide at vide hvad der går ind sidst på måneden 😌
  Det giver dog altid lidt mere tro på egne evner, når man hører at andre kan klare det, så tak for at dele din historie!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nicoline. Tak 🙂 Ja jeg tjener mere end jeg gjorde i starten, men min timeløn er også højere end den var til at starte med. Dog vil jeg gerne være ærlig og sige, at jeg ikke tjener kassen. Jeg tror mange glemmer, at vi også skal betale skat, lønsumafgift, husleje til fitnesscenter m.m. Men det løber rundt, og jeg har lige nok til at det hele tiden har gjort det. Men jeg har ikke som sådan kunne sætte meget til side og spare op eller hæve et stort overskud hvert år. Og barsel, ja det er sku ikke det fedeste som selvstændig. Jeg får omkring 12.500 kr før skat i barselsdagpenge som selvstændig, fordi jeg holder barsel på 75%, dvs. jeg må arbejde 25% af hvad jeg gjorde før. Det er møg besværligt at finde rundt i! Men ja usikkerheden er nok også noget af det der har været og stadig er min største bekymring – men ikke for stor til at lave det jeg holder af 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette holm

  Kæmpe tillykke med at du fulgte din drøm , jeg elsker at følge dig , du er simpelhen sådan en dejlig alm person, hvor intet er snoppet og opstillet, bare ganske naturligt , det er så skønt at følge med i. 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Mette. Tusind tak 🙂 Og TAK for dine rosende ord. Det betyder enormt meget for mig!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er fandme stærkt gået Line. Og vildt hvad du har nået på bare 4 år. Hvad var grunden til du skiftede over til Repeat?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sussie. Tusind tak 🙂 Ja det er vildt så hurtigt tiden er gået og hvor jeg er i dag! Jeg skiftede fra Sporting Health Club til Repeat da jeg fik en unik mulighed for at være med til at være med fra start i Repeat og skabe omtale. Jeg trængte også til lidt luftforandring, så det passede meget godt. Men jeg nu glad for at være tilbage i SHC igen med mit Mor & barn hold 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Dyrstrøm

  Det er godt nok sejt.👍🏻💪🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En status på min Coopertest!