Amme venligt tøj - mine bedste køb

Lille T er begyndt på grød!

Jep, den er god nok. Det er altså ret vildt, at min lille baby nu spiser grød. Jeg har længe gået og overvejet at starte op med grød til Theodor, eftersom jeg stadig ammer meget om natten og lidt har tænkt, at han ikke har været mæt nok. I sidste uge kom vores sundhedsplejerske (SP) på næste sidste besøg, og vi fik snakket omkring opstart af grød. Hun kunne godt forstå mine frustrationer omkring Theodors nattesøvn og mæthed, så vi blev enige om, at jeg godt kunne begynde at give ham grød.

Normalt anbefaler man, at babyer begynder på grød når de er 6 måneder gamle, men i nogle tilfælde allerede fra de er 4 måneder. Theodor er født d.29/10, og blev 4 måneder d.1/3. Tiden flyver da også bare afsted!

Vores SP rådede mig til at lave hirsegrød, men da jeg ikke kunne finde hirseflager i Netto, købte jeg færdiglavet risgrød med mango fra Semper. Jeg har ikke noget imod at købe færdiglavet grød til Theo, men vil da allerhelst lave det selv. Men sådan blev det, og det gik bare så godt første gang han fik det. Ret hurtigt fangede han, at skeen skulle ind i munden, og at han skulle synke grøden. Det var så sødt. Ja, man bliver vel stolt af selv de små ting, som mor 😉 Han sidder hos mig på mit skød, og så mader jeg ham. Det er lidt udfordrende, da han ikke selv kan sidde endnu og gerne vil selv med sine små hænder.

Nu tager vi en uge med grød til morgenmad, og så vil vi starte op med at give ham grød/mos 2 gange om dagen, hvor den anden portion nok bliver til aften i form af kartoffel eller grøntsags mos. Jeg håber det kan hjælpe på vores nattesøvn, så han sover bedre og længere af gangen. Allerede nu synes jeg han er mere rolig, men jeg ammer ham stadig 2-3 gange (ofte kl.00, 02 og 04, eller 01, 03 og 05) efter vi er gået i seng.

Har du nogle gode opskrifter eller råd til grød, så kom endelig med dem nede i kommentarfeltet 🙂

img_0534

img_0533

img_0511

Skål og ske (Theodor har også gaffel, kniv, kop og tallerken) er fra Design Letters.

6 kommentarer

 • Sabina

  Jeg ved ikke om du kender hjemmesiden skeupsulten men der er i hvert fald mange gode opskrifter😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Håber du får mere søvn efter i kommer op på flere måltider. Jeg har en ordenligt basse (9 kg ved 3 mdr) som jeg også ammede hver 2-3 time om natten fra han var 4 måneder til 5 måneder. Vi startede også med grød ved 4 måneder og i takt med at måltiderne om dagen blev flere, blev natamningerne færre. Nu er han 7 måneder og spiser oftes kun én enkelt gang fra 19-20 tiden til 7-8 tiden næste morgen 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Katrine. Ja, jeg krydser alt for at det vender!! Mere søvn, tak 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Åh Ja, alle de små ting, man glædes over som mor 🙂 måske du kan give ham grød, mens han sidder i skråstolen, hvis det bliver for træls at sidde med ham 🙂
  Jeg gav meget majsgrød lavet på alm majsmel. Det er noget med, at for meget ris godt kan give problemer med maven, har jeg hørt. Men det er vel med at prøve sig frem 🙂 ellers havregrød, når han har vænnet sig til konsistensen og er klar på mere 🙂 og så lidt sveske-/frugtmos på toppen engang imellem. Jeg plejede at koge det selv. Også i mikroovnen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Eva. Ja vi har en smart stol fra Stokke, hvor han kan sidde – den havde jeg blot ikke med mig til Bornholm, hvor vi gav ham grød for første gang 🙂 Theo kan indtil videre godt lide risgrød med mango og hirsegrød med æblemos. Og så har han nu også fået kartoffel/broccoli mos.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amme venligt tøj - mine bedste køb