Jeg følte mig fravalgt..

Status på vores nattesøvn – sover Theodor bedre?

Nej. Kort og godt, det gør han DESVÆRRE ikke. Og lad mig bare sige, at jeg er ved at være rimelig frustreret, ked og uden gode råd. Jeg føler lidt at alle andre, der har en baby på samme alder eller tæt på, sover 7-10 timer om natten i streg med en baby, der gerne vil sove. Men det ved jeg, at jeg ikke er. Da jeg forleden lagde en story op på min Instagram, så væltede det altså ind med beskeder fra mødre, der sover lige så lidt som mig. Så TAK fordi i deler, og for at jeg ikke føler mig helt alene i den her manglende-nattesøvn-tilstand.

Læs første indlæg om vores nattesøvn.

Vi prøver at skabe rutiner omkring putning. Theodor er træt ved 19-20 tiden, og så får han nattøj på mens vi pludrer og hygger om ham. Jeg kan godt lide at synge for ham mens hans lille sky-natlampe er tændt, eller hvis jeg ammer ham. Det kommer lidt an på, hvornår han sidst har fået mad. Oftes så passer det med, at han skal have det sidste måltid, og så ammer jeg ham liggende i vores seng og går selv i seng. Det er mellem kl.20-20:30.

Jeg har prøvet at give ham en flaske med modermælkserstatning, både kl.20 men også når han vågner kl.23-24. Men han sover stadig kun 3-4 timer, hvis vi er heldige, og det er for det meste i sin egen seng.

Theodor er en vildbasse, og hans arme og ben de fiser rundt, hvis han ikke bliver rullet/svøbt i sin dyne. Vi har prøvet at svøbe ham med de her store stofbleer, men det duede altså slet ikke.

Han har nu i en periode lidt af mareridt, hvor han ikke vågner, men bare græder og skriger, og skal have sutten og trøstes. Det sker hver anden time, hvor han så falder i søvn igen. Så ja, enten er han sulten hver anden time og ellers er det mareridt. Fed cocktail!

5fc1d40f-82a3-4163-ad8b-adb630db9b50

Under min graviditet sov jeg virkelig også dårligt om natten! Derfor tog jeg mange lure i løbet af dagen, og jeg kan altså varmt anbefale en graviditets-pude. Min er fra bbhugme 🙂

Vores sundhedsplejerske var på besøg i mandags, og jeg må indrømme, at jeg har set frem til hendes besøg. Både fordi jeg var bange for, at Theodor ikke havde taget nok på og ikke blev mæt nok af mine bryster og modermælk. Men han vejer 7 kg og måler 65 cm (han er 4 måneder gammel nu). Vi aftalte, at jeg skal prøve at give ham en flaske når han vågner mellem kl.00-02, for at se om det kan give ham og os lidt mere søvn. Og så skal vi starte op med grød til et af hans måltider i løbet af dagen. Det skal nok blive spændende! Jeg håber bare så inderligt, at det vil hjælpe på nattesøvnen. I dag får vi igen besøg af en zoneterapeut, for det har vi også fået anbefalet, og giver det en chance. Er der nogle af jer, som har erfaring med en zoneterapeut?

Vores nattesøvn er derfor stadig, som den har været de sidste 4 måneder. Jeg er oppe hver anden time, nogle gange hver time. Patrick sover for det meste, men vågner når Theodor græder meget og hjælper så til. Dog vil jeg helst, at Patrick sover videre, da han selv skal op kl.5-5:30 og på arbejde.

Det er ekstremt hårdt og nok noget af det, som jeg synes har været og er det aller hårdeste ved at være blevet mor. Prøv du bare, at stå op hver anden time om natten i en uge, så ved du hvordan jeg har det 😉

img_2706

Vi har også brugt puden til at putte Theodor i, og i går prøvede vi at lade ham sidde selv med puden rundt om sig 🙂 Prøv lige at se hvor nuttet han, og så lille!!

13 kommentarer

 • Anita

  Hej Line 😊
  Jeg kunne ikke lade være med at kommentere – for jeg kender virkelig til problemet.. har selv bøvlet med min datter som idag er 1,5 år.. den endte med jeg gik ned med stress fordi jeg fik så minimal søvn og jo skulle begynde på arbejde igen. Jeg vil bare sige at vires redning blev en kugledyne. Ved ikke om i har forsøgt det? Og så har sakral terapi virkelig fået hende til at slappe af ! Jeg ville bare lige fortælle det – det er da værd at prøve 😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anita. Det er virkelig dejligt, at så mange kan genkende situationen (selvom det ikke ligefrem er det også at døje med), men jeg forstår virkelig godt hvis du er gået ned med stress. Jeg havde det selv sådan før jul :/ Men ja har godt hørt om de dyner og behandling, måske det skal prøves. Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • eva

  Åh, det er sgu også bare hårdt! Du er helt sikkert slet ikke alene. Har hørt mange have god effekt af kranio sakral terapi 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Eva. Det er så hårdt, men ja jeg synes også der er mange der skriver om det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Line,
  Jeg har en lille dreng fra d. 17-10-17 så Theo og ham er næsten lige gamle, han er konsekvens vågen hver time eller hver 2, han har aldrig sovet mere end det, om dagen er 30 min en lang lur herhjemme. Så bare rolig du er ikke selv i dette “manglende søvn land”, vi har testet både zone og kiropraktor, kurven knækket dog efter 2 omgange kranio sakral, min baby sov for første gang igår eftermiddags i 4 timer, i nat var vi oppe på 2 timer uden for meget uro, de små sejre tæller, han spjætter med arme og ben , zzzzZz. Jeg har tit savlet over lille Theo når han sov hans lure når du har haft trænet, gid det var min der gjorde det. 😍
  Vi håber herhjemme at skuden stille vender efter kranio, det er måske et forsøg i kunne give, Annemette Voss skrev vidst på hendes blog omkring en god behandler hendes søn var til. (Vores lille dreng reageret slemt første gang med endnu flere opvågninger/gråd 2 gang var forhåbenligt lykkens gang herhjemme) (vi var til 2 gang igår)

  Pøj pøj med søvnen, bare rolig i er ikke alene ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Camilla! Ja, synes også vi prøver os frem med alt muligt i håb om at det virker. Og jeg har hørt fra flere, at de kan reagere voldsomt efter første gang men at det så virker. Tak og dejligt at vide, man ikke er alene 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Line 🙂
  Jeg har fulgt dig et stykke tid, faktisk fra omkring du fik Theodor. Jeg har selv en søn på 9mdr. (som også hedder Theodor ;-)) og han har aldrig været en sove-baby. Tværtimod. Han havde kolik de første 3 måneder, så øreproblemer (fik dræn da han var 5mdr.) og så har han altid haft enormt svært ved at falde til ro og overgive sig til søvnen. Vi har vugget ham i søvn i armene eller i slyngevuggen de første 7mdr af hans liv. I flere timer ad gangen. Hver nat vågnede han hver 1.-3. time. (Om dagen sov han max 30. min x3) Sådan var det i 8,5 mdr. Men så købte vi en tyngdesovepose. Og nu sover han igennem. Fra første dag han havde den på!! Fra 19-07 og nogle gange senere. Det er utroligt. Natamningen stoppede jo så også – helt af sig selv. Det er fantastisk. Han falder også selv i søvn i sin egen seng. Jeg kan varmt anbefalede den pose. Den er guld værd og det eneste jeg fortryder er at vi ikke købte den før. Jeg var nærig – den koster 1700. Men det er jo dumt. Nattesøvn har ingen pris!!
  Jeg ønsker jer alt det bedste med søde Theodor 🙂
  Venligst Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Rikke. Ej hvor pudsigt med Theodor, men det er også et dejligt navn 😉 Har godt hørt om tyngdesoveposer men også syntes det var dyrt, men det kunne være det hele værd. Tak for tip 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Åh ja, den søvn! 🙁 Jeg samsover med min dreng på samme alder og ammer derfor liggende en del af aftenen og hele natten. Så han vågner aldrig helt, med mindre jeg har brug for at skifte ble ved afføring, og selv der er han stadig i “søvntrance”, dvs. stadig sovende men med åbne øjne 😀 På den måde føler jeg også, at jeg får sovet mere, selvom jeg skifter bryst/side et par gange i løbet af natten, og han også kan flagre rundt med arme og ben, men det er mest benene om natten, og så lægger jeg min egen dyne ovenpå dem. Den er noget tungere end hans egen dyne, som han i øvrigt ikke gider at bruge. Men sådan har vi sovet de sidste 3 uger, hvor han også skiftede søvnrytme, og blev klar til at gå i seng kl. 20-20.30-tiden. Tidligt for mig ja, men jeg kan sagtens snige mig til at få læst en eller set tv på mobilen 😉
  Mht. zoneterapi har du tjekket Katrine Birks Tryk og Glad-serie? Der er også én om søvn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Eva. Jeg går også i seng samtidig, og ammer liggende, det er mellem kl.19-20:30. Den måde falder Theodor bare bedst i søvn, og jeg er også selv pænt træt. Vi ruller ham i dynen, det plejer at hjælpe på de flagrende arme og ben. Men han vågner stadig 2-4 x natten og har gjort det altid, så håber snart der kommer lidt mere søvn for os begge to 🙂 Og ja har godt hørt om Katrine Birk, men lige nu har vi en zoneterapeut der kommer hjemme hos os og giver ham behandling.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Det er desværre helt helt normalt, som mange også har skrevet til dig, og ubeskriveligt hårdt! Vores dreng sov lige sådan, eller dvs. de første 3 mdr sov han 2-4 timer ad gangen, men fra 3-4 mdr’s alderen ændrede det sig til, at han vågnede én gang i timen natten igennem. Her ligger et ret vildt søvnspring! Jeg troede ikke, jeg ville overleve. Kronisk hovedpine, kunne ikke sove, når jeg så endelig fik muligheden, fordi jeg var for træt.. Jesus, det var hårdt!
  Vores dreng sov heller ikke meget om dagen og skreg her det meste af tiden, og vi skulle igennem et langt kiropraktor forløb før dét ændrede sig. Det er måske værd at undersøge om jeres dreng kunne have noget i klemme?`
  Men når det så er sagt, tror jeg desværre bare, at den afbrudte nattesøvn var/er almindelig babysøvn for mange – det er bare tit dem, der sover igennem, man hører om……
  Vores dreng var over 1 år, før han sov igennem (ikke de 4 timer, som er “at sove igennem”, men altså sov en hel nat), men det var selvfølgelig langsomt blevet bedre frem til. Nu er han 2,5 og vågnede stadig de fleste nætter, men så kravler han bare op i vores seng og sover videre. Og jeg synes ærligt ikke det er så hårdt længere – man kommer på den anden side 🙂 Selvom det ikke føles sådan er alt bare faser med de små, på godt og ondt.
  Krammer, forkæl dig selv med det du allerbedst kan lidt at lave eller spise, når du har muligheden, og øv dig i at acceptere situationen som den er nu :-*

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anne. Præcis, når jeg endelig har mulighed for at sove, så kan jeg ikke falde i søvn. Theodor har været til kiropraktor 3 gange og skal igen en 4. gang, men synes ikke det har nogen effekt. Jeg har også efterhånden acceperet situationen, men hold op hvor har det bare været frusterende ikke at kunne gøre noget – selvom man prøver alt. Tak for din besked 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Vi så først effekt efter 7 behandlinger, og først 1 mdr’s tid efter sidste behandling begyndte vi at mærke et på søvnen. Efter de første behandlinger blev det faktisk bare værre…… Jeg har tænkt, at da han først blev løsnet, de steder han var låst, havde han muskelsmerter i stedet, som jo gør sindsygt ondt! Og først da der ligesom var ro på det hele, kunne vi se effekten af det 🙂 Vi prøvede også både kraniosakralterapi og zoneterapi, som mange har god effekt, men for os var det kiropraktor, der gjorde forskellen. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg følte mig fravalgt..