Sådan kan du teste din form!

Intervaltræning – ny ugentlig udfordring!

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg elsker intervaltræning og især intervalløb (læs her hvorfor det er så effektivt for bla. din fedtforbrænding). Og det virker til, at mange af jer der følger med også er vilde med det. Jeg får næsten dagligt beskeder og billeder på IG, fra andre seje piger, der har løbet intervaller efter mine programmer. Og det er bare så fedt! Derfor har jeg fået den ide, at jeg hver uge vil dele 1 eller 2 programmer. Så har du noget af glæde dig til uge for uge 😉

Hver mandag vil jeg her på bloggen dele 1 eller 2 intervalprogrammer, som du kan give dig i kast med i løbet af ugen. Jeg bliver altid mega glad for at høre fra dig, enten her eller på IG når du har prøvet programmet, så bliv endelig ved med det 🙂

intervalloeb

Er du gravid? Så kan du sagtens styrketræne og lave intervaltræning. Jeg løb intervaller, selv lige til 3. trimester. Læs mere om min træning under graviditeten her.

Og sørme om det ikke er mandag i dag, og tid til første program i min nye faste ugentlige udfordring! Here we go:

Opvarmning: 5 min let gang + 5 min let løb

Intervaller:
3 x 1 min arb/30 sek pause
5 x 50 sek arb/10 sek pause
5 x 40 sek arb/20 sek pause
5 x 30 sek arb/15 sek pause
3 x 20 sek arb/10 sek pause

Hvis du har brug for det, så kan du holde 30-45 sek pause mellem de forskellige tids-pas. Dvs du kan holde pause når du har løbet 3 x 1 min/30 sek pause, og igen pause efter 5 x 50 sek/10 sek osv. Hvis du er mega hard core og bare trænger til lidt ekstra udfordring, så set lidt hældning på dit løbebånd. Bare 2-3%, det kan nemlig godt mærkes!

Er du ikke til løb, så kan du selvfølgelig lave intervaltræning på en anden cardio maskine. Det kan være en romaskine, crosstrainer, air bike, cykel eller stair master. Det skal ikke være løb for, at det er effektivt og hårdt. Så laver du også blot opvarmningen på den cardio maskine, du vælger.

Er du i tvivl om, hvor hurtigt du skal løbe, så kan du læse mine gode tips og råd til det lige her. Kort og godt: så hurtigt DU kan.

God træning og god mandag 🙂

8 kommentarer

 • Mie

  Kaempe fan af dine intervaller! Er vildt begejstret for at du vil dele flere indlaeg i fremtiden til inspiration til traening 🙂 Det kunne dog vaere lidt fedt hvis du evt. skrev hvor mange km/timen du loeb ogsaa, bare til guideline – ogsaa ift. om man skal korer op eller ned i tempo alt afhaengingt af hvor mange befinder sig i “forloebet”. Haaber det giver mening? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Line. Jeg hader at løbe – sådan virkelig – , men der her med at løbe intervaller lyder alligevel interessant. Så sker der lidt mere end de der ugidelige 5 kilometer på løbebåndet, hvor man ikke føler, man er kommet nogen vegne. jeg skal dog lige forstå det rigtigt – skruer du ned for hastigheden på løbebåndet, når du holder pauserne eller sætter du løbebåndet på et mellemstadie, der fungerer både til løb og pause? Tak for inspiration 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie Dalgaard

  Super fedt koncept. Jeg er vild med, at dine intervaller altid er meget konkrete. Så skal man ikke tænkte så meget udover tempo. Helt perfekt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Stephanie. Tak, det er jeg glad for at høre 🙂 Og ja, jeg kan bedst lide at det er simpelt og lige til. Man skal ikke tænke så meget når det skal være hårdt og hurtigt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er ikke den vilde cardio type men med dine intervaller bliver der satme sat gang i både motivationen og svedproduktionen. Det er hårdt, men hold fest en lækker følelse bagefter! Jeg er stor fan af ugentlige intervaller, det hjælper mit træningsprogram mere end du tror – så tusind tak for super god inspiration🙌🏼🙏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise. Det er så fedt at høre! Og det er faktisk det, jeg ofte oplever, når jeg sætter mine klienter til at lave intervaltræning. Dejligt du kan bruge det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke Flyvholm

  Det er da verdens bedste idé, fedt!
  Af alle dine intervalløb (ja, jeg har prøvet dem alle), er overstående den hårdeste jeg har prøvet, fy for den da!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Frederikke! Tak, jeg synes også selv det er en god ide, og forhåbentlig kan det give lidt mere struktur for jer der læser med tik at finde inspiration 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan kan du teste din form!