Træningsprogram til weekenden!

Sådan undgik jeg strækmærker under min graviditet

Der er delte meninger omkring strækmærker. Kan man forebygge og forhindre de kommer eller er man bare genetisk udsat for at få dem, når maven udvider sig under en graviditet?

Hvad er strækmærker? Strækmærker er skader, som opstår i kroppens underhud. Mange gravide får strækmærker i huden, typisk på brysterne, maven, baller og lår, og skyldes forstrækning af de elastiske fibre i underhuden.

Der findes ikke nogen effektiv behandling af strækmærker, når de først er opstået. Mange midler er afprøvet, men fælles for dem er, at der mangler videnskabeligt bevis for, at de rent faktisk virker. Fysisk aktivitet og træning modvirker overvægt og bidrager til at stramme huden op, og regelmæssig motion og træning kan måske gøre strækmærkerne mindre synlige. Strækmærkerne krymper efter fødslen, men de forsvinder som regel ikke helt, men de fleste strækmærker blegner med tiden. De bliver hvidlige eller hudfarvede striber.

img_2538

Udover at jeg trænede under hele graviditeten og kun tog 10 kg på, så brugte jeg en olie, som jeg smurte på maven hver aften og efter bad. Jeg ved ikke om den har hjulpet, eller om det blot er min træning, der har modvirket strækmærkerne. Måske det er en blanding, men jeg vil i hvert fald anbefale, at du holder dig aktiv under din graviditet og undgår en for stort vægtøgning, og samtidig smører dig med olie. En mandelolie til 45 kr. er udemærket, så du behøver ikke ud og investere i dyre olier. Jeg brugte Bodyolie fra Naturlig Olie, som er en blanding af forskellige olier mod strækmærker og ar. Jeg modtog det som en gave, og brugte før det en alm. mandelolie.

Lige en sidste ting: jeg siger ikke, at kvindekroppen er grim med strækmærker, eller at det er unormalt at have dem! Uanset hvordan du ser ud, så skal du elske din krop, som den er, og så skal du ikke være ked af dine strækmærker. Jeg skal nok blive ramt af dem på et tidspunkt, ligesom jeg har appelsinhud på mine lår. Sådan er det, og jeg har accepteret det. Jeg træner og holder mig sund, for mit helbredsskyld, og så var mit mål ikke at tage unødvendige kilo på under min graviditet. Samtidig med det, så fik jeg af den grund ikke strækmærker, og vil kun give dén anbefaling videre, hvis du gerne vil prøve at undgå dem <3

Læs mit indlæg, hvor jeg har samlet alle mine indlæg, jeg skrev under min graviditet lige her.

Jeg startede faktisk med at købe Bio Oil, som kan anvendes mod strækmærker, men jeg blev bombarderet med beskeder om, at den ifølge flere test, skulle indeholde skadelige stoffer der kunne påvirke mit foster i maven. Det er selvfølgelig helt op til den enkelte at beslutte sig for, hvad man vil bruge, men jeg vil ikke anbefale Bio Oil under graviditet.

Kilde: Sundhed.dk

4 kommentarer

 • Har en helt almindelig olie virket for dig? Jeg har selv haft kig på både mandelolie og argan olie, men jeg er lidt nervøs for, at de ikke er nok, nu jeg er gravid

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anne-Lotte. Ja, en helt almindelig mandelolie, det fik jeg anbefalet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anitta

  Hej Line. Først stor respekt for dit arbejde og din flotte krop. Du skriver at der ikke findes noget mod strækmærker men har læst bl.a castorolie.dk/hybenkerneolie, at hybenkerneolie skulle være god for kollagen produktionen. Måske det også kan hjælpe til en flottere hud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anitta. Mange tak 🙂 Jeg skriver, at der ikke er noget videnskabeligt belæg for at cremer, olier m.m. modvirker strækmærker, men at jeg selv har holdt mig aktiv og brugt en olie – i håb om at det kunne hjælpe. Så den creme kan man nok sagtens bruge, så længe den ikke er skadelig mod fosteret i maven.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træningsprogram til weekenden!