Home sweet home!

Vores fødselsforberedelse part II

I lørdags kunne du læse part I af vores fødselsforberedelse hos Fødselv, og nu vil jeg som lovet komme med part II. Det handler om træning, massage, smertelindring og genoptræning, som Marie har undervist os i. Hun er psykomotorisk terapeut, og har sammen med jordmoder Katrine privat klinikken Fødselv. De er begge virkelig søde og imødekommende, og jeg kan kun varmt anbefale dig et forløb hos dem, enten alene eller på mindre hold 🙂

foedselv-massage

Fødselsforberedelse med psykomotorisk terapeut Marie

Marie har i den grad rost mig for min tæning, ligesom Katrine har. De synes begge kun det er godt, at du som gravid sørger for at bruge kroppen og træne. Til timerne hos Marie har vi gennemgået de øvelser, som jeg kan lave her til sidst i graviditeten og når jeg har født. Det er egentlig bare back to basic, med bla diagonalt løft, bækkenløft og knibeøvelser. Vi snakkede også om hvilke stillinger der er gode at være i under mine sammentrækninger.

Udover træningsøvelser, så har Marie vist og instrueret os i nogle gode øvelser, der både kan fungere som massage men også virke smertelindrende for mig når det begynder at blive tungt og under mine sammentrækninger. Patrick er simpelthen så nysgerrig og slugte alle Maries gode tips, og så var han bare god til at massere og gøre præcis som Marie.

På billedet op over, udfører Marie ‘Rebozo’ bækkenvuggen, som masserer, strækker og vugger den gravide krop. Rebozo betyder tørklæde/sjal, og kan lindre og lette graviditetsgener. Det føles så rart. Vi lavede den også, hvor jeg lå henover en stol (du kan også bruge en sofa eller stor bold), med sjalet om maven. Her føles det så rart, fordi din partner står bag dig, nærmest i en dødløft position og løfter din mave og dermed fjerner en del tyngde samtidig med lidt rotation fra side til side, der virker masserende.

Jeg føler, at vi er godt klædt på til at kunne håndtere sammentrækninger og selve fødslen sammen. Og det har været virkelig vigtigt for mig: At Patrick har taget lige så stor del og ansvar for forberedelsen, som jeg, fordi han bliver en vigtig støtte for mig under hele forløbet. Og det synes jeg i den grad, at Marie og Katrine har lagt stor vægt på under deres timer – at klæde os begge godt på til fødslen og tiden efter.

img_2472

Jeg vil varmt anbefale dig et privat forløb udover de timerne du får tilbudt via det offentlige. Den fokus der har været på os, som par, har bare været så unik og speciel. Du kan læse mere om Fødselv lige her. Kom endelig med de bedste råd, du tog med dig fra din fødselsforberedelse i en kommentar nedenunder 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Home sweet home!