Vores fødselsforberedelse part II

Vores fødselsforberedelse part I

Hvis du ikke gider læse om min kommende fødsel, så skal du ikke læse videre 😉 Men hvis du er nysgerrig, og måske selv står i samme situation, så skal du endelig forsætte med at læse, og kom gerne med dine bedste råd fra din fødselsforberedelse.

I onsdags var Patrick og jeg til vores sidste fødselsforberedelse hos Fød Selv og det var helt trist, fordi vi har været så glade for at gå hos Katrine og Marie, der er kvinderne bag den private klinik på Vesterbro. Det har i den grad været lærerigt, og hver gang vi er gået derfra, har vi begge følt os endnu mere trygge ved, at jeg skal føde og hvilken rolle Patrick vil få.

Jeg skal føde på Rigshospitalet, og her kan man komme til fødselsforberedelse sammen med 100 andre i et auditorium, og det er bestemt ikke noget, som jeg har hørt godt om. Selvfølgelig vil man helt sikkert lære om en fødsel og amning, men jeg synes alligevel, at der burde være flere tilbud, hvor man ikke er nær så mange på samme gang. Men på grund af nedskæringer er der bare ikke særlige mange tilbud.

“Trygge kvinder føder bedst”

Derfor anbefalede en veninde, at jeg tog kontakt til jordmoder Katrine, der sammen med Marie, som er psykomoterisk terapeut, hjælper mange kvinder på mindre hold eller alene, med at blive klar og trygge til at føde.

img_2254

img_2263

Fødselsforberedelse med jordmoder Katrine

Allerede efter første time hos Katrine, gik vi derfra med masser af gå-på-mod, og selv Patrick var helt oppe at køre over, alt det han nu vidste om en fødsel og hvad der løbende sker 🙂 Det var dejligt, og jeg følte mig langt mere tryg. Katrine fortalte os om de 4 faser, en graviditet har:
-Latent fase: foregår derhjemme. Sørge for at slappe af, sove og få mad – imens man har de første sammentrækninger.
– Aktive fase: På Riget, hvor jeg åbner mig fra 4-5 til 10 cm. Det kan virke forstyrrende at komme fra de trygge rammer derhjemme og til hospitalet. Derfor skal vi blive hjemme, så længe som muligt, og jeg kan sagtens have åbnet mig mere end 4-5 cm.
– Nedtrægningsfase: Baby skal ned gennem bækken. Katrine viste os, hvordan hovedet først kommer ned gennem bækkenet, drejes og så vil der være plads til skuldrene.
– Pressefase: Så skal baby presses ud

Lige efter fødslen handler det om nærhed og tryghed, og jeg/vi skal ligge hud mod hud med vores søn. Og så snart han selv søger efter brystet, så er det igang med at amme. Det kræver sit og er hårdt arbejde, men vi har fået nogle gode teknikker, som jeg håber vi kan finde ud af at bruge. Vi snakkede også om de forskellige former for medicinsk smertelindring under veer og selve pressefasen, og det var rart at få sat lidt flere ord på, hvad der er plus/minus ved det forskellige. Jeg har valgt, at jeg ikke vil have medicinsk smertelindring medmindre det er sidste udvej.

“What happens in Vegas, stays in Vegas” – eller som Katrine sagde: “Hvad der sker om natten, er glemt om morgenen”. Og det er nok noget af det, som både Patrick og jeg husker bedst. For når først vi ikke har fået særlig meget søvn og vores søn græder eller skal ammes om natten flere gange, så kan hele situationen hurtigt køre op i det røde felt, og man kan komme til at sige noget, som man ikke mener, og (måske) har fortrudt dagen efter. Og her er det bare vigtigt, at vi om morgenen har glemt det og ikke hænger os i alle de ord, der ikke skulle have været sagt 🙂

Jeg vil til en hver tid anbefale dig og din mand/kæreste et forløb hos Katrine & Marie. Du/i vil få de bedste redskaber og blive klædt på til både før fødsel, under og lige efter. Og du kan stille ALLE de spørgsmål du vil! I næste indlæg, vil jeg fortælle om timerne hos Marie. Det handler om træning, genoptræning, massage og smertelindring.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores fødselsforberedelse part II