Hjemmelavet granola

10 ting jeg ikke vidste om at være gravid…

Forleden læste jeg et ret sjovt indlæg på Frederikke Egels blog, om 10 ting, som hun ikke vidste noget om før hun blev gravid. Og jeg kan virkelig godt nikke genkendende til mange af punkterne, og derfor vil jeg gerne dele 10 ting, som jeg ikke vidste noget som helst om når det kommer til at være gravid. Håber i vil læse med 🙂

Jeg vidste ikke…

  1. Hvordan pokker det hang sammen med uger og måneder gennem en graviditet. Selvom jeg har veninder, der har født, så har jeg aldrig forstået det med de uger. Men da jeg hentede app’en Gravid uge for uge og satte mig ind i min egen graviditet, fald tiøren. Jeg er lige nu 32+1 uge henne. Dvs jeg faktisk er i uge 33, men den tæller man så som 32+0 på første dag, 32+1… 32+6, og så er den fulde uge 33 gået. Man er gravid i 40 uger, og kan føde 2 uger før eller efter.
  2. Hvilke mega underlige madvaner/lyster og cravings man får. Jeg har altid lidt grinet af mødre, der har fortalt om de her cravings eller lyster og tænkt; argh så er det da heller ikke værre. Men det er det! Før min graviditet levede jeg af salat med kylling og hytteost nærmest hver dag til både frokost og aften, og havde det helt fint med at spise det. Men da jeg var 2 måneder henne, så mistede jeg fuldstændig lysten til det, og har nærmest ikke spist det siden. Vi købte også tit salat fra Wedofood, men det havde jeg bare langt fra lyst til. Det har dog ændret sig efter 6 måneder, og nu vil jeg gerne have det. Aldrig har jeg haft så loose et forhold til kost, som nu. Jeg spiser det jeg har lyst til, da jeg i starten havde så meget kvalme, at lidt mad var bedre end ingenting, og især fordi jeg er meget aktiv.
  3. At resten af kroppen også bliver påvirket. I starten blødte mit tandkød hver gang jeg børstede tænder eller bare jeg spiste et æble. Min næse har gennem hele graviditet været så tør og hver gang jeg pudser den, er der også blod. Og så er man bare nogle dage tilstoppet, og snorker helt vildt.
  4. Hvor hårdt det er at gå rundt med konstant kvalme. Ej hvor er det bare ubehageligt! De sidste 2 måneder af 1. trimester, var simpelthen så hårde, og jeg måtte virkelig hive mig selv af sted til både arbejde og træning – og især træning hjalp, men det var en kamp at komme af sted. Og her i 3. trimester er kvalmen vendt tilbage, og rammer mig nogle dage. Puha.
  5. Hvor ufattelig træt man er. Uanset hvor mange timers søvn, så er jeg bare træt i løbet af hele dagen. Det har været ret svært at acceptere, fordi jeg sjældent har haft brug for en lur midt på dagen, men det har været obligatorisk de sidste 7 måneder, haha.
  6. Hvor alene man føler sig. Jeg synes der gik lang tid før jeg skulle til jordmoder første gang, men der gik jo nærmest endnu længere tid mellem første og anden samtale. Og i den periode, så er man bare på egen hånd. Vi har heldigvis haft ret god kontakt til Fødemodtagelsen, som man skal kontakte efter uge 20. Men alligevel synes jeg godt nok, jeg har følt mig alene og på bar bund, især som førstegangsfødende.
  7. Hvor bekymret man konstant går og er. Inden nakkefoldscanning, var jeg så bange for, at der var noget galt med vores lille baby. Det samme inden misdannelsesscanning, og de dage, hvor jeg efterfølgende ikke har mærket liv. Hold op, hvor kører tankerne bare rundt og jeg har forestillet mig alt muligt skrækkeligt. Og ja, så venter der sig jo bare 18 år efter fødslen, hvor man skal gå og være lige så bekymret 😉
  8. Hvor meget forskel der på den enkelte gravide krop. Men lige så vel, som der er forskel på hvordan vi ser ud normalt, lige så stor forskel er der på, hvordan vi ser ud med en gravid mave. Jeg synes jeg gik i laaang tid med en mave, der bare mindede om en lille muffin top og hver gang jeg sad ned, var det bare rent blævre. Jeg havde ret nemt ved at skjule det på arbejde i mine tights og løse toppe. Det var først efter uge 20, da vi var på ferie, at man kunne begynde at ane en lille gravid mave, når jeg havde stram kjole på eller bikini.
  9. At vandet ikke går som det første inden fødslen går i gang. Jeg vidste heller ikke, at føde liggende på ryggen ikke er den mest optimale måde at føde på. Det er for svært at ligge og presse. Hold op, hvor har film bare sat sine præg på ens forestilling om det at føde!
  10. Hvor hyggelige det er at ligge og mærke/se de små spark og space-agtige bevægelser hen under maven. Jeg har taget mig i flere gange at ligge og snakke til min lille dreng, og så bagefter grinet af mig selv. Men jeg føler, at vi på en måde knytter et bånd, da han godt kan høre lyde og på den måde genkende min stemme, når han bliver født.

Er der mon nogle af jer, der læser med, som kan nikke genkendende til nogle af mine punkter? 🙂

2 ting jeg dog godt vidste inden jeg blev gravid, men som mange med garanti har en forkert opfattelse af: at man skal spise for 2, og at det er farligt at træne. Men nej. Du skal ikke spise for 2, i starten er det kun 100-200 kcal mere om dagen du skal have, og til sidste er det ca 500 kcal ekstra. Og træne, det må du gerne. Så længe du lytter til din krop. Læs mere her.

img_1977

Min fine karry-gule kjole er fra Vero Moda, og det var den sidste de havde i butikken på Østerbrogade. Du finder den her i andre farver eller i en anden ligende model her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet granola