Hvad sker der med min blog når jeg har født?

Sådan kan du komme i gang med intervaltræning!

Jeg får tit spørgsmål omkring min intervaltræning, når jeg poster eller ligger en snap op, efter jeg fx har løbet intervaller eller været en tur på stair masteren. Og jeg kan godt forstå, hvis det virker forvirrende, og du ikke lige tør begive dig ud i det. Men det er nu ret simpelt 🙂 Hvilket også er det fede ved intervaltræning – der er ikke så meget fancy-pancy over det. Det er kort og hårdt!

Jeg har skrevet et indlæg om, hvor hurtigt du skal løbe dine intervaller og givet gode tips, det kan du læse her.

Intervaltræning handler om, at du skal arbejde (som i at give den MAX gas) i en periode, for derefter at holde pause. Det er sådan dine intervaller er bygget op: med arbejde efterfulgt af pause. Som udgangspunkt, så er mine intervaller bygget op med en pause-periode, der er halv så lang som min arbejdsperiode, eller de er lige lange. Lad os tage et par eksempler:

 • 2 min arbejde/1 min pause
 • 1 min arbejde/30 sek pause
 • 40 sek arbejde/20 sek pause
 • 30 sek arbejde/15 sek pause
 • 20 sek arbejde/10 sek pause
 • 30 sek arbejde/30 sek pause
 • 20 sek arbejde/20 sek pause

Hvor mange runder af intervaller skal du så lave? Jeg vil råde dig til at lave intervaltræning i 15-25 min. (+ opvarmning på 10 min.) Dine intervaller skal nemlig være med en arbejdsperiode, hvor du giver den MAX gas og holder pause – det skal du ikke kunne blive ved med i 30-40 min., så er det ikke hårdt nok! Lad os tage et par eksempler:

1 min arbejde/30 sek pause x 10 (Du gentager intervallerne 10 gange, i alt 15 min)
20 sek arbejde/20 sek pause x 20 (Du gentager intervallerne 20 gange, i alt ca 14 min)
20 sek arbejde/10 sek pause x 8, 2 min pause, gentag de 8 intervaller (i alt 10 min)

intervalloeb

Du kan lave intervaltræning på mange konditionsmaskiner. Fx løbebånd, skillmill, romaskinen, cykel, airdyne, assault bike eller stair masteren. Som ekstra udfordring til løbebåndet, kan du løbe med hævet løbebånd (incline). Lige nu med min gravide mave, fungerer det bedst for mig med hævet løbebånd. Her løber jeg med 10% incline og 10 km/t, 20 sek arbejde/20 sek pause x 15-20. Hvis du laver dine intervaller på romaskinen eller stair masteren, vil din pause blot være meget let arbejde, hvor du lige holder dig i gang, på løbebåndet holder du pause ved at hoppe ud og stå på siderne (er pausen mere end 1 min, kan du godt sætte hastigheden ned og nå at gå).

En sidste ting omkring intervaltræning, som også kaldes for HIIT (høj intensiv interval træning). Det er en af de aller bedste former til at sætte fedtforbrændingen op, tabe fedt og komme i form. Det kan du læse om her. Jeg håber du kan bruge mit indlæg og gode råd til at få gang i i din intervaltræning! Lad dig endelig inspirere her på bloggen, søg blot på intervaltræning, og så kommer der et HAV af programmer frem 🙂

4 kommentarer

 • Nanna

  Hej Line 😊 i “pausen” skal man da gå, løbe langsomt eller stå helt stille?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  Hej Line
  Tak for inspiration, hvis jeg nu skal bruge romaskine hvor mange km/t ville du sige jeg skal op på når jeg giver den max.
  Det samme med stair master, hvilket niveau?
  Tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Christel! Som jeg har skrevet i et andet indlæg, og som jeg altid råder til: du skal give den MAX gas i dine arbejdsperioder. Derfor er det svært for mig at sige hvor hurtigt du skal ro eller gå på stair master. Derfor; prøv dig frem og tænk hele tiden på, at du skal gøre det, så hurtigt du kan 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad sker der med min blog når jeg har født?