Program til din udendørstræning!

Jeg har dummet mig…

Ja, nogle gange tager man (læs: jeg) bare en beslutning lidt for hurtigt, og indser bagefter, at det måske ikke var så smart. Og det har jeg lige gjort.

For en uges tid siden skrev jeg et indlæg om, hvilket pulsur der er bedst, hvor jeg havde valgt at købe et Garmin Forerunner 35, læs her. Men efter jeg havde købt det, fortrød jeg faktisk af 2 grunde: 1. Uret viser ikke, hvad ens max puls har været under træningen. 2. De få valgmuligheder inden for træningskategorier, som uret har, i forhold til andre.

Måske havde jeg faktisk ikke havde gjort min research så godt, som jeg troede.. Jeg vil nemlig meget gerne se, hvad både min gennemsnits- og maxpuls har været under træning, da jeg så ved, om jeg har givet mig nok især under intervaltræning.

Der var en af jer, der kommenterede mit indlæg og spurgte om jeg havde overvejet Polar M200. Det havde jeg ikke, men valgte lige at se nærmere på det. Og så var jeg solgt! Det ur var jo så meget mere, det jeg ledte efter, og så til den pris. Jeg fandt det til 899,- hos Power. Ja, så jeg måtte bare have pengepungen frem igen 🙂

img_1567

img_1563

img_1560

Billede 2 og 3 er fra morgenens Row-træning

Polar M200 kan have op til 20 forskellige sportsprofiler, hvor du selv kan vælge, hvad den skal vise. Jeg har bla. valgt løb, løb på løbebånd, indendørs roning, styrketræning, crossfit og svømning i bassin. Og så viser det gennemsnits- og maxpuls samt kalorier.

Udover det er der mange flere features, som jeg endnu ikke har sat mig ind i. Hver aften synkroniserer jeg uret med min Polar app, så jeg kan se dagens skridt, kalorier, aktive timer og dagens træning. På selve uret kan jeg se mine træninger (historik), antal skridt og puls, og selvfølgelig sætte en træning i gang. Jeg kan ikke se, hvor mange kalorier jeg har forbrændt, som jeg kunne før. Men det har jeg det faktisk ret godt med, da jeg før synes jeg så mig blindt på det, og på især Garmin Forerunner 35 og 735XT havde jeg hver dag en lidt absurd høj forbrænding, med op til 3.000-4.000 forbrændte kalorier. Hvilket er meget høj og knap så realistisk – selvom jeg har en aktiv hverdag og træner hver dag. Med Polar M200 ligger min daglige kalorierforbrænding på 2.000-2.800 kalorier, som passer fint og virker langt mere realistisk.

img_1553

Billedet er fra Polar app’en, og viser de to træninger jeg havde i lørdags til Reebok Les Mills event

 

img_1536

Billedet er fra Polar app’en, og viser min fredag

Nå, men for lige at runde det hele af, ja så dummede jeg mig nok, og tog en lidt for hurtig beslutning. Men altså, sådan er det jo bare en gang i mellem, og det lærer man vel af 😉 Jeg håber min guide, både indlægget her og det tidligere indlæg, kan hjælpe dig på vej til at finde det pulsur, der passer dig. Jeg har før skrevet, hvorfor jeg bruger pulsur, det kan du læse her.

Hvis du vil eje Garmin Forerunner 35, så sælger jeg det gerne. Send en mail til lineslivsstil@gmail.com 🙂

13 kommentarer

 • Louise

  Hej Line
  Jeg har fulgt lidt med i dine indlæg om pulsure. Jeg har selv haft købt et garmin vivo smart HR, blot med det formål at kunne følge lidt med og se pulsen under cardio. men det fungerer virkelig ikke.. jeg vil derfor have et “rigtigt” ur i stedet, men hvad er dine erfaringer med pulsmålingen via håndleddet med M200? Er den præcis? Kan den håndtere interval f.eks – at man svinger meget? Tak på forhånd 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise. Jeg synes faktisk det fungerer godt. Det er selvfølgelig altid en udfordring for pulsure, at følge med i pulsen når man dyrker intervaltræning. Men det fungerer væsentlig bedre end fx Garmin Forerunner 235, og så synes jeg M200 er langt mere realistisk ift. kalorieforbrændingen, hvis man sammenligner med Garmin 35 eller 735XT 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej Line 🙂
  Kan man lave intervaller med det til løb? Fx 2 min løb og 1 min pause? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Line,
  Ved du om det også kan måle cykling, eller kræves der så tilbehør eller lign.?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maria! Man kan vælge mellem ALLE former for sport, også cykling, og der er GPS i uret 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Hej Line, kæmpe tak for hurtigt svar. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine Gregersen

  Og tak for det her indlæg. Jeg bliver mere og mere solgt… 😬💸

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kristine! Jeg er virkelig glad for mit Polar M200, især også ift. prisen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilia

  Jeg har også Polar-uret.
  Jeg må indrømme, at jeg har lidt svært ved at forstå udregningen med % af aktivitetsniveau. Men det må været noget med puls sammenholdt med aktivitetstid. Jeg synes dog stadig, at det er underligt at en lille 5 km løbetur giver 100 % aktivitetsniveau

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Cecilia! Ja, jeg kom kun næsten op på 100% igår på min hviledag, hvor jeg dog gik knap 14.000 skridt. I dag efter min Row time, var jeg så allerede over de 100%. Men jeg må lige prøve at læse mere om det og sætte mig bedre ind i det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilia

   Tak for dit svar. Det må jeg også hellere

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • De har svaret fra Polar: “Årsagen til at du hurtigere når dit mål med træning er, at M200 her også tager din intensitet (puls) med i betragtning. I forhold til daglig aktivitets måling er intensiteten i aktivitet også vigtig.
   Når du bevæger dig rundt uden pulsmåling vil det blot være bevægelserne der påvirker dit mål.” 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Program til din udendørstræning!