Vind et par Reebok tights!

“Jamen, du er jo gravid, må du gerne få pulsen så højt op?!”

Så er der 90 dage til termin, og jeg har i dag taget hul på 3. trimester. Wow! Det er sku lidt vildt at tænke på 🙂 På en måde glæder jeg mig så meget, og på en anden måde er jeg også bare pisse bange. Kan jeg finde ud af at være mor og passe på lille Peanut?

img_1235

Uge 28 (27+0)! Du finder meget af mit Reebok tøj lige her.

Jeg får stadig kommentarer når jeg træner. Ofte er det klap på skulderen og folk der roser mig, og synes det er sejt jeg træner, selvom jeg er gravid. Og det er dejligt. Men et er, at jeg har trænet i en del år inden jeg blev gravid, andet er, at det er en del af mig at træne hver dag. Af den grund, så er det ikke farligt for mig at få pulsen op eller at træne. Men mange er af den opfattelse, at det er farligt at træne når man er gravid, at det kan sætte fødslen i gang eller påvirke fosteret i maven.

Men bare rolig. Selvom du er gravid, kan du forsætte med at træne som du gjorde før, eller starte med at træne, hvis du har haft en pause med træningen. Du skal bare tilpasse det dit niveau og lytte til kroppen.

Eftersom jeg lavede rigtig meget intervaltræning og styrketræning inden min graviditet, så har jeg sagtens kunne forsætte med det her under min graviditet. Jeg lytter til min krop hver dag og mærker efter når jeg træner. Jeg regulerer farten på løbebåndet og vægten, så det passer til de antal gentagelser jeg skal tage. Min puls har været oppe på 193 og ligger tit på max 180 når jeg laver intervaltræning eller styrketræning med lidt puls-arbejde også. Min jordmoder Katrine, fra privatklinikken Krop-psyke-sundhed har også rost mig for at træne og sagt, at så længe jeg lytter til kroppen, så skal jeg blot forsætte. I og med, at jeg elsker at løbe, så skal jeg sørge for at lave ligeså mange knibe-øvelser, som løbe-intervaller, for at kunne styre tisseriet, både under men også efter fødslen.

Så nej, det skader altså ikke din krop eller din graviditet, at pulsen kommer op når du træner. Du skal blot lytte til kroppen og mærke efter.

Den første bog jeg fik fingrene i var ‘Gravid & fit’, som Mette Lyngholm har skrevet. Hun nævner blandt andet 12 gode grunde til at træne som gravid, og dem får du her:

 1. Mindsker graviditetsgener såsom rygsmerter, forstoppelse, hævelse og oppustethed
 2. Mindsker væskeophobning
 3. Forebygger forhøjet blodtryk
 4. Mindsker risikoen for at udvikle svangerskabsforgiftning med 40%
 5. Mindsker risikoen for at udvikle graviditetssukkersyge med 70%
 6. Mindre vægtøgning under graviditet
 7. Forbedrer nattesøvnen
 8. Bedre energi og humør
 9. Aktive gravide har flere normale fødsler og oplever færre komplikationer
 10. Kroppen finder hurtigere sig selv igen efter graviditeten
 11. Styrker selvværdet
 12. Færre oplever fødselsdepressioner

Jeg vil på det varmeste anbefale dig hendes bog, som du finder lige her. (ikke reklame, blot en anbefaling herfra).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind et par Reebok tights!