En anden måde at få hælp til nye sunde vaner!

Cravings, træthed og kvalme…

De sidste 4 uger har været hårde. Men det har de heldigvis af en god grund. Jeg er nemlig gravid, og venter mit første barn sammen med min kæreste Patrick. Det er simpelthen det vildeste!! Vi er utrolig glade og glæder os til et lille november barn <3

Hvis du har fulgt med her på bloggen, så skrev jeg tilbage i november omkring min manglende menstruation. Den havde jeg på det tidspunkt nemlig ikke haft i 2,5 år, men så kom den tilbage i december, januar og februar. Og så blev jeg gravid. Det har ikke været planlagt, men det er noget af et ønskebarn. Jeg har nemlig fået af vide, at jeg skulle få brug for hjælp til at få børn pga. den lange, manglende menstruation.

2fe42a45-7034-4dce-9db8-c4e79006cf01

De sidste 4 uger har jeg arbejdet for Metronome sammen med min kollega Rune, og det har virkelig været passende. For jeg har været ramt af kvalme til den store guldmedalje, og haft dage hvor jeg ikke har kunnet andet end at lægge på sofaen eller i sengen og arbejde hjemme fra computeren. Så det har været lidt heldigt ift jeg ikke har skullet stå i Repeat og træne mine seje klienter.

I dag har vi været til nakkefoldsscanning og alt så fint ud. Lille Peanut (ja det kalder vi baby) har det godt, har krudt i numsen og bevæger sig og vinker. Jeg er 12 uger + 3 dage henne, og er sat til d.19/11.

95d70e8f-039e-4f1e-a069-06a8737c9460

Min kost har ændret sig helt vildt. Jeg har lyst til de mest mærkelige ting, og så er der bare noget jeg slet ikke kan døje. Det er simpelthen så underligt, hvordan kroppen kan reagere og hvad der sker med ens hverdag. De næste mange måneder vil bloggen selvfølgelig blive påvirket, og jeg vil utrolig gerne dele ud af mine erfaringer omkring kost, træning og det at være gravid. Den første jeg skrev til var Mette Lyngholm, der straks sendte mig hendes bog “Gravid og fit”. Og den er guld værd!

Er der nogle af jer, der læser med her på bloggen, som også er gravide eller som har været gravide, og vil komme med gode tips til kvalme, træthed, cravings, træning – så kom gerne med dem 🙂

18 kommentarer

 • Kirsten

  Hej LIne.
  Stort tillykke med jeres peanut. Jeg følger dig på instagram og får god motivation på træningsfronten fra dig. Jeg er pt selv i uge 32 med hvad der nu må være en lidt større peanut end jeres.

  Ift kost og træthed m.m., så var jeg hårdt ramt, men kun i 3 uger (7.-9. uge), og det var af super meget heldagskvalme og træthed, heldigvis ingen opkast.

  Jeg gik 100% efter hvad jeg bare kunne få ned, da det var meget lidt – og det var hovedsageligt frugt (banan og clementiner – det var i nov/dec) lidt salat til frokost og aftensmaden var yoghurt eller havregryn!! Ej hvor jeg elskede de clementiner, for dem kunne jeg godt overskue. hhi. Og al lyst brød med smør!
  Salt og syrligt!

  Jeg gik total kold kl. 21 om aftenen og er ellers b-menneske, men måtte bare acceptere at jeg var 0% værd om aftenen.

  Jeg tror jeg trænede en smule mindre i den periode, fordi jeg bare ikke havde overskuddet. Kom kun afsted 1 måske 2 gange om ugen i den periode, men for mig hjalp træning en smule når kvalmen var slem faktisk.

  Det jeg nok bare vil sige er at acceptér de underlige tendenser (baby skal nok få hvad den har brug for ift mad!), glæd dig til du forhåbentlig får det mere ‘normalt’ igen i graviditeten… Men mon ikke du får det snart når I allerede har været til NF scanningen. Jeg har endnu ikke haft cravings, kun modsatte. “Dét har jeg bestemt ikke lyst til”. 🙂

  Ift træning er det ENESTE jeg har hørt man ikke må – at træne de lige mavemuskler, men ellers må du fortsætte som hidtil….

  Spændende at følge mere med da vi alle inkl. vores graviditeter er så forskellige hihi.

  hilsen Kirsten

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kirsten. Tusind tak, og stort tillykke til dig også. Det er så dejligt at modtage tips og høre fra andre, der også er gravide eller har været 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Spis spis spis! For mig var kvalmen værst h US jeg blev sulten. Små måltider ofte reddede mig. I dag er min dejlige baby 12 uger gammel. Glæd dig til den mest fantastiske tid hvor man opdager hvad kærlighed og søvnunderskud kan gøre ved en.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak, jeg spiser også lidt hele tiden. Nogle gange hjælper det, andre gange ikke 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Stort tillykke med graviditeten, Line – hvor er det spændende! 🙂
  Jeg har selv to piger på 6 og 9 år. Med vores ældste dyrkede jeg nærmest ingen motion og åd som det passede mig – og tog 25 kg. på. Med vores yngste begyndte jeg at løbe og svømmede også jævnligt og var meget mere opmærksom på maden – og tog kun 10 kg. på.
  Derfor – fortsæt endelig med at motionere og spise sundt og varieret 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Stort tillykke!!! <3 Jeg er også gravid og har termin en lille uge før dig 🙂 Her har det hjulpet med sodavandsis og vindruer til at tage den værste kvalme. Den er ved at være overstået, nu er det bare trætheden, der fyldzzezzzrzzzzzz….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Stort tillykke. Du skal bare nyde og nyde med måde.
  Vil I vide kønnet på baby (for jeg har et godt bud ud fra jeres scanningsbilled)?
  En god ide mod kvalme har jeg ikke, men halsbrand når du kommer længere hen er mandler og mælk. 😁.
  Pøj pøj med det hele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak, det gør vi også. Vi vil gerne vide det, næste gang vi kommer til scanning og kan se det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna S

  Stort tillykke med graviditeten! Jeg har selv lige født for 17 dage siden 😊 Glæd dig til en rigtig spændende tid! 😌 Et fif med hensyn til træthed: Hvis du spiser vitaminpiller og jernpiller, så spis gerne vitaminpillen om morgenen og jernpillen om aftenen til aftensmaden det var i hvert fald et råd jeg fik af min jordemoder 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Stort TILLYKKE! 🙂 her venter vi lillebror til oktober- har storesøster Freja på 3 år 🙂 min fif mod kvalmen er SPIS! Og sodavands is.. især raket is dem fra Rema er fantastiske mod kvalme 😉
  Træthed.. sig til hvis du finder “kuren”, her er der desværre ikke mulighed for at smide sig på sofaen når man har en 3 årig, så kaffe og chokolade er min ven 😉
  Og ellers motion.. men det tænker jeg du har styr på hehe.. alt held og lykke med maven. Glæder mig til at følge dig og maven 🙂
  Hilsen Mette.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak, sodavands is er også ret godt for mig, og tja søvnen og trætheden, den håber jeg at overkomme 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene H

  Stort tillykke, Line 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke med graviditeten 🙂 Jeg er selv 14+4 i dag ved vores lille guldklump.
  I forhold til kvalme er mit råd: Spis lidt og ofte, det har i hvert fald hjulpet mig igennem 1,5 måned med voldsom kvalme, som heldigvis er ved at aftage nu.
  (I øvrigt skal du lige være opmærksom på, at man kan se dit cpr.nr på scanningsbillederne)
  Endnu engang kæmpe tillykke med peanut.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak, og tillykke til dig også – og tak, jeg har rettet billedet nu 🙂 Jeg prøver også med de små måltider, og en middagslur hvis jeg har tid til det.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En anden måde at få hælp til nye sunde vaner!