5 gode tips til at få trænet!

Detox… din hjerne!

Detox er utrolig populært, men nok mere kendt som juice-detox, der eftersigende skulle udrense din krop og hjælpe på mange ting, bla. vægttab. Det er i min optik noget værre pjat! Men nok om det en anden gang 😉

Den detox jeg vil ind på, handler om at udrense din hjerne og viden for usunde usandheder og myter omkring sundhed, vægttab, slankekure, spiseforstyrelser, fitness og så videre.

Forleden dag jeg var en tur på crosstraineren og i dag under mine 2 gåture, lyttede jeg til podcast fra “Detox din Hjerne” af bla. Morten Elsøe.

“Detox Din Hjerne er programmet der udrenser dit sind for usunde usandheder om sundhed. I hvert afsnit vil Morten Elsøe (cand. scient.) og Anne Gaardmand (PBES) punktere myter om ernæring, træning og vægttab. Myter, der – når man tror på dem – står i vejen for sund adfærd. Derfor er det på tide at få renset ud i disse toksiske usandheder, der står i vejen for både sundhed og livskvalitet.”

Og lad mig bare sige det sådan, jeg har virkelig lært meget af at lytte til dem. Jeg mangler den 4. og sidste, selvom jeg håber de laver lidt flere.

img_5056

Et er, at vi i den grad kan få overbevist os selv om en masse, fx at kulhydrater feder, sukker er ikke sundt, du må ikke spise efter kl.20 osv. Noget andet er alle de restriktioner mange sætter sig selv for, når det kommer til vægttab og ændring af vaner.

Alle disse restriktioner, alle de her forbud mod forskellige fødevarer fører ikke noget godt med sig. Det gør blot, at du har nemmere ved at falde i, hvis du kommer til at spise noget du havde forbudt dig selv. (Måske du gik efter nul sukker, faldt i og smagte et stykke kage for derefter at tømme resten af kagen og hvad der ellers var i nærheden).

Jeg har selv været super restriktiv og kunne nikke genkendende til en hel del i “#3 Ortoreksi” fra Detox din Hjerne, hvor Anne fortæller sin historie. Jeg levede selv 110% efter Paleo, drak ikke, gik ikke ud, trænede en hel del og lukkede mig selv inde i min egen lille bobbel. Når jeg ser tilbage, så forbød jeg mig selv en masse fødevarer, det udelukkede mig selv socialt og jeg var slet ikke mig selv.

Jeg kan klart anbefale dig at lytte til de 4 podcast, hvis du endnu ikke har hørt dem. Desuden er bogen “Slut med Forbudt” af Morten Elsøe og Morten Svane virkelig også god, og i den grad lærerig. Selv en som mig, har lært en del som jeg kan bruge i mit arbejde som personlig træner men også i henhold til mig selv 🙂

Pssst… Fik du læst mine 5 tips til at få trænet?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 gode tips til at få trænet!