Et par gode råd til et sundt vægttab..

Proteinbar-junglen!

Mmm, der er ikke noget som en god proteinbar, der smager af chokolade! Jeg har i hvert fald svært ved at modstå 1 proteinbar eller 2, hvis jeg har dem liggende derhjemme. Det er som slik for mig. Men hvor sunde er de i forhold til andet slik og snacks?

img_8736

Der er heldigvis kommet en del proteinbarer på markedet, hvor der er tænkt på sukker indholdet og kostfibre, udover det høje proteinindholdet og det lave fedtindhold. Jeg vil gerne hjælpe dig lidt på vej i junglen af proteinbarer med et lille overblik over kalorieindeholdet i de forskellige barer. Her er en liste med kalorier (kcal) og makrofordeling: P: protein, K: kulhydrat, KF: kostfibre, F: fedt.

Bodylab Supreme taste, White Chocolate Raspberry pr. bar 65 gr:
237 kcal (P: 24 gr, K:18 gr., KF: 7,5 gr. F:8,7 gr.)

Bodylab Minimum Deluxe, Chuncky Chocolate pr. bar 65 gr:
211 kcal (P: 22 gr, K:10 gr., KF: 13 gr. F:7,9 gr.)

Barebells Protein bar, Caramel & Cashew pr. bar 55 gr:
199 kcal (P: 20 gr, K:15 gr., KF: 4,7 gr. F:7,7 gr.)

Questbar, Chocolate Chunk pr. bar 60 gr:
190 kcal (P: 20 gr, K:25 gr., KF: 17 gr. F:6 gr.)

Nutramino proteinbar XL, pr bar 82 gr:
380 kcal (P: 30 gr, K:45 gr., KF: 1 gr. F:8 gr.)

Nutramino Go Raw Bar, Cocoa & Peanut pr bar 60 gr:
270 kcal (P: 4,4 gr, K:30 gr., KF: 3,2 gr. F:14 gr.)

EASIS Free Soft Bar, Karamel pr bar 30 gr:
100 kcal (P: 5,7 gr, K:5,6 gr., KF: 8,5 gr. F:5,3 gr.)

Bodylab BCAA Gummies, 100 gr:
198 kcal (P: 16 gr, K: 63 gr., F:0 gr.)

Bland-selv-slik, 100 gr:
359 kcal (P: 4,4 gr, K:81,1 gr., F:1,3 gr.)

Chokolade kage 100 gr:
370 kcal (P: 5 gr, K:53 gr., KF: 1,6 gr., F:15 gr.)

Jeg vil anbefale, at du går efter en proteinbar med højt proteinindhold, lavt fedtindhold og højt kostfibreindhold. Selvom fx Questbar har højt kulhydratindhold, så er en stor mængde af det kostfibre. Men begræns mængden af proteinbarer. De er gode til før/efter træning, hvis du ikke har fået noget andet med dig eller som et mellemmåltid, hvis du er på farten. En proteinbar kan også være god at have i skuffen på arbejde, hvis resten af kontoret skal have kage, og du ikke vil have noget. Men husk, spis dig hellere mæt i rigtig mad 🙂

4 kommentarer

 • josephine

  Hej Line,

  Hvad er din holdning til bodylabs minimum deluxe chocolate bar. Er det generelt en af de sundere proteinbarer der er “okay” at spise? Eller synes du også man skal være meget opmærksom på ikke at spise for meget af dem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Josephine. Hvis du ser på de barer jeg har skrevet om, kan du se hvor mange kcal Bodylabs Minimum Deluxe indeholder, og at protein- og kostfiberindholdet er højt. Men som med alle andre barer, så vil jeg klart anbefale, at spise rigtig mad fremfor barer. De kan være gode hvis du er på farten, eller skal træne og er kommet af sted uden mad i maven. Men se det ikke som sundt slik eller noget du bare må spise efter hver træning, der er stadig kcal i, så det løber op, hvis man spiser flere om dagen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julia

  Hej Line!
  Du skriver, at en Quest-bar har et højt kulhydratindhold, men at meget af det er kostfibre. Er det en dårlig ting? Bør man ikke gå efter kostfibre, da ens system har brug for dem og de nedbrydes langsomt?

  Eller er jeg hel gal på den? Det har nemlig været min opfattelse 😊

  Mvh Julia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Julia! Nej, det er nemlig lige præcis en god ting – at selvom kulhydratindholdet er højt, så er største delen af det fra kostfibre, så det er godt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et par gode råd til et sundt vægttab..