20 musik hits til din træning!

“Jeg synes det er så kedeligt at løbe”…

Har du hørt det før eller er du måske selv typen, der har den holdning? Så vil jeg gerne give dig et par tips til, hvordan du kan gøre din løbetur sjovere og mere effektiv – og på den måde også kortere! Det er da win-win 😉

Egentlig behøver du ikke hive dig selv op i træningscenteret og op på løbebåndet for at løbe der i 45-60 min. Du kan faktisk nøjes med at varme op i 8-10 min og give den gas med intervaller bagefter i 20-30 min. Du ender med en sky høj fedtforbrænding (der varer ved i op til 48 timer efter endt træning!), en større chance for at forbedre din kondition end ved moderat tempo, en masse sved på panden og samtidig en kortere, hurtigere træning.

Jeg er som du måske ved stor fortaler for intervaltræning. Det kan både foregå udenfor eller indenfor; på løbebånd, skillmill, romaskinen, crosstraineren, cyklen, airdyne, med prowleren eller kropsvægtøvelser som burpees, jump squat osv. Intervaltræning handler om at give den max gas i en kort tidsperiode, for efterfølgende at holde en pause. Jeg har skrevet en masse om det, som du kan læse her, her og her.

repeat3

Sidste søndag havde jeg 5 piger forbi til gratis intervaltræning med mig i Repeat. De intervaller, som de blev udsat for finder du lige her.

I dag stod den på bakkeløb, også kaldet Hill Sprint, bare på løbebånd. Pigerne startede med:

3 x 1 min arbejde/30 sek pause (0,5% incline) Efterfulgt af:
2 x 20 sek arbejde/30 sek pause 15% incline
2 x 20 sek arbejde/30 sek pause 13% incline
2 x 20 sek arbejde/30 sek pause 11% incline
2 x 20 sek arbejde/30 sek pause 9% incline
2 x 20 sek arbejde/30 sek pause 7% incline
2 x 20 sek arbejde/30 sek pause 5% incline
2 x 20 sek arbejde/30 sek pause 3% incline
2 x 20 sek arbejde/30 sek pause 1% incline

Pausen = hop af og stå på siderne af løbebåndet. Det svarer til ca 20 min arbejde i alt, og pigerne havde opvarmet i 5-10 min inden selv. Bagefter nåede de 2 x 10 sek spurt på Skillmill.

Så hvordan kan du gøre din løbetur sjovere? Ved at lave intervaller og presse dig selv! Hvorfor? Jeg føler selv og får tit af vide, af dem jeg træner, at intervaltræning altid føles hurtigt overstået, når man er færdig – altså at man uden at have tænkt videre over det har løbet intervaller i små 20 min, fået pulsen op, presset og udfordret sig selv og virkelig sat gang i fedtforbrændingen. Prøv dig frem. Der findes en masse forskellige former for intervaller, og min blog er fyldt med gode forslag, som du kan give dig i kast (løb) med 😉

6 kommentarer

 • Camilla

  Hej Line,
  Hvilken hastighed blev det løbet i? 🙂

  Tak for en blog med masser af god inspiration!

  Mvh
  Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Camilla. Det er altid meget individuelt hvor hurtigt intervallerne bliver løbet – så du skal finde den hastighed, som du kan løbe det givne interval (tid) i. Det er altid lidt svært i starten, men efterhånden, så finder du ud af hvor hurtigt du kan løbe, og så kan du presse dig selv lidt fra gang til gang 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Kan alle gøre det ? Skal man være trænet løber ?
  Jeg har tidligere løbet men har holdt pause i lang tid men vil rigtig gerne igang igen. Skal man lave interval løb hver gang eller kun 1 gang om ugen ? Skal jeg have løbet meget i den jeg starter med interval løb.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Marie. Ja, alle kan løbe intervaller, og det er en god måde at komme i gang igen med at løbe. Du kan løbe intervaller 1, 2 eller 3 x ugen, det kommer lidt an på hvor mange gange om ugen du træner. Men prøv dig frem 🙂 Start fx med at løbe 1 min efterfulgt af 1 min gang x 10, eller løb i 1 min og 30 sek pause.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er selv kæmpe fan af intervaller, så skal helt sikkert prøve dette af!

  isabella-jl.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20 musik hits til din træning!