Nyt hood, ny begyndelse!

Derfor skal du foam rolle!

I går fik jeg et par kommentarer på min Instagram-story, om hvad det gik ud på med den blå runde tingest jeg lå på. Og måske du har set andre bruge en foam roller i fitness centeret, og undret dig over, hvad det egentlig går ud på?

Derfor vil jeg gerne lige give dig en forklaring på, hvad foam rolling er og hvorfor det er godt for dig 🙂

Foam rolling er først og fremmest rigtig godt for en optimal restitution. Ligeså vel som du giver den gas med træning, så er det vigtigt at prioritere din restitution. Jeg har selv været ret dårlig til at strække ud og have fokus på mobilitets træning, men det er noget jeg nu kan mærke har betydning for min træning og især mit løb. Så det er super vigtigt for mig. Udover mobilitet og udstræk, så bruger jeg også en foam roller efter træning eller løb.

Når du foam roller, masserer du kroppen/musklerne. Det gode ved foam rolling er, at det faktisk er et billigt alternativ til ellers dyre massage og fysioterapeut behandlinger. Ved foam rolling opnår man en dybvævsmassage, også kaldet Self-Myofascial Release. Dog vil jeg altid anbefale, at du går til en læge eller fysioterapeut ved akut skade eller hvis du oplever daglig smerte ved en bestemt bevægelse. Her kan det være, at der skal mere behandling til.

4 gode gunde til at foam rolle:

  1. Det reducerer ømhed fra træning
  2. Det øger mobiliteten
  3. Det er skadesforebyggende
  4. Det hjælper med at af-stresse

En foam roller er med til at massere din muskulatur og kan også bruges som trigger point behandling. Det er kan nedsætte risikoen for skader og muskelømhed, og forbedre din mobilitet.

Så der er kun gode ting at sige om foam rolling. Vil du gerne prioritere din restitution, så kan du bruge 5-10 min efter din træning på at rulle 🙂

Læs mere om foam rolling lige her (kilde).

Min trøje er fra Under Armour, løbesko og strømper fra Adidas. Du finder det meste af mit træningstøj lige her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt hood, ny begyndelse!