Min 365 dages kropsforandring...

De løber jo ikke sig selv, de intervaller…

..Selvom det da sikkert havde været rart en gang i mellem 😉 I går var en af de dage, hvor jeg ikke lige følte energien var til at træne eller løbe. Klokken var blevet 14, og jeg har det bare bedst med at træne om morgenen eller formiddagen, så det var lidt hårdt at komme i gang. Men i gang, det kom jeg. Og sådan er det bare nogle gange – man skal bare lige i gang! Andre gange, så motiverer det mig og giver mig energi at træne med min kæreste eller mine veninder. Hvad kan få dig i gang?

 

I går blev det trods alt til 8 km tempo løb på løbebånd; 2 km på 11,5 km/t, 2 km på 12 km/t, 2 km på 12,5 km/t og 2 km på 13 km/t. Det svarer til pace 5:13, 5:00, 4:55 og 4:37 min/km, og i snit 4:55 min/km. Ganske udemærket! Bagefter trænede jeg ben i ca 1 time 🙂

Nogle andre intervaller, jeg er blevet ret vild med at løbe, er dem som Linnea Moos inspirerede med på hendes blog. Se dem her. Jeg lavede dem lidt om i mandags, og det blev til:

2 x 2 min (14,2 km/t)
2 x 1,5 min (15,2 km/t)
2 x 1 min (16,2 km/t)
2 x 45 sek (17,2 km/t)
2 x 30 sek (18,2 km/t)
2 x 20 sek (20 km/t) (20 er maks på løbebåndene i Repeat)

Jeg havde 45 sek pause mellem hvert interval, og det blev i alt ca. 21 min. Husk 0,5% incline! Måske du undrer dig over hvorfor min fart er med 0,2, men det er rent psykisk, haha. Jeg har den ALTID på hele tal, så jeg skulle lige udfordre mig selv lidt 🙂 Jeg løb i mine Nike Free Run Flyknit, som er nogle af de bedste løbesko jeg har haft, og især til intervalløb. Jeg har dem i en fed lilla farve, men ønsker mig dem også i sort.

Hvis du gerne vil lære mere om intervaltræning, så kan du stadig nå at komme med på min workshop søndag d.11/12, kl.10:30-11:30 eller kl.12:30-13:30. Se mere her.

Jeg bruger app’en circle timer til at styre mine intervaller.

img_7245

2 kommentarer

  • Nej, lige det her tempoløb havde jeg ingen pauser – der forsatte jeg bare ud i en køre og ændrede farten efter hver 2. km 🙂 Men det kan man sikkert sagtens gøre!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anita

    Når du løber tempoløb holder du så ingen pauser hvor du går/lunter mellem de forskellige hastigheder? Det synes jeg bare at jeg har læst et sted at man kan gøre. Tak for super inspiration.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min 365 dages kropsforandring...