Grøn morgenmad - sundt, nemt og hurtigt!

Sidder du fast i sofaen?

60-75 min daglig motion. Mere skal der ikke til for, at du kan undgå “sofadøden”. Det lyder måske lidt voldsomt, men trods alt er den god nok. Risikoen for hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og kræft, stiger når vi sidder for meget ned. Faktisk har undersøgelser vist, at over 40% af os i dag har stillesiddende arbejde*.

Et godt eksempel: rigtig mange tager bilen, bussen eller toget til arbejde, sidder ned på kontorstolen eller i en firmabil i 7-9 timer og tager bilen, bussen eller toget hjem igen. For at ende på sofaen. Knap så meget daglig motion.

Hvis du er en af dem, som sidder meget ned, så vil jeg i den grad råde dig til at begynde med at få mere motion i forbindelse med transporten til/fra arbejdet og mere stå-tid på jobbet:

  • Tag cyklen på arbejdet, gå til bussen/toget, hvis du har en lang tur til arbejde, sæt bilen lidt væk fra arbejdspladsen og gå det sidste (hvis det er muligt).
  • Er der badefaciliteter kan du løbe på arbejde eller hjem, og cykle modsatte vej.
  • Drop frokosten foran computeren. Kom væk, få en pause og gå ned i kantinen eller køkkenet.
  • Tag en aktiv pause. Det kan både være en kort pause et par gange i løbet af dagen, hvor du går lidt rundt eller en længere pause midt på dagen, fx i forbindelse med din frokost, hvor du går en tur på 15 min.
  • Skift arbejdsstilling, og det er klart at foretrække at have et hæve-sænkebord

Alt tæller med, så længe du når op på min. 60 min. – og træning 2-3 x ugen 😉

Husk at læse min løbeguide, som du finder lige her.

image

Tøj: Under Armour trøje og leggings og løbesko fra New Balance 🙂

*kilde: The Lancet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn morgenmad - sundt, nemt og hurtigt!