Run run - fun fun!

Sund balance!

image

Dette blogindlæg udgav jeg tilbage i maj måned 2015, men jeg vil utrolig gerne dele mine tanker med jer igen – og for alle de nye, der læser med 🙂

Sund balance for mig, handler om at finde frem til der, hvor man har det bedst og accepterer sig selv, som man er. At du gennem overvejelser omkring din egen tilværelse finder en sund balance mellem tanker, følelser og krop. Men er det så nemt, som det lyder og noget man bare lige gør fra den ene dag til den anden? Nej, bestemt ikke. Det kræver hårdt og vedvarende arbejde, og det kræver, at du tager et kig ind ad og mærker efter hvordan du virkelig har det. Det kræver, at du finder en sund balance mellem din herne og dit hjerte, og på den måde kommer i, hvad der er sund balance for lige netop dig. For der er ingen sund balance, der er ens.

En sund balance handler ikke kun om hvordan du spiser og hvor meget du træner, hvis du spørger mig. Det handler i den grad også om at finde ud, hvad der gør dig glad, hvad der gør, at du står op om morgenen og tager på arbejde, og hvad der gør at du træffer de valg, som du nu tager. Hvis du knokler på arbejdet men ikke føler du får credit for det du laver eller nogen form for anerkendelse, så tror jeg ikke du føler du er i balance mellem din hjerne og dit hjertet. Hvis du hver morgen slår øjnene op og tænker “jeg bliver bare her, jeg orker ikke arbejde, jeg er ikke tilfreds med mit udseende, jeg kan ligeså godt give op og spise slik…”, så tror jeg ikke du føler, at du har en sund balance. Hvis du skal hive dig selv af sted til træning flere gange om ugen, men ikke føler du får noget ud af det og blot spiser løs når du så kommer hjem, fordi du jo har trænet, ja så tror jeg heller ikke her, at du føler nogen form for sund balance. Dette er blot nogle eksempler på, at sund balance handler om alt det du gør og alt det du ikke gør. At du finder frem til, hvad der gør at du føler dig i balance mellem din krop og dit sind. Det er ikke sikkert, at du er i sund balance, hvis du gør de samme ting som dine veninder eller som du tror alle andre gør. Hvis du lader dig påvirke af de sociale medier og den måde andre fremstiller deres liv gennem fx Instagram, så tror jeg ikke du finder din balance! Hvad andre gør for at være i sund balance er langt fra lig med, hvad du burde gøre. De sociale medier viser ofte langt fra den virkelige verden, men sætter ofte et filter på, så det fremstår mest perfekt. Så stop op, og lad vær med at lade andres verden være den verden du gerne vil leve i, i håbet om at være perfekt. Find din egen vej, find din egen sundhed, find din egen balance og arbejd dig videre med den.

image

Jeg har i mange år knoklet løs med træning hver dag, holdt mig fra forskellige fødevarer og kørt efter forskellige kure, og sagt nej til flere sociale arrangementer hvor alkohol var noget man skulle indtage for at kunne være med. Alt kun fordi jeg følte, at for at jeg var i balance mellem min sundhed og mit mål om en krop der var perfekt, ja så var jeg nødt til at træne ekstremt hårdt hver dag og spise efter nogle ekstreme principper og undgå fristelser. Men var jeg i en sund balance? Var jeg glad og tilfreds med mig selv? Nej, slet ikke! Jeg kørte mig selv al for hårdt, og kunne mærke, hvordan jeg stille og roligt lukkede mig inde i min egen lille hule. Hvad gjorde jeg så? Jeg kiggede på mig selv og på alt det jeg gjorde og kunne godt se, at det ikke var nogen positiv cirkel jeg var havnet i. Jeg begyndte stille og roligt at arbejde med mig selv og mine tanker, fandt frem til hvordan jeg bedre kunne skabe en sundere balance mellem min kost og træning. Og er jeg nået dertil, hvor jeg er i sund balance?

For at være helt ærlig, så nej. Jeg arbejder stadig med mig selv og mit sind. Jeg arbejder stadig med at blive bedre til at slappe af og sige til mig selv, at det er okay, hvis jeg ikke får trænet som jeg havde planlagt, at det er er okay hvis jeg en dag spiser en ekstra portion aftensmad eller lidt for meget chokolade. For mig handler det er om, at lære at acceptere mig selv som den jeg er, at jeg nu en gang ser ud som jeg gør, at jeg lever et meget sundt liv og er fokuseret på at få rørt mig for at holde mig sund, stærk og fit – men at det er okay at tage en pause en gang i mellem. Når først jeg er kommet der til, så tror jeg fuldt ud på, at jeg er i sund balance, og der er ikke lang vej endnu! Så hvad kan du gøre, hvis du også er der hvor du ikke føler dig i sund balance? Første skridt på vejen, er selverkendelse. Hvis du først indser, hvad det er der gør dig ked af det, hvad der gør at du ikke føler en sund balance i dit liv, så er du på rette vej. På rette vej mod et liv med en sund balance, men vigtigst af alt et liv i sund balance for DIG og ikke alle andre! Næste skridt på vejen mod en sund balance er, at du finder de redskaber, der kan hjælpe dig. Måske du har brug for støtte fra en veninde, som du fx kan træne med, eller ringe til hvis du føler dig trist og er ved at tømme skabet for alt hvad du har. Måske du skal begynde at dyrke noget der er godt for din krop, som fx yoga. Samtidig er du også nødt til at gøre op med dig selv, hvad der er realistisk for dig for, at du har en sund balance mellem krop og sind. Er det at få trænet 2-3 x ugen, er det at skære ned på dit forbrug af sukker, er det at du begynder at spise mindre portioner, er det at du aftaler med dig selv at du 1 x måneden skal gøre noget godt for dig selv som fx en ansigtsbehandling eller massage, eller er det at du fast skal ses med et par veninder 1 x måneden, hvor i laver mad til hinanden og får talt ud om hvordan i har det?

Jeg tror på, at når først du kigger indad og begynder at arbejde med dig selv og din egen mentalitet, så vil du opnå, hvad der for dig er en sund balance. Begynd med at sænke dine ambitioner, find realstiske mål og hæv dit sundheds bundniveau (som den kære Christian Bitz omtaler i Uperfekt, læs mit indlæg her) hvor du giver dig selv lov til at være den du er uden at du falder helt i og æder hele kagen. Start med at vende de negative tanker til noget positivt, hele tiden, det er svært men et af de bedste råd jeg giver alle dem jeg arbejder med til dagligt. Og husk, hvad andre gør og hvad andres mål er, er ikke lig med hvad du skal gøre eller sætte dig for – det er kun DIG der kan finde DIN sunde balance.

2 kommentarer

 • Katrine

  AMEN.
  SUPER DEJLIGT INDLÆG OG LIGE ET SPARK OVER BENET. En reminder på, at gøre tingene for egen skyld og velbefindende

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dejligt du kunne bruge mine ord – og ja husk at gøre det for dig selv og din krop ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Run run - fun fun!