Booty Booty !

3 tips til at gøre din træning effektiv!

Så er jeg hjemme igen efter en fantastisk uge på Marbella Fitnesscamp. Endnu en gang har det været så fedt at være på campen; nyde det gode vejr, lære en masse nye seje mennesker at kende og træne på livet løs  – det er den bedste ferie-sydpå-kombination i min optik 🙂

Noget som jeg gang på gang tager med mig fra en uges fitnesscamp er oplevelsen af den kæmpe glæde, som alle har når de træner og hygger sig på tværs af alder, køn, træningsniveau og energiniveau. Man er en stor gruppe, der fælles kæmper sig igennem hårde øvelser, sprint og tunge løft. Det er ren team spirit, og jeg er vild med det!

For at skyde en ny uge godt i gang vil jeg gerne komme med 3 gode tips til at gøre din træning effektiv:

  1. Find en træningsmakker, der kan presse dig og motivere dig. En træningsmakker behøver ikke nødvendigvis kunne løfte det samme som dig. Man kan sagtens træne sammen med forskellige kg, eller blot lave en aftale om at mødes og komme af sted til fitnesscenteret, og så træne hver for sig. Bare det, at i har en aftale, kan være med til at du kommer til træning og ikke skipper den. At træne sammen kan få dig til løfte lige lidt mere end du måske troede du kunne, fordi din træningsmakker kan spotte dig og hjælpe dig.
  2. Få pulsen op! Det kan du ved at gøre brug af superset. Enten med 2 øvelser for samme muskelgruppe, 1 øvelse for underkroppen og 1 øvelse for overkroppen, eller med 1 styrkeøvelse og 1 pulsøvelse. Superset vil sige, at du sammensætter 2-3 øvelser, fx 10 squat og 10 push ups, og så squat igen. Tag dine antal set (fx 3 eller 4), og så videre til 2-3 nye øvelser. For at få pulsen godt op kan du fx tage 10 push ups efterfulgt af 20 sek battle ropes eller 5 burpees, og så push ups igen. Du kan altid lige holde 30 sek pause 🙂
  3. Løft tungt nok. Hold dig til dine reps (gentagelser) og sørg for at det er tungt nok. Dvs at hvis du skal lave 10 reps af squat, så skal du være presset på de sidste 2 reps, og ikke kunne forsætte til fx 15 reps. Så er det ikke tungt nok! Men husk: GOD teknik frem for ALT! Og nej, vi kvinder bliver ikke kæmpe store af at løfte tungt. Bare rolig.

Jeg elsker at træne efter superset princippet, hvor jeg sammensætter mine set med 2-3 øvelser, eller giantset med 4 øvelser. Jeg træner stort set altid mine klienter med superset, og nogle gange med cardio indover. Fx: 1 min. bakkeløb efterfulgt af 10 step ups, 10 push ups, 10 squat og 10 sit ups, og så 4 runder i alt. På den måde sikrer jeg, at hele kroppen trænes, pulsen holdes oppe, og så er det sjovt og hårdt på samme tid 🙂

thumb_P1020280_1024

Battle ropes: super god øvelse for overkroppen og som får pulsen godt op. Brug den gerne i superset med en anden øvelse eller i en Tabata: 20 sek arbejde/10 sek pause x 8 (4 min).

thumb_P1020298_1024

Box jump: super god øvelse, der får pulsen op og som er god at supersette fx squat med. 

Min top er fra Kari Traa og sko fra Asics. Se mere på workoutshop.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Booty Booty !