Kageform, bikiniform, delleform, bøfform, muffinform...

Intervaltræning – de her intervaller sparker røv!

Intervaltræning er godt, rigtig godt! Det er super effektivt, hårdt og er med til at booste din fedtforbrænding – det er da fedt 😉 Du kan læse mere her, hvor jeg har skrevet om alle fordelene ved intervaltræning.

Hvis du er gået lidt kold i dine intervaller eller ikke helt ved, hvor du skal starte vil jeg gerne komme med 3 forskellige intervaltræninger, som du kan slå dig løs med:

1. Intervaller 30/30 sek.
Husk 8-10 min let opvarmning. Herefter er det all out i 30 sek efterfulgte af 30 sek pause. Gentag 15-20 gange. Slut gerne af med 5 min let nedkøling.

2. Intervaller 40/20, 30/15, 20/10 
Husk 8-10 min let opvarmning. Herefter tager du 6 x 40 sek all out/20 sek pause, 5 x 30 sek all out/15 sek pause og 4 x 20 sek all out/10 sek pause. Slut af med 5 min let nedkøling.

3. Intervaller 1 min/30 sek 
Husk 8-10 min let opvarmning. Herefter 1 min så hurtigt du kan/30 sek pause. Gentag 8-10 gange og slut af med 5 min nedkøling.

All out: arbejdsperioden skal være dit max, og lad være med at “gemme” kræfter til de sidste ture. Alle ture skal være hårde, så pres dig selv. Du kan meget mere end du lige tror 😉

Hvis du laver intervaltræninger på løbebåndet, kan du altid gøre det hårdere eller udfordre dig selv ved at sætte stigning på. Fx under intervallerne i nr.2, her kan du have den på 4 eller 6% i Incline. Du kan dog sagtens lave intervaltræning på cyklen, crosstraineren, romaskinen eller ude i naturen, hvor du finder en god strækning at spurte på eller en bakke så du laver nogle lækre hårde Hill Sprints 🙂

image

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kageform, bikiniform, delleform, bøfform, muffinform...