Bag facaden...

Når badevægten får fokus…

Jeg ved med garanti, at jeg ikke er den eneste, der lader badevægten få al magten over ens tanker og humør. For hvem har ikke gået på vægten en mandag morgen, blevet skuffet over tallet, gået ned igen og smidt vægten ind i skabet, og ladet resten af dagen være påvirket af et skide tal?

 

Det har jeg i hvert fald, mange gange endda. Men hvorfor er det, at et tal fra en (skide!) badevægt skal ødelægge ens dag? Hvad hvis din energi er højere end før, du er stærkere end du længe har været, din form og kondi er efterhånden tilbage i top og bukserne sidder bedre? Burde det ikke betyde 1.000 gange mere, og veje meget mere på vægtskålen, sat op i mod badevægten? Bestemt!

Jeg er kommet langt i min egen proces omkring at acceptere min krop, min form, min performance og mig selv. Jeg er kommet langt i, ikke at sammenligne mig med andre, hvad de vejer og hvad de har tabt sig. Jeg vil så inderligt ønske, at især os kvinder, vil begynde at fokusere på alt andet, der er langt mere håndgribeligt og betydeligt end et tal på vægten. Alle de cm’er du taber, når du begynder at træne mere og spise sundt. At tøjet sidder bedre, at du har mere overskud og energi i hverdagen, mindre oppustet mave, er gladere og har mere selvtillid.

Er lykken at have en sixpack, stramme lår, en fyldig røv og markerede arme? Næppe. Lykken er vel at have det godt med sig selv, at føle sig godt tilpas, glad og tilfreds? Hvis du har en sixpack, stramme lår, en fyldig røv og/eller markerede arme, tror jeg ikke det gør dig til et gladere eller bedre menneske – det giver dig, det du gerne vil have ud fra dit træningsniveau, mål og din kost. Og tro mig, jeg tager hatten af for dem, der knokler røven ud af bukserne for at opnå de resultater. Jeg vil bare ønske, at vi kvinder, lader være med at sammenligne os med alle andre, at vi begynder at sætte pris på, det vi har og det vi kan – uden at lade badevægten og et skide tal, styre om vi er perfekte eller ej. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bag facaden...