Nemme, sunde proteinpandekager!

Mine 10 bedste tips til foodprep!

foodprep 1

Foodprep! Måske har du hørt ordet før, men hvis ikke, så vil jeg anbefale dig at læse videre, og finde ud af hvad det går ud på (og hvis du godt ved, hvad det går ud på, så kan du med garanti få lidt flere tips – så læs endelig bare videre 😉 )

Foodprep handler kort og godt om at forberede sin mad til en masse dage. Og hvorfor så det, tænker du måske? Kan du svare ja til følgende:

 • Kommer du ofte hjem fra arbejde/skole og er møg sulten, orker ikke at lave mad og vælger de hurtige, nemme og til tider usunde løsninger? Fx købe pizza, durum ruller, færdige (fryse)-retter osv?
 • Kommer du ofte til at smutte forbi tankstationen, 7-eleven eller bageren på vej/til fra arbejde/skole, fordi du ikke har fået noget mad med dig?
 • Føler du det er tidskrævende at spise sundt (fx en masse af grøntsager og kød)?
 • Føler du det er svært at variere dine måltider?
 • Føler du det er svært at få andet end yoghurt eller havregryn med mælk til morgenmad?
 • Springer du ofte måltider over, fordi du ikke har madpakke med dig, og ender med at blive monster-sulten og tømmer alle skabe når du kommer hjem?

Listen er sikkert meget længere, men løsningen på ovenstående spørgsmål (= vaner) kan være foodprep. For mig virker det i hvert fald, og jeg kunne ikke være foruden, de ting jeg sørger for at forberede til den kommende uge. Samtidig er det et af mine bedste råd, som jeg giver videre til mine piger, jeg hjælper i mit arbejde som personlig træner og kostvejleder. Desuden tror jeg også, at du kan spare lidt penge, ved at foodpreppe! Win-win 🙂

Her kommer mine 10 bedste tip til foodprep:

 1. Find en dag i ugen, hvor du har tid til at være i køkkenet 1-2 timer. Det kan fx være hver søndag eftermiddag eller mandag aften.
 2. Sørg for, at du har handlet ind af bla. hvidkål, grønkål, peberfrugter, agurk, tomater, gulerødder, broccoli, spinat, æg, mælk, skyr, hytteost, kyllingefileter, laksefileter, hakket oksekød 3-7%, hakket kyllingekød, fuldkorns bulgur, quinoa, brune ris osv.
 3. Steg kyllingefileter i ovnen i et ildfast fad. Jeg køber altid en pakke med 1000-1600 gr., lægger dem i et ildfast fad med lidt chili, gurkemeje, salt og peber ovenpå, og giver dem ca 30 min i ovnen ved 200 grader. Så er der kylling til et par måltider. Jeg opbevarer det i bøtter i køleskabet, og bruger det i mine salater, på hjemmelavet pizza, i kål-wraps, i gryde- eller wokretter.
 4. Lav en stor portion kødsovs med tomatpure, gulerødder, spinat og krydderier, som du enten opbevarer i bøtter i køleskabet eller i mindre portioner i fryseposer i fryseren. Så kan du tage det op om morgenen, så det er tøet op og klar til du kommer hjem fra arbejde/skole om aftenen.
 5. Skær en masse af alle grøntsagerne ud, som du har købt ind. Lav 4-5 bøtter salat klar til at have stående i køleskabet. På den måde har du altid en bøtte salat stående klart til enten din frokost eller aftensmad. Har du tid, kan du svitse det på panden med lidt soya sammen med fx kylling, som du allerede har lavet i ovnen, og som bare skal skæres i tern eller du kan bruge fx laks eller dåse tun.
 6. Du kan koge nogle æg, så du har til fx morgenmad, mellemmåltider eller efter din træning. Du kan spise dine æg til morgen med nogle grøntsager eller en skive knækbrød med magert pålæg. De kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet.
 7. Lav din morgenmad klar aftenen inden. Du kan lave en omelet på æg og spinat, grønkål eller gulerod. Eller du kan lave scramble egg. Du kan lave en stor omgang proteinpandekager, som du kan spise til morgen eller som mellemmåltid. Læs mere her om mine 5 bud på sund og mættende morgenmad.
 8. Lav dobbelt op af din aftensmad – så har du en portion til frokost eller aftenen efter. På den måde undgår du madspilde, og samtidig får du en lidt mere spændende frokost end en rugbrødsmad.
 9. Køb en masse bøtter! IKEA har sikkert et godt tilbud, og du vil komme til at bruge en del, men det er smart 🙂
 10. Det kan godt virke omstændigt til at starte med, men begynder du at prøve dig frem med foodprep, så vil jeg næsten vove og påstå, at du vil opleve det som en succes! Prøv at se det som en ny god vane, og alle de muligheder det giver dig for at spare tid på madlavning, penge på indkøb og plus på sundheds-kontoen.

Jeg håber du kan bruge mine 10 tips til at få en hverdag, hvor du føler det er nemmere at spise sundt, nærerende og varieret. Har du et godt råd, så skriv det endelig i en kommentar 🙂

foodprep2

Grøntsager med kødsovs. En portion til aftensmad,og 3 til køleskabet.

foodprep kød

Kalkun, kyllingefileter, kylling i tern og kyllingedeller.

foodprep 4

En stor omgang wok med kokosmælk og kyllingefileter.

foodprep 3

Hakkebøffer, salat i bøtter, kyllingefileter til fryseren og en portion aftensmad.

4 kommentarer

 • Anette Jensen

  Hvor længe kan det holde sig i lufttættebøtter? Hvor mange dage laver du til? På forhånd tak mvh Anette 🙏❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anette. Det kommer an på, hvad du laver og putter i bøtter. Men oftes 3-4 dage, vil jeg mene. Jeg laver mad til et par dage, ikke altid jeg når det lige pt, men nok 3-4 dage. Grønt kan dog nok ikke holde lige så længe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Line. Nu er jeg rimlig ny nu hvor det kommer til foodprep og er lidt usikker på om man godt må genfryse grønsager nu hvor man har lavet f.eks wow?

  Mvh Line 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme, sunde proteinpandekager!