Min udvikling // Min historie part II

3 forskellige forslag til dit intervalløb!

Der er ingen tvivl om, at jeg er kæmpe fan af intervalløb. Måske du tænker, hvorfor dog det Line? Simpelthen fordi, det er en af de måder, jeg virkelig kan presse mig selv ud af min comfort zone på, få pulsen helt op, sved på panden, nogle gange hoste og rystende ben. Og så kan jeg mærke, at det i den grad påvirker min kondition og pace i den rigtige retning (læs her). Det er jo meget positivt 😉

image

Sådan ser jeg ofte ud i mine pauser under intervallerne 😉

Jeg har de sidste måneder løbet 3 x ugen og styrketrænet 3 x ugen. De 3 x løb har jeg varieret mellem lange ture (10-12 km), kortere 5-8 km og så gerne en gang kun med intervaller.

Ofte ved jeg først, hvilke intervaller jeg vil løbe, når jeg står på løbebåndet og varmer op. Nogle gange har jeg fundet en inspiration fra andre, fx Funky Gines “Killer Roger“, fy for den, og ellers prøver jeg mig frem med det jeg lige føler for 🙂 Derfor vil jeg gerne give jer 3 forskellige forslag til intervaller, som enten kan laves før styrketræning eller efter i ca. 10-15 min eller som ren cardio dag i ca. 25-35 min. Hvis du gør det efter styrketræning, kan du nøjes med 2 min let løb, som opvarmning. Husk at arbejdsperioden skal være der, hvor du giver dig MAX og pausen (i de her 3 forslag) alle er, hvor du hopper af løbebåndet, og står på siderne. Løber du uden for, kan du stoppe helt op eller lunte i pauserne. Ved stigning, kan du sagtens løbe uden for og bruge en bakke eller en trappe. Ved alm. løbetur på løbebånd, løber jeg med 0,5% incline (stigning), så det minder mest om mit løb udendørs. Jeg bruger app’en Circle Timer, til at holde styr på mine intervaller. Den er mega nem at bruge og bipper ind over musikken.

Intervalløb 1 (9 min + opvarmning/nedkøling):
8-10 min. let løb (0,5 % incline)
3 x 40 sek arbejde/20 sek pause (10% incline)
3 x 40 sek arbejde/20 sek pause (5% incline)
3 x 40 sek arbejde/20 sek pause (2% incline)
5 min let løb som nedkøling
Cardio dag: tag 2 min pause med let gang eller løb, og gentag det hele en gang til.

Intervalløb 2 (ca. 15-23 min + opvarmning/nedkøling):
8-10 min. let løb (0,5% incline)
10-15 x 1 min arbejde/30 sek pause (0,5% incline)
5 min let løb som nedkøling

Intervalløb 3 (10-20 min + opvarmning/nedkøling):
8-10 min. let løb (0,5% incline)
10-20 x 30 sek arbejde/30 sek pause (0,5% incline)
5 min let løb som nedkøling

Måske du skal prøve det her i påsken? God fornøjelse 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min udvikling // Min historie part II